C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Happee C2 Musta - EräViikingit  5 - 9

Vaajakosken liikuntahalli

EräViikingit vahvempi Vaajakoskella

Happeen C2- pojilla oli edessään SM-sarjan tämän kauden kovin haaste tähän mennessä, kun 3.12.2017 Vaajakosken liikuntahallilla pelatussa kamppailussa vastaan asettui sarjan mitalisuosikki EräViikingit. Vastustajan pelitapaa oli opiskeltu oikein huolella, ja oli myös todettu, että kuitenkin vastoin ennakko- odotuksia Vaajakosken pieni kaukalo sopisi vieraille paremmin kuin hyvin.

Ottelun alku oli totuttuun tapaan melko tunnusteleva. ErVin valmennus yritti heti ensiminuuttien jälkeen peluuttaa heidän ykköskenttäänsä meidän kolmoskenttäämme vastaan, mutta Happeen puolustus kesti. Ja ottelun parhaat maalipaikat alussa siunaantuivatkin nimenomaan Happeelle, mutta ErVin maalissa Arno Aymard näytti, ettei häntä turhaan tituleerata ikäluokan yhdeksi parhaista veskareista. Ottelun avausmaali näki päivänvalon kellon näyttäessä aikaa 7.12, asialla EräViikingit ja joukkueen superkaksoset Thö Tenhoset. Daniel toimi syöttäjänä, ja komealla kääntölaukauksella pallon Happee- maaliin upotti Benjamin. Eikä mene kuin reilu minuutti, niin samat veijarit asialla, tällä kertaa Happee- puolustus hukkaa merkin noin 0,068 sekunniksi ja siitähän Tenhoset kiittävät, Daniel syöttää maalin eteen, josta Benjamin viimeistelee lukemiksi 0-2. Ja ajassa 8.51 Happeen järkyttävän huono hetki saa kruununsa, kun pallo hukataan oman maalin edessä ja väkijoukon keskeltä sen maaliin huitaisee Sakari Kataja-Rahko, ja tilanne jo 0-3. Tämän jälkeen alettiin taas saada vähän juonen päästä kiinni, ja ajassa 9.55 saatiin palkintokin, kun maalivahtimme #31 Aare Itäpuisto avaa pitkällä heitolla keskelle, josta pallon taistelee itselleen #90 Roope Sihvola, joka iskee maailmanluokan kantilla pallon aivan ErVi- maalin oikeaan alakulmaan ohi Aymardin ja tilanteeksi 1-3, joista siirryttiin myös tauolle.

Toinen erä alkaakin Happeen kannalta toiveikkaasti, kun digitaalien näyttäessä aikaa 24.33 oikeaa laitaa pitkin ErVin maalia kohti pallon kanssa nousee #21 Tino Keski-Jaskari ja Tino iskee uransa ensimmäisellä SM-sarjamaalilla tilanteeksi kutkuttavan 2-3. Ja kun tilanne tällaiseksi muuttuu, alkavat myös pikkuhiljaa tunteetkin käydä kuumina molemmissa leireissä, niin kentällä kuin penkin takanakin ;) Ja valitettavasti samalla myös samalla ottelu alkaa livetä ottelun tuomariparin käsistä. Esimerkiksi ajassa 30.13 Happeen saama jäähy "Työntämisestä" (myös myöhemmin erässä samasta syystä jäähy, jakaa myös mielipiteitä) oli moneen kertaan uudestaankin katsottuna aivan naurettava vihellys. Noh, nämä jäähyt eivät peliä ratkoneet missään vaiheessa eikä niiden taakse piilouduta, mutta sekava linja kyllä sotki peliä todella pahasti. Ajassa 33.37 EräViikingit pääsee jälleen kahden maalin johtoon, asialla kukas muukaan kuin hattutemppunsa täydentävä B.Tenhonen, maali oli lähes toisinto ottelun avausmaalista, mutta vain maalin toiselta puolelta. Hieman ennen erän loppua Happee saa vaparin hyvästä paikasta, joka kuitenkin hukataan pahasti ja ErVi pääsee vastahyökkäykseen, josta hieman tuurillakin pallon maaliin iskee Happeelaisten suosikkipelaajaksi noussut #13 Jasper Björkqvist. Päätöserään lähetään näin lukemista 2-5.

Kolmanteen erään Happee sai kaivettua esiin sitä kaivattua kiukkua, jota olisi jo pelin alussa tarvinnut, ja nyt mentiin taas kyllä hirveällä vauhdilla päästä päähän. Erän alussa ErVi iskee ylivoimalla lukemiksi 2-6, mutta jo ajassa 41.35 Happee- puolustuksesta #98 Aapo Heiska lähtee komeaan nousuun kentän läpi, ja kun ErVi- pelaajisto puolestaan tässä tilaanteessa luo Aapolle myös täysin vapaan kaistan (enää ruusujen heittely puuttui), päättää joukkueen pieni poika lyödä pallon myös samalla maaliin ja tilnteeksi vielä toiveikas 3-6. Kuitenkin valitettavan paljon Happeen peliä söi se, että vauhdin hurma ja takaa- ajoasema muutenkin kiihkeässä kamppailussa vei vähän joukkueen keskittymistä puolustusalueella ja ErVi pääsi parista todella löysästä virheestä rankaisemaan ja lukemat olivat pian jo 3-8. Sitten kuitenkin ErVi ylpistyi sen verran, että he aloittivat täysin turhan jäähyilynsä pelin loppupuolella, ja molemmista jäähyistä Happee myös rankaisi, asialla molemmilla kerroilla maailmanluokan laukauksen verkkoon upottanut #7 Miro Åkerlund. Reilu minuutti ennen loppua Happeen keskittyminen vielä vähän herpaantuu ja Eero Pohjanmaa lyö ottelun loppulukemat 5-9:ään. Maalivahtien torjunnat kirjataan ottelun lopussa Aare Itäpuisto 24 torjuntaa ja toisessa päässä Arno Aymard 27 torjuntaa. Kokonaisuudessaan maalivahdit olivat kamppailussa todella vakuuttavia.

Lopputulos kertoo tässä kamppailussa sen olennaisen; ErVi oli juuri tuon verran parempi. Vaikka Happee paransi peliään erä erältä, olivat vierailijat joka erä entistä valmiimpia puolustamaan johtoaan. Ahkerimmin Happeeta kurittivat Tenhosen kaksoset tehoilla 3+1 ja 1+2. Muista pelaajista Sakari Kataja-Rahko onnistui maalinteossa kahdesti.

Maalintekijöiden ohella Happeen sisukkaimpia taistelijoita oli tässä kamppailussa esimerkiksi #5 Eelis Kovala, joka taisteli 140% asenteella joka tilanteessa!

Nyt kuitenkin saatiin taas tärkeä opetus siitä, mihin tasolle pitää pyrkiä, jos tässä sarjassa mielii pitkälle päästä. Mikään mahdoton voitettava ErVi ei nytkään Happeelle olisi ollut, mutta tällä kertaa vielä näin päin. Kun joukkueet seuraavan kerran kohtaavat Helsingin Mosahallilla, on varmasti hirvileirissä keinot vastustajien tähtiosaston pysäyttämiseksi keksitty!

Ottelun tarkemmat tilastot löydät tästä ja pelin videoidun version voit puolestaan katsella YouTuben puolelta.

SM- pelit jatkuvat taas nopealla tahdilla, seuraavaksi Happeen bussi ottaa ensi viikonloppuna suunnan kohti Tampereen AutoCenter Areenaa, kun 9.12.2017 vastaan asettuu Koovee.

#rytke

- JK -

5 - 9

EräViikingit
1 - 31 - 23 - 4
9'MaaliSihvola Roope
9'MaalisyöttöItäpuisto Aare
13'Jäähy: 2minLeskelä Vilho
24'MaaliKeski-Jaskari Tino
24'MaalisyöttöLeskelä Vilho
30'Jäähy: 2minKovala Eelis
38'Jäähy: 2minHeiska Aapo
41'MaaliHeiska Aapo
47'MaaliÅkerlund Miro
47'MaalisyöttöHeiska Aapo
49'Jäähy: 2minOksanen Miro
58'MaaliÅkerlund Miro
58'MaalisyöttöOksanen Miro