SM- sarja jatkui Mikkelissä
Julkaistu: 30.10.2017 00.00

C2- poikien SM- sarjan ensimmäisen vaiheen toiseksi viimeinen pelipäivä pelattiin Happeen osalta 29.10. Mikkelin Sport Forumissa. Tällä kertaa vastaan asettuivat joukkueet Länsirannikolta, SB Naantali sekä sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Turun TPS.

Avauspelissä kohdattiin auringon alta saapunut Naantalin porukka. Naantalin alkukausi ei ollut vielä mikään menestystarina, joukkueella oli taskussaan ainoastaan yksi voitto eikä karsinnoissa joukkuetta reppuselässään kantanut Lauri Nori ollut ottanut askeltakaan vielä SM- areenoilla. Tähän otteluun SB Naantali lähti kuitenkin Happeeta valmiimpana, ja ensimmäisen erän puolivälissä sarjan pistepörssin kärkisijalla majaillut Tuomas Taskinen rankaisikin Happeen pahasta keskialueen pallonmenetyksestä ja iski vieraat johtoon. Tästä kuitenkin vain hetki ja Happeen kapteeni #17 Nikolas Ilomäki iski nopean vastahyökkäyksen päätteeksi napakalla laukauksella hirvet tasoihin. Naantali kuitenkin osoitti vaarallisuutensa vielä samaisessa erässä ja kahdesta hieman Happeen kannalta löysästi pelatusta tilanteesta se onnistuikin maalit iskemään ja tilanne tauolla 1-3. Toisen erän alussa lisää kylmää vettä hirvipaitojen niskaan kaatoi Naantalin puolustajakolossi Otto Mäkinen (joka kurmootti meitä jo edellisellä kaudella SBS Maskun paidassa) ja lukemat olivat 1-4. Erän puolivälin jälkeen alkukauden tehokkain pelaajamme #7 Miro Åkerlund kavensi tilanteen 2-4:ään, mutta jälleen oli Naantali erän lopun skarpimpana; hieman kevyesti tullut jäähy kostautui ajassa 27.10 kun "Mäksä" rankaisi Happeeta jo toistamiseen. Päätöserässä hirvien kiri jäi #8 Miro Oksasen iskemän 3-5 maalin jälkeen ohueksi ja SB Naantali kuittasi lopulta voiton lukemin 3-7. Sytiä tappioon voitiin listata vaikka pilvin pimein, mutta pelaajisto itse sen suurimman syyn kiteytti: nyt puuttui fiilis ihan kokonaan ja voittoa ei vain jostain syystä haluttu tarpeeksi. Sen kautta peli meni puskemiseksi ja väkisin vääntämiseksi, joka on kyllä tässäkin lajissa varma tie tappioon. Happeen maalissa #31 Aare Itäpuisto kirjautti tässä todella haastavassa kamppailussa 13 torjuntaa, kun taas Naantalin päässä yksi vieraiden voiton avaimista, virkaveli Vili Mäkelä eksyi pallon tielle 24 kertaa.

Jos haluat tämän kauhunäytelmän katsella jostain sairaasta syystä videolta, löytyypi tuosta: https://www.youtube.com/watch?v=wAcb4eLGM20

Noh, leuka rintaan ja kohti uusia kamppailuja, seuraava sellainen oli nimittäin edessä jo pian, kun vastaan asettui TPS Turkusesta. Ja nyt näki heti alusta, että se haettu "fiilis" oltiin käyty jostain Mikkelin metsiköstä kaivamassa. Nyt mentiin vauhdikkaasti päästä päähän kahden pallollisesti todella lahjakkaan joukkueen voimalla. Kahden ensimmäisen erän ajan huomion varastivat Happeelta Miro Åkerlund sekä TPS:ltä Markus Tuominen, sillä molemmat nämä ikäluokan kärkipelaajiin kuuluvat mailataiturit vastasivat joukkueidensa ainokaisista ensimmäisen 30 minuutin aikana ja viimeiseen perioodiin lähdettiin siis lukemista 2-2 (Tai no joo, ollaampa rehellisiä: kyllä Happeen molemmista kahden ensimmäisen erän maaleista yhtä suuri kunnia menee syöttäjänä toimineelle #90 Roope Sihvolalle, ensimmäisessä komea nousu vasemmalta hyvällä jalalla ja millintarkka tarvoilu oikealle, josta Åkeri kumautti one- timerillä maalin, ja toisessa maalissa maailmanluokan lätty Roopen lavasta maalin eteen, josta Miro löi pallon ilmasta sisään). Kolmatta erää kun oli pelattu viitisen minuuttia, oli Happeelta asialla sama superduo Sihvola-Åkerlund (kuin Kurri ja Gretzky konsanaan): TPS:n stara- poikiin lukeutuvat Vihtori Paijula lähti oman maalinsa takaan hieman uhkarohkeaan seikkailuun ihan kuin Frodokin lähti aikoinaan Konnusta (Kontu, ei Konneveden urheilijat, siellä ei Frodo tainnut urallaan kuitenkaan pelata?). Roope toimi tämän tarinan Sauronina ja katkaisi Paijulan seikkailun aivan TPS- maalin kulmalla. Tästä Jarkkonimismäinen yhden käden rystylyönti maalin eteen, josta Åkeri kumautti hattutempun täyteen. Edelleenkään ei TPS lannistunut, vaan kun mentiin jo pelimiehen vitosta ja Happee- peluri mietti jäähypenkillä syntyjä syviä, iski tällä kertaa puolustajan tontilla esiintynyt Maskun lahja Suomen salibandylle Henrik Haikio komealla kantilla pallon Happee- maalin yläpeltiin. Tässä vaiheessa Happee otti aikalisän ja vielä punottiin viimeiset juonet, jotta Mikkelistä voiton kanssa kotia lähdettäisiin. Ja kun Åkerille oli jo se kuuluisa pöljä päivä sattunut kohdalle, niin miksikäs ei sitten jatkettaisikin sitä. Ajassa 42.41 näki ottelun voittomaali päivänvalon: TPS:n keskialueen pallonmenetyksen jälkeen lähti joukkueen pini poika #98 Aapo Heiska nostamaan hyvin vasenta laitaa pitkin ja melekin kuin suorana kopiona Happeen avausmaalista millintarkka syöttö oikealle puolelle, josta Miro "Hattrick+1" Åkerlund kumautti onetimerillä maannuoliaisen maalin perukoille. Vielä lopussa haki TPS tasoitusta ilman maalivahtiakin, mutta viimeisen naulan turkulaisten arkkuun iski kapitan- Ilomäki pari sekuntia ennen loppusummeria ja Happee palasi näin voittojen tielle SM- sarjassa 3-5 voitolla todella kovasta TPS:stä. Tässäkin ottelussa torjunnat kertoivat kovaa kieltä pelin todellisesta hallitsijasta; TPS- vahti Lenni Aalto joutui venyttämään pallon tielle peräti 19 kertaa, Happeen veräjällä #25 Jesse Jokela selvisi 7 torjunnalla.

Ilman kolhuja ei tästäkään reissusta selvitty, ja lopuksi lähetämmekin koko joukkueen puolesta "Get well soon"- toivotukset Oksasen Mirolle sekä Veetille!

SM- sarjan ensimmäinen vaihe paketoidaankin sitten ensi viikon viikonloppuna, kun 11.11. mitellään Oulun Nallisportilla. Silloin vastaan asettuvat syksyn odotetuimmat vastustajat, jo syksyllä kohdatut Merikoski SBT Apassit sekä OLS!

Ja tuosta heti viikkoa myöhemmin starttaavat yksittäiset 3x20 minuutin ottelut SM- sarjassa. Silloin on edessä paluu Mikkeliin ja vastassa Hatsina!