EräViikingit saapuu partioimaan Vaajakoskelle
Julkaistu: 28.11.2017 00.00

EräViikingit saapuu partioimaan Vaajakoskelle

"Ole valmis!" Tämä partiolaisten motto kajahtaa, kun C2- poikien SM-sarja jatkuu Hirvilauman osalta toisella perättäisellä kotiottelulla tulevana sunnuntaina joulukalenterin kolmannen luukun päivänä (pelin ohella jännittää tietty, mitä siitä luukusta aamulla löytyy!) 3.12.2017, kun vieraaksi Vaajakosken liikuntahallilla pelattavaan kamppailuun saapuu SM-sarjan lohkomme kakkosena majaileva, Partioaitan nimikkoseuraksikin sopiva ja monia seurafuusioita läpikäynyt EräViikingit. Viimeisin nimimuutos nähtiin tosiaan ennen viime kauden alkua, kun Tapanilan Erä ja Viikingit (tunnettiin paremmin 2000- luvun dynastiana SSV:nä) yhdistyivät ja tuloksena oli arvovaltaisen nimikomitean tiukan syynin jälkeen EräViikingit (ilmeisesti kuitenkin matematiikka oli päättäjillä hallussa, koska Erä+Viikingit=EräViikingit). Nykyisin joukkueen päämaja sijaitsee Erän perinteitä kunnioittaen Mosahallilla, joskin miesten edustusjoukkue ei perinteistä välitä vaan pelaa kotiottelunsa noin 34 katsojan edessä Vantaan Energia- Areenalla. Yleensähän täkäläiset loukkaantuu, kun sekoitetaan helsinkiläiset ja vantaalaiset keskenään, mutta nyt tässä tilanteessa tekevät sen kyllä ihan itse

Mutta jätetään partiolaisseuravitsit tässä vaiheessa, ja keskitytään itse otteluun. EräViikinkien joukkue rakentui viime keväänä. Runkona toimii vanhan Tapanilan Erän 03- joukkue, jota sitten saapuivat vahvistamaan pelaajia vuonna keppi ja tikku Etelä-Suomen 03- ikäluokan sählyskeneä hallinneesta SSV:stä sekä jo viime kaudella C2 Sm-sarjaa pelanneesta Tikkurilan Tiikereistä. ErVi on aloittanut kauden todella vakuuttavasti, kymmenestä ottelusta joukkueella on tilillään peräti kahdeksan voittoa. Oilersia vastaan ErVi tyytyi tasapeliin ja kauden ainoan tappion sille on hieman yllättäen aiheuttanut Merikoski SBT. Yksittäisissä otteluissa ErVi on murskannut ensin Tiikerit 10-6 ja sitten Hatsinan 12-5, molemmat vieläpä vieraskentällä. Tulokset kertovat paljon EräViikinkien joukkueesta: Mosa- hallin asukkailla on käytössään Classicin ja Oilersin ohella sarjan tuhoisin hyökkäyskalusto, joka ei tosin turhia hiero, vaan iskee maalit nopeilla ja suoraviivaisilla hyökkäyksillä. Etenkin joukkueen kaksi ensimmäistä kenttää ovat hirvittävän kovia: ykköskentän laituriparina häärii sarjan kovin kaksospari, vielä viime kaudella Tiikereissä dominoineet Thö Tenhoset #68 Benjamin ja #70 Daniel, jotka ovat alkukaudesta nakuttaneet sarjassa tehot 5+13 ja 19+6. Kakkoskentästä puolestaan löytyy sitten tälle superduolle heti taustatukea, nimittäin jo vaippaiästä lähtien Etelä- Suomen kovimpiin 03- ikäluokan sählylupauksiin lukeutuneet entisen SSV:n tähtipeaajat #13 Jasper Björkqvist sekä #91 Sakari Kataja-Rahko. Tääläkin duolla tuntuu selkeä työnjako olevan tilastojen mukaan, Björkqvist hoitaa laulun ja Kataja-Rahko taustasoiton. EräViikinkien puolustus on hieman kysymysmerkki, mutta sieltäkin löytyy esimerkiksi niinikään Tiikereistä joukkueeseen siirtynyt taitava alakerran johtaja #22 Arttu Miettinen. Tolppien väliin ErVillä on heittää valtakunnan eliittiin kuuluva #66 Arno Aymard (ja ette arvaakaan, mistä ErViin siirtyi? Jep, Tiikereistä.)

Näyttää siis siltä, että Happee saa taas kyllä venyä aivan parhainpaansa sunnuntaina, jos meinataan sarjapisteistä tosissaan taistella. Se on kyllä tällä kaudella jo osoitettu, että kun kaikki loksahtaa kohdalleen, on mikä tahansa joukkue tässä sarjassa kaadettavissa. Etenkin nämä kärkijoukkueet ovat herättäneet hirvipaitoihin aina todellisen rytkeasenteen päälle. ErVi saa siis olla varuillaan; hirvivaara- varoitus on annettu!

Sarjan tilastot ennen tulevaa ottelukierrosta voit tsekkaa tästä.

Ottelun Seuraa Häntä-pelaajat:

#88 Vilho Leskelä, Happee

Happeen kovimmalla hankasalmelaisella on jo melkein yhtä monta lempinimeä, kun on pojalla hiuksia päässä. Joukkueen isiihen kuuluisaan "ei elämä niin vakavaa oo"- osastoon kuuluva Vilho on kentällä todella vaarallinen pelaaja vastustajan päädyssä ja onkin ollut alkukaudesta tehokaan ykkösketjun takana takuuvarma onnistuja ja tehoja on tullut hyvällä tahdilla. Vilho on maalintekijä, joka ei perusta maalintekoaan ainoastaan hyvään vetoonsa, vaan osaa myös sijoittui oikein kentällä ja lukea peliä niin, että hän nyt vaan "sattuu olemaan" oikeassa paikassa oikeaan aikaan ;)

#13 Jasper Björkqvist, EräViikingit

SSV:n tuhkista ErVin toiseksi tehokkaimmaksi maalintekijäksi. Ei hassumpi suoritus Björkqvistiltä, joka on tullut tutuksi nimeksi tässä ikäluokassa jo vuosien ajan, ja johdattanut SSV:n monta kertaa oman alueensa loppuhuipentumiin sekä myös Mestareiden Cupissa pitkälle. Hänen suuriin vahvuutensa on niinikään maalinteko, eikä myöskään Björkqvist perusta maalejaan vaan laadukkaan vetonsa varaan, vaan hän sijoittuu maalinedessä juuri oikealla tavalla, ja kun tutkapari Kataja-Rahko pallon maalille toimittaa, jos se eisuoraan maaliin mene, niin Björkqvist sen sinne pistää. Alkukauden tehot Björkqvistillä (kirjoitin muuten joka kerta nimen aluksi väärin) melko kovat 10+3.

Jos jokin este iskee ja et pääse aina hyvästä tunnelmastaan tunnettuun Vaajakosken liikuntahallille paikalle, ei hätää, sillä striimitiimimme lähettää ottelun totuttuun tapaan sarjan YouTube- kanavalla.

Ottelun kokoonpanot ilmestyvät sunnuntaiaamupäivän aikana Liiton tulospalveluun.


Ja tässä vielä katsojille muutama tärppi ottelun seuraamisen tueksi:

Välttääkö #7 vilttikomennuksen viimeaikaisilla otteillaan?

Huhujen mukaan #79 iski maalin harjoitusottelussa O2 Jkl C1 vastaan tällä viikolla. Onko jatkoa luvassa heti sunnuntaina?

Onko #98:lla omat vai pikkuveljen pelivaatteet mukana?

Jatkavatko hurjaan pistesaldoon viime aikoina yltäneet #21 ja #28 pisteputkeaan?

Onko #16 rikki jo ennen peliä?

Mikä miehitys on penkin takana?


Sunnuntaina siis Vaajakosken liikuntahalli place to be, tule sinne tai ole neliö! Katsomot täyteen ja kannustetaan Happee voittoon!

Tapahtuman eventti löytyy myös joukkueen Facebook- sivulta.

Otteluun vapaa sisäänpääsy ja paikalla myös kioski!

#rytkettä

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ