Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - SB Welhot  5 - 3

Monnari

Happee Welhoja etevämpi

Happee kohtasi itsenäisyyspäivän aattona liiganousija SB Welhot. Suomi 100 –teemalla pelattu ottelu tarjosi hirviteatterin kauden ennätysyleisölle viihdyttävää salibandyherkkua.

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta peliä. Happee piti palloa hieman vierasjoukkuetta enemmän, mutta Welhojen terävien vastahyökkäysten myötä maalipaikat jakautuivat tasan molempien joukkueiden kesken. Illan avausmaalista vastasi Happeen Asko Huisman, joka päätti hirvien onnistuneen pelinkäännön etukulmaan suuntautuneella tarkalla laukauksella. Welhot kuitenkin tasoitti pelin juuri ennen erätaukoa, kun vierailijoiden kapteeni Olli Taskinen kanttasi pallon vastustamattomasi Happee-maalin yläkulmaan.

Toisessa erässä pelin hallinta siirtyi ensimmäistä selvemmin Happeelle. Hirvet loivat maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä, mutta Welhojen Petri Leschin erinomaiset torjunnat pitivät vierasjoukkuetta mukana pelissä. Erän ainoan osuman tehtaili näppärän kulmavaparikuvion maalin nurkalta verkkoon jatkanut Veli-Matti Hynynen.

Kolmanteen erään Welhot sekoitti kentällisiään ja saikin hetkeksi paremman otteen pelistä Eetu Sorvali tuotua kuopiolaiset tasoihin heti erän alkuun. Welhoilla oli tämän jälkeen muutama tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon, mutta Happeen maalissa pitkästä aikaa torjunut Miro Tuomala teki vierailijoiden aikeet tyhjiksi komeilla torjunnoillaan. Ottelun hahmoksi nousi pelin viimeisellä kymmenminuuttisella esiin astunut Peter Kotilainen. Ensin Kotilainen tarjoili kaksi komeaa syöttöä Jami Manniselle, ja iski vielä itse pelin viimeiseksi jääneen 5-3 maalin hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Welhot haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia pelaten, mutta Happee puolusti lopun uhrautuvasti ja piti johtoasemansa päätössummeriin asti.

Happeen kapteeni Jami Manninen jakoi pelin jälkeen tunnustusta Welhoille.

- Peli oli tasainen loppuun asti. Kolmannessa erässä puristimme kuitenkin voittoon tarvittavat maalit ja tärkeät pisteet jäivät meille. Tässä vaiheessa kautta näitä voittoja täytyy yksinkertaisesti raapia tyylipisteistä piittaamatta, että saamme keväälle mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat, Manninen pui.

Hirvikäskijä Mikko Lehdon mukaan Happeella oli paikat ratkaista peli jo aiemmin.

- Ensimmäinen erä oli puolin ja toisin tarkkaa puolustamista. Toisessa erässä meidän olisi pitänyt naulata aika monta maalia enemmän, sen verran oli paikkoja parhaalta maalintekosektorilta. Kun et itse tee paikoista, niin monesti tulee vaikeaa lopussa ja näin kävi myös tänään kolmannessa erässä, Lehto pohdiskeli.

Happeen otteluruuhkan viimeinen koitos on edessä torstaina, jolloin hirvet matkaavat sarjassa toisena majailevan Nokian KrP:n vieraaksi Raholaan.