Happee Miehet, Unihoc Riga Cup

Happee - TPS  4 - 7

Riika, Latvia

TPS kiri lopussa Happeen ohi

Unihoc Riga Cup jatkui lauantaina Happeen osalta ottelulla TPS:ää vastaan. Molemmat joukkueet kävivät ottelussa kuskin paikalla, mutta tällä kertaa turkulaiset vetivät lopussa pidemmän korren.

TPS tuli ottelun alkuun selvästi hirviä terävämmällä liikkeellä. Lauri Stenfors avasi napakalla viivalaukauksellaan ottelun maalihanat ja Juho Sorri kasvatti ylivoimalla turkulaisten johdon kahteen maaliin vielä ennen erätaukoa.

Toinen erä oli Happeelta huomattavasti virkeämpää peliä. Pallo liikkui ajoittain varsin mukavasti ja tulostakin syntyi. Juuso Heikkinen lapioi maalin edestä 1-2 kavennuksen ja hetkeä myöhemmin Vili Liponen toi komealla kudilla hirvet tasoihin. Neljä sekuntia ennen erän päätöstä Petri Kauko nosti terävän vastahyökkäyksen päätteksi hirvet johtoon, joten kolmanteen erään lähdettiin Happeen 3-2 johdossa.

Viimeisessä erässä hirvien hyvä ote katosi ja TPS pääsi kärsivällisen pallottelunsa myötä pelin päälle. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun turkulaiset nousivat ensin ylivoimalla tasoihin ja siirtyivät johtoon heti maalin jälkeisessä vaihdossa. Lopussa Happee haki vielä kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja TPS pääsi kaunistelemaan lukemia iskemällä kahdesti tyhjiin.

Hirvistä edukseen erottui tänään vahvan ottelun pelannut Jonne Junkkarinen. Myös maalissa torjunut nuori Miko Hassinen esiintyi lupauksia herättävästi.

Hirvikäskijä Mikko Lehto ei ollut tyytyväinen joukkueen kolmannen erän esitykseen.

- Peliin lähtö oli meiltä ihan kelvollinen ja varsinkin toinen erä hyvää tekemistä. Kolmannen erän työmoraali ei ollut kuitenkaan ollenkaan sitä mitä haettiin ja vastustaja oli siinä huomattavasti nälkäisempi. Helppoja pallonmeneyksiä tuli turhan paljon läpi ottelun, joten siinä riittää parannettavaa huomiselle. Hirvet pelaavat aina voitosta, eikä tappioon olla missään nimessä tyytyväisiä, Lehto pohti.

Turnaus jatkuu Happeen osalta heti sunnuntai-aamuna klo 10.00 ottelulla ruotsalaista Linköpingiä vastaan.

- Huomenna on edessä haastava aamuottelu äärimmäisen kovaa Ruotsin Superligan joukkuetta vastaan. Kokoonpanot ovat ensimmäisten harjoituspelien ajan eläneet reilusti, mutta hiljalleen alamme hahmotella ketjuja siihen malliin, joilla lähdemme kauteen, Lehto päätti.