Happee Naiset, II-DIV

Happee - TiPa  7 - 2

Liikuntakeskus Buugi

Happee otti vakuuttavan voiton TiPasta kauden päätösturnauksessa

Kauden viimeisen turnauksen koittaessa sarjapaikka oli jo aikaa sitten varmistunut ja lohkon kärki niin ikään karannut tavoittamattomiin, mutta tunnelma oli silti heti hallille saavuttaessa latautunut ja motivoitunut. Alakanttiin sujunut kotiturnaus oli jättänyt paljon näytönhaluja, ja kesken kauden uudeksi tähtäimeksi muodostunut lohkon neljäs sija oli yhä otettavissa. Lisäksi kauden päätöspelit ovat perinteisesti olleet joukkueellemme voitokkaita, ja halusimme jälleen lopettaa positiiviseen tulokseen.

Avausottelussa TiPaa vastaan olimme kerrankin alusta saakka terävällä jalalla liikkeessä. Saimme luotua jatkuvasti painetta vastustajan puolustukseen ja pääsimme pyörittämään vaihtoja pallollisena, pitäen ottelun temmon koko ajan hallinnassamme. Viiden minuutin kohdalla kontrollointi tuotti myös tulosta, kun kauden ensimmäistä maaliaan vimmatusti hakenut Siiri ajoi väkisin pallon kanssa maalinedusruuhkaan. Roosa osoitti luontaista maalivainuaan olemalla jälleen kerran oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja tuikkasi maalinkulmalle ajautuneen irtopallon verkkoon. Johto kasvoi vain muutama minuutti myöhemmin, kun Emilia karvasi pallon irti TiPan alimman puolustajan lavasta ja allekirjoittanut pääsi niittaamaan lukemat 2-0:aan. Ennen kymmenen minuutin täyttymistä lukemat olivat jo 3-0, kun Siiri sai vihdoin helpottavan onnistumisensa. Viimeistely tapahtui tyylikkäästi ennen peliä valmennuksen peräänkuuluttamalla ”spin-around”-liikkeellä, ja vaikka pallo kolahti aluksi huolestuttavasti tolppaan, lipui kuin lipuikin se lopulta maaliviivan paremmalle puolelle. Sanotaanko, että seurauksena oli luultavasti koko kauden vilpittömin riemunpurkaus.

Vakuuttava pelin alku sai hetkellisesti aikaan pienen mukavuudentunteen, ja TiPa pääsi muistuttamaan rankaisevansa ankarasti heti, jos sai pienenkin määrän aikaa ja tilaa. 3-1-kavennuksessa kumpaakin oli toki äärimmäisen vähän, mutta riittävästi vastustamattomasti takakulmaan uppoavaan kutiin. Saimme kuitenkin hieman lipsunutta otetta takaisin ensimmäisen erän loppuun sattuneella ylivoimalla, vaikka tulosta ei pyörittämisen seurauksena syntynytkään.

Toisen erän alku oli jälleen räväkkä, ja Eve siirsi meidät jo 4-1-johtoon pysäyttämättömästi riman alle – ”yläpeltiin”, kuten Mirkku katsomosta totesi – tärähtäneellä laukauksella koko viisikon tyylikkään syöttökuvion päätteeksi. Tämän jälkeen TiPa pääsi taas kaventamaan, kun keskialueelta tullut vapaalyönti annettiin nopeasti, ja noin kaksi metriä väärästä kohtaa. Zeni onnistui torjumaan laukauksen, mutta TiPan hyökkäys ehti ensimmäisenä irtopallolle ja peli oli 4-2. Toinen erä ei sisältänyt enempää tilastomerkintöjä, ja viimeisellä erätauolle painotettiin edelleen terävänä pysymisen tärkeyttä ja varoiteltiin hallinnan tunteeseen mukavoitumisesta. Mitään hätää ei ollut niin kauan, kun pääsimme itse pyörittämään peliä TiPan päädyssä, mutta pariin kertaan vastustajan annettiin tulla liian paljon omalle mukavuusalueelleen, jolloin tuloksena oli riskialttiita vääntöjä oman maalimme lähettyvillä.

Kolmannessa erässä peli laitettiin kuitenkin siististi pakettiin. Emilia latasi alkajaisiksi 5-2-lukemat yläkulmaan Elisen tarjoilusta, ja pääsi vain minuutteja myöhemmin puolittaiseen läpiajoon jälleen yhden hyvin ajoitetun karvauksen seurauksena. Maalivahti aavisti alakulmaan suuntautuneen viimeistely-yrityksen, mutta allekirjoittanut pääsi nostamaan riparin melkein nollakulmasta maaliin. Loppulukemat 7-2 kaunisteli Netta viitisen minuuttia ennen loppusummeria Anskun oikea-aikaisesti linjan taakse suuntautuneesta tarjoilusta.

Voiton lisäksi ottelusta jäi nousujohteinen maku, sillä kolmas erä oli pienen heilahtelun jälkeen eheä kokonaisuus, jossa vastustajalle ei jätetty juurikaan sanavaltaa. Hyvän karvauksen ja jatkuvan hallinnan seurauksena maalipaikkoja kertyi joka ketjulle, ja rehellisesti maaleja olisi voinut tulla jopa enemmän kuin seitsemän. Tästä oli kuitenkin hyvä jatkaa kohti Gunners-ottelua, josta ei aiottu kelpuuttaa mitään muuta kuin revanssi aikaisemmin kaudella tapahtuneesta tappiosta.

• Tanja #91 (tiedostusvastaavasijainen)

7 - 2

TiPa
3 - 11 - 13 - 0
5'MaaliKarjalainen Roosa
5'MaalisyöttöJussila Siiri
8'MaaliKivelä Tanja
8'MaalisyöttöPesonen Emilia
9'MaaliJussila Siiri
9'MaalisyöttöTukia Veera
16'MaaliKirmanen Eve
16'MaalisyöttöPesonen Emilia
33'MaaliPesonen Emilia
33'MaalisyöttöSyvänen Elise
36'MaaliKivelä Tanja
36'MaalisyöttöPesonen Emilia
40'MaaliKalenius Netta
40'MaalisyöttöKärkelä Anmariia