Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - SalBa  4 - 14

Monnari

SalBa läksytti kuritonta hirvilaumaa

Happee kohtasi lauantai-iltana kotikentällään sarjajumbo Rauman SalBan. Ennakkoluulottomasti esiintynyt vierasjoukkue yllätti laiskan hirvilauman housut kintuissa ja haki Monnarilta yllätysvoiton tylyin 4-14 lukemin.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista peliä, joskin ilmassa roikkui jo pieniä viitteitä tulevasta. Happee pelasi pallon kanssa huolimattomasti ja tarjosi SalBalle useita vaarallisia vastahyökkäyksiä. Ensimmäinen erä kuitenkin tasattiin luvuin 3-3, kun hirvien Veli-Matti Hynynen onnistui kahdesti ja kapteeni Jami Manninen kertaalleen maalinteossa. Hynyselle jälkimmäinen osuma oli myös uran 300. Salibandyliigan runkosarjassa.

Toiseen erään Happee lähti parantamaan esitystään, mutta hirvilauman koneet eivät ottaneet käynnistyäkseen. SalBa puolestaan puolusti tiiviin uhrautuvasti, eikä Happee päässyt todellakaan helposti maalipaikoille. Raumalaiset olivat tehokkaita omissa paikoissaan ja iskivät pallon verkkoon toisessa erässä kahdesti. Hirvien erän ainokaisesta vastasi Peter Kotilainen, joten toiselle erätauolle siirryttiin SalBan 4-5 vierasjohdossa.

Happee aloitti kolmannen erän vauhdikkaasti. Erän ensimmäisestä maalista vastasi silti SalBa, kun Janne Hyvönen laukoi vierailijat vastahyökkäyksen päätteeksi kahden maalin karkumatkalle. Ottelun ratkaisuksi muodostuivat lopulta Happeen ottamat rangaistukset. Ensin ajassa 45:00 Panu Kotilainen tuomittiin viiden minuutin istunnolle väkivaltaisuudesta. Hirvilauma taisteli alivoimaa uhrautuvasti, kunnes ajassa 48:35 Otto Tikalle näytettiin punaista korttia ja mies passitettiin suihkun puolelle. Tilannetta seurannen kahden miehen ylivoiman SalBa hyödynsi tehokkaasti osuen kahdesti. Tämän jälkeen hirvien alivoimapelaamisesta loppui maltti, ja raumalaiset kuittasivat Happeen sekavat hetket iskemällä neljä maalia lisää. Lopussa SalBa teki vielä kaksi osumaa tyhjään maaliin, joten loppulukemista muodostuivat Happeen kannalta varsin harmilliset.

Kovimmalla kädellä aneemista hirvilaumaa kuritti tehopisteet 1+6 summannut SalBan Jani Lehtoniemi. Myös Erik Härkönen (4+0) sekä Tomi Lahti (2+3) olivat pelipäällä. Happeen puolelta onnistujat olivat harvassa. Ensimmäisen täyden ottelun syksyn loukkaantumisensa jäljiltä pelannut Janne Hoikkanen raastoi kuitenkin totutun vahvasti ympäri kenttää.

Jami Manninen oli pelin jälkeen ymmällään tapahtuneesta.

- Vastustaja pelasi todella hyvin, mutta oman joukkueen esitykselle ei löydy oikein sanoja. Oltiin käsittämättömän huonoja tänään, Manninen summasi.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehtokaan ei varsinaisesti silitellyt suojattiensa päitä.

- Hävettää. Todella kuriton, hengetön ja ylimielinen esitys meiltä kotisalissa. Tässä oli pari varsin ehjää peliä alla, mutta tänään oiottiin sitten kentällä kaikessa mahdollisessa. Täysin ansaittu voitto vastustajalle ja meille puolestaan iso peiliin katsomisen paikka, Lehto ruoti.

Hirvilauma ei ehdi kauaa tappiotaan murehtia, sillä joukkue suuntaa keskiviikkona Welhojen vieraaksi Kuopioon. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan heti perään torstaina 1.3., kun sarjakärki Classic saapuu hirviteatteriin.