Viikonloppuennakko: Poikien reissu!
Julkaistu: 17.11.2023 15.00

Viikonloppuennakko: Poikien reissu!

Kauaa ei keritä huilaamaan, kun Hirvilauma pääsee takaisin askiin! Lauantaina suunnataan kohti kauden ensimmäistä yöreissua, kun ensiksi kohdataan FBC Turku Kupittaalla F-liigaottelussa ja sunnuntaina suunnataan Lopen Lastikka-Areenalle Suomen Cupin 6. kierroksen matsiin Lopen Floorball Teamia vastaan! Back-to-back viikonloppu ja kotiin lähdetään hakemaan kolmea pistettä ja pääsyä Cupin 8. parhaan joukkoon.


FBC Turku - Happee la 18.11.2023 klo 17.00. Kupittaan palloiluhalli, Turku

Reilu kolmannes runkosarjasta on takana ja FBC Turku on viime kauden tavoin jämähtänyt sarjataulukon hännille, tosin tällä kertaa ei täysin itsekseen, sillä EräViikingit porskuttavat tasapisteissä jumbosijalla. Yksi voitto LASBista, yksi rankkarivoitto OLSista, yksi rankkaritappio Jymylle ja 10 suoraa tappiota on kauden kokonaissaldo Beeceellä. Ero viime kauteen on kuitenkin se, että FBC taistelee ihan aidosti varmasta säilymisestä liigassa, sillä yhdeksännellä sijalla olevaan LASBiin on vain 2 sarjapistettä matkaa. Vuoden kokemus F-Liigasta on näkynyt joukkueessa, sillä se on kyennyt todella haastamaan pääkilpailijoitaan ja pysymään säilymisjunan kyydissä ainakin tähän saakka.

Kaksi edellistä kohtaamista FBC:tä vastaan on opettanut Hirvilaumaa siitä, että turha tuijotella sarjataulukkoa liikaa ennen matsia. Syyskuussa Hirviteatterissa oltiin 0-2 tappiolla ensimmäisen erän jälkeen, ennen Markus Sipronen -showta (3+1). Viime kauden viimeisin keskinäinen kamppailu oli myös melkoista rämpimistä, jossa väistettiin luoti kolmannen erän 4-0 ryhtiliikkeellä. Ennakkosuosikin asemasta peliin lähteminen ei ole ollut alkukaudesta Happeen vahvuuksia, joten valmistautumisen merkitys korostuu jälleen lauantaina. Joka kerta alun nukkumista ei pystytä kääntämään ja siitä on maksettu oppirahoja tällä kaudella jo mm. Nurmossa ja Oulussa.

SPV-ottelussa tullut polvivamma pitää Happeen ykkössentteri Kaapo Siekkisen poissa pelikentiltä vähintään loppukauden (6-12kk). Surkeita uutisia, ei voi kun toivoa kaikkea hyvää Kaapolle pitkään kuntoutusprosessiin. Pelillisesti kysymys kuuluu, kuka nappaa Kaapon paikan Markus Salmen ja Niko Laitin välistä? Viime pelissä Stefan Hutzli hyppäsi Ankkalinnan keskelle ja myös Ville Heiskalla on kokemusta kyseiseltä paikalta.

Edellinen kohtaaminen: 23.9.2023 Happee - FBC Turku 9-3
Sijoitus sarjataulukossa: FBC Turku 12. (1-1-1-10). Happee 7. (5-1-2-4)
Parhaat pistemiehet: FBC Turku, Atte Kurkikangas (13. 10+3=13). Happee, Markus Salmi (12. 10+11=23)
Ylivoima: FBC Turku 22,2%. Happee 41,4%
Alivoima: FBC Turku 54,5%. Happee 60,9%


LFT - Happee su 19.11. klo 14.00. Lastikka-Areena, Loppi

Sunnuntaina hypätään taas Suomen Cup -junan kyytiin! Suuntana Loppi ja Lastikka-Areena (kyllä, Ville Lastikan mukaan nimetty). Vastaan astelee Lopen Floorball Teamin edustusjoukkue Läysä Salibandy, joka on tosiaan Sisä-Suomen kolmosdivaria tahkova pumppu. Ehdottomasti Suomen Cupin hienouksia päästä pelaamaan tällaisia matseja, vilpittömästi. LFT:n somen perusteella mökki tulee olemaan täynnä tuona päivänä ja varmasti iso päivä Lopen salibandylle. Pistäkäähän karnevaalit pystyyn, me tuodaan Hirvirytke!

Yhdelle Hirvimiehistön pelaajalle, Markus Siproselle, kyseinen ottelu on varmasti erittäin merkittävä. Sipron juuret juontavat tuolle seudulle ja hän on voittanut aikanaan LFT:n paidassa C-junnujen Suomenmestaruudenkin. Tietynlainen kotiinpaluu on siis kyseessä ja tämä tuo mukavan lisämausteen sunnuntai-iltapäivään.

Pelillisiä ennakkoasetelmia on turhaa lähteä sen enempää perkaamaan. Kaikki tietävät millaisilla kertoimilla liikutaan, kun vastakkain ovat liigajoukkue ja kolmosdivarijoukkue. Täytyy kuitenkin muistaa, että Cup on Cup ja mitä vaan voi tapahtua. Kysykää vaikka Happee 2 miehiltä, jotka voittivat pari viikkoa takaperin Inssi-Divarin kärkijoukkue Kooveen!


Pelaajakommentit - Arttu Pylväläinen

"Mukava lähteä nii sanotusti poikien reissuun! Tärkeät 3 pinnaa taas tarjolla Turussa ja sunnuntaina tietenkin tarjolla Suomen Cup herkkua! Lähetään pelaamaan omaa peliä ja tekemään sovittuja juttuja niin varmasti pelit menevät toivotulla tavalla. Myös on hyvä mahdollisuus kehittää joukkueen pelaamista siihen suuntaan mihin halutaan!"


Otteluennakon ja Hirviteatterin kahvit tarjoaa Unison Coffee!

Kuva: Esa Jokinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ