Happee - TPS  6 - 5

Jyväskylän Monitoimitalo

Happee avasi pudotuspelit voitolla

Kevään pudotuspelit saapuivat vihdoin myös hirviteatteriin, kun Happee ja TPS mittelivät lauantaina 1. puolivälierän merkeissä. Ennakkoarviot pitivät paikkansa, ja joukkueiden välillä nähtiin jälleen kerran tasainen vääntö.

Happee aloitti illan sähäkästi ja oli lievästi niskan päällä ensimmäisen erän kenttätapahtumissa. Panu Kotilainen ohjasi ottelun avausmaalin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Otto Tikan esityöstä. Vaikka Happee piti erässä enemmän palloa, oli TPS totutun vaarallinen vastahyökkäyksissään. Erän loppupuolella tästä saatiin muistutus kahteen otteeseen, kun Juho Sorri onnistui kahdesti maalinteossa Happeen keskialueen pallonmenetysten seurauksena. Panu Kotilaisen toinen osuma piti puolestaan huolen siitä, että erätauolle suunnattiin tasatilanteessa 2-2.

Toisessa erässä ottelun virtaus tasaantui ja TPS nousi paremmin peliin mukaan. Molemmat joukkueet pääsivät perätysten kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta tällä kertaa alivoimat vetivät pidemmät korret. Erän ainoasta maalista vastasi lopulta hirvien Otto Tikka, jonka kova lyöntilaukaus upposi vastustamattomasti TPS-maalin ylänurkkaan ajassa 32.58.

Kolmannen erän alkuun Happee pääsi toistamiseen ylivoimalle, eikä enää jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Pauno Kajoksisen tarkka syöttö löysi Paul Kotilaisen, joka laukoi kotijoukkueen tarkasti kahden maalin johtoon. Hieman ennen erän puoliväliä Jaakko Hautamäki nosti läpiajosta TPS:n uudestaan maalin päähän, mutta Joel Lahden alivoimamaali kasvatti eron takaisin kahteen. TPS ei kuitenkaan ollut sanonut viimeistä sanaansa. Sitkeä vierasjoukkue nousi väkisin tasoihin Jani Hyytiäisen ja Olli Kinnusen viuhuvilla rannelaukauksilla. Happee ei antanut tasoituksen lannistaa, vaan Juuso Heikkinen laukoi kolme minuuttia ennen loppua lopulta 6-5 voittomaaliksi jääneen osuman.

Happeen parhaimmistoa ottelussa oli Petri Kaukon johtama viisikko, joka tehtaili Happeen maaleista neljä. Tehopisteet 2+0 kerännyt Panu Kotilainen kehui pelin jälkeen hirviteatterin tunnelmaa.

-Kevät, paljon porukkaa hallissa ja loistava tunnelma. Mikäs tämän parempi paikka pelata, Kotilainen kiitteli.

Hirvien päävalmentaja Mikko Lehto näki Happeen pystyvän vielä parantamaan tästä reippaasti.

- Tänään nähtiin yllättävän avointa peliä ennakko-odotuksiin nähden. Nuo pallonmenetykset joista vastustaja iski muutamia maaleja, jäivät kyllä kaivelemaan ja pallon kanssa meidän on pelattava Turussa selvästi huolellisemmin. Onneksi näissä peleissä ei tyylipisteitä jaeta ja vain voitot merkkaavat, joten tulokseen ollaan tyytyväisiä, Lehto kommentoi

Ottelusarja jatkuu maanantaina Turussa. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan hirviteatterissa torstaina 22.3. klo 18.30.