Hemmaseger igen
Julkaistu: 29.09.2017 00.00

Happee spelade sin andra hemmamatch på onsdag. Motståndaren Steelers från Tavastehus kämpade hårt första halvan av matchen, men Happee avgjorde matchen i slutet av andra perioden.

Happee startade matchen lite långsamt och Steelers vann första perioden 0-1. Steelers försvarade mittzonen i bra ordning, vilket gav flera bra målchanser från kontringar. Markus Laakso höll siffrorna jämna med stadigt spel i sin första ligamatch med Happee.

Happee verkade försiktig också i början av andra perioden, men lyckades ändå kvittera matchen med långdistans skott av Jonne Junkkarinen. Målet tog bort spänningen av hemmalagets spel och Happee gjorde fyra raka mål i fem minuter. Nico Jonaeson lyckades reducera matchen till 5-2 i numerärt underläge men Veli-Matti Hynynen och Petri Kauko utförde sitt välbekanta frislagsvariant och hemmalaget tog fyra måls ledning igen.

Samma killar ökade ledningen till 7-2 i numerärt överläge i början av tredje perioden. Sedan var det hemmalagets tur att spela i numerärt underläge och Steelers startade en ryck med två snabba mål men Hynynen fullbordade sitt hat trick när Steelers spelade utan målvakt.

Matchens lirare var Jonne Junkkarinen med mål och fyra assist. Jonne såg både bra och dåligt i matchen:

- Inledningen av matchen var svår för oss igen, även om motståndaren spelade bra. När vi får ett mål, börjar allt vanligen gå vägen och så gick det också ikväll, summerade Junkkarinen.

Huvudtränaren Mikko Lehto var nöjd med slutresultatet efter matchen.

- Inledningen av matchen var kanske lite bättre än i lördags men mycket måste ännu förbättras. Vi klarade första perioden med bara lite skador även när vi hade våra svaga moment. Laakso höll oss med i matchen med med fina räddningar.

Lehto fortsätter med det positiva.

Nästan en halvtimme utan mål och vilken avslappning efter första målet. Överläget fungerade bra ikväll även om vi provade lite nya sammansättningar. Man måste vara nöjd med poängen, slutar Lehto.