Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

TPS - Happee   1 - 7

Kupittaan palloiluhalli

Ehjä esitys toi pisteet Turusta

Happee matkusti tiistaina Turkuun, jossa joukkue kohtasi TPS:n. Hirvilauma esitti ottelussa kauden parasta peliään ja nappasi täyden pistepotin lukemin 1-7.

Vierailijat aloittivat pelin vahvasti ja olivat yritteliäämpiä ottelun ensimmäisessä erässä. Avausmaalia saatiin silti odotella erän loppupuolelle asti, kunnes Veli-Matti Hynynen sivalsi ylivoimalla Happeen 0-1 johtoon Petri Kaukon tarjoilusta. TPS tuli kuitenkin tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Olli Kinnunen laukoi pallon tarkasti maalin takakulmaan Happeen selvitettyä juuri oman alivoimansa.

Toinen erä oli pelitapahtumiltaan tasaisempi, vaikkakin maalinteossa onnistuivat ainoastaan hirvet. Erän alkupuolella Jalo Kouvonen petasi oivan paikan Kaapo Savinaiselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo sisään. Pian Jaska Kunelius lisäsi Happeen etumatkan kahteen Jami Mannisen poikittaissyötöstä. Turkulaisilla oli myös toisessa erässä pari hyvää paikkaa, mutta Miro Tuomala esitti Happeen maalinsuulla erinomaisia otteita ja piti maalinsa koskemattomana.

Kolmas erä sai Happeen kannalta loistavan startin, kun Savinainen lapioi maalin edestä illan toisensa ja 23 sekuntia myöhemmin Panu Kotilainen onnistui Vili Liposen erinomaisesta esityöstä kasvattamaan hirvien etumatkan neljään maaliin. Pelin ratkaisu nähtiin viimeistään ajassa 53.00, jolloin TPS-kapteeni Olli Laine laputettiin punaisella kortilla ulos ottelusta ja Happee pääsi pyörittämään käytännössä pelin lopun ylivoimaa. Ylivoima oli jälleen tehokasta, ja niin Manninen kuin Kaukokin pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia ennen loppusummeria.

15 torjuntaa kirjauttanut Miro Tuomala oli syystäkin tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

- Aika vahva 60-minuuttinen meiltä tänään. Puolustettiin hyvin ja helppo oli itsekin pelata, kun jätkät esiintyivät hyvin siinä edessä, Tuomala totesi.

Hirvilauman pääkäskijä Mikko Lehto piti suojattiensa iltapuhdetta onnistuneena.

- Oli kyllä yksi tämän kauden ehjimmistä peleistä. Saatiin kaikilla kolmella viisikolla painettua peliä kaverin päätyyn, puolustuskin toimi ja Miro otti viimeisenä lukkona kaikki tarvittavat pallot kiinni. Täytyy kiittää koko joukkuetta siitä, miten noudatettiin tänään pelisuunnitelmaa alusta loppuun, Lehto kehui.

Voiton myötä Happee vahvisti asemiaan sarjataulukon neljän parhaan joukossa. Hirvilauma pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona 21.2., jolloin vastaan asettuu vieraskentällä Esport Oilers.