Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - Classic  4 - 9

Monnari

Happee taipui Classicille

Happee kohtasi keskiviikkona kotikentällään kärkikamppailussa Tampereen Classicin. Runkosarjan ykköstilan jo varmistaneet tamperelaiset eivät antaneet Happeen yllättää, vaan jyräsivät voittoon lukemin 4-9.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaväkistä vääntöä. Classic vastasi illan avausmaalista, kun maalinedustalle vapaaksi jäänyt Eemeli Akola upotti pallon varmasti verkkoihin. Myös toinen osuma oli vierasjoukkueen käsialaa Sami Johanssonin tarkan laukauksen löydettyä tiensä maaliin saakka. Erän lopulla Happee pääsi ylivoimalle, ja pakkopeli pyöri totutun tehokkaasti. Lopulta Jami Manninen sivalsi taukolukemiksi 1-2.

Toisen erän alku oli Happeelle erittäin synkkä. Hirvilaumalle sattui omalla puolustusalueella useita helppoja pallonmenetyksiä, joista Classic rankaisi kovalla prosentilla. Ajassa 25:12 tamperelaiset olivat iskeneet jo kolmesti, joten Happee joutui turvautumaan aikalisään. Aikalisä ei juuri tuonut parannusta kotijoukkueen peliin, mutta Miro Tuomalan useat huipputorjunnat pitivät lukemat siedettävinä. Molemmat joukkueet osuivat erän loppupuolella kahdesti ja toiselle erätauolle suunnattiin numeroissa 3-7.

Kolmannen erän alkuun Happee sai hyvän tilaisuuden nousta vielä otteluun mukaan, kun Albert Koskinen komennettiin istumaan viiden minuutin rangaistusta. Tällä kertaa hirvien ylivoiman ruuti oli kuitenkin märkää, eikä maalinteossa onnistuttu kertaakaan. Classic sen sijaan rokotti Happeeta alivoimalla kertaalleen ja ero kasvoi entisestään. Joel Lahden pelin lopussa lapioima 4-9 kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi Classicin korjatessa voiton selvällä viiden maalin erolla.

Vierasjoukkueen parhaimmistoa olivat tehopisteet 2+2 kerännyt Sami Johansson sekä 1+2 summannut Jussi Piha. Myös Happeen Peter Kotilainen tehtaili tehopisteet 1+2.

Hirvipuolustaja Joel Lahti harmitteli otteen lipsumista toisessa erässä.

- Ensimmäinen erä oli mielestäni meiltä ihan hyvää peliä. Toisen erän alkuun meille tuli suvantovaihe ja kaveri sai pari nopeaa maalia heti alkuun meidän helpoista virheistä. Kolmas erä olikin sitten jo pelailua, Lahti perkasi.

Päävalmentaja Mikko Lehto ei ollut tyytyväinen Happeen suoritukseen.

- Emme pelanneet tänään riittävän hyvin viisikkoina, vaan peli on enemmänkin yksilöiden palloilua kentällä. Näin laadukasta vastustajaa vastaan ei yksinkertaisesti voida antaa näin paljoa vastahyökkäyksiä. Yhteispelin parantamisen eteen riittää vielä töitä tehtäväksi ennen pudotuspelejä, Lehto näki.

Happee pelaa seuraavan kerran ylihuomenna sunnuntaina klo 14.00. Tuolloin runkosarjan viimeiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi sarjakakkonen Nokian KrP.