C1 -juniorit -03, 1. Divari

Merikoski SBT - Happee C1   3 - 2

Nallisport Oulu

Runkosarja lyötiin pakettiin Oulussa

C1- poikien valtakunnallisen 1.Divisioonan runkosarja sai sinettinsä viime viikonloppuna, kun kaikki joukkueet pelasivat viimeiset ottelunsa runkosarjassa. Ennen päätöskierroksia ÅIF/PSS oli jo varmistanut sarjan voittonsa, kuten myös Happee kakkossijansa. Kesälomansa viikonlopun jälkeen pääsivät varmuudella aloittamaan jo TPS FT, Steelers, USB ja Merikoski SBT, kun taas sijoilla 3-8 M-Team, Hatsina, Koovee, RSS Panthers/FoSu, Josba ja Koovee väänsivät tiukasti siitä, ketkä nappaavat neljä jatkopaikkaa ja ketkä kaksi puhaltelevat rantapalloja Pattayalla.

Happeen osalta runkosarjan päätös ei välttämättä ollut siis se kaikista "kiimaisin", kun matkasimme 340 kilometrin päähän Ouluun pelamaan ottelun, jolla ei ollut merkitystä kummallekkaan joukkueelle, ei meille eikä kotijoukkue Merikoskelle. Mutta lisäpanosta otteluun toi pelissä ollut Pohjoisen herruus, kun kyseessähän oli siis sarjan Pohjois-Suomen paikalliskamppailu. Sitä ei kumpikaan joukkue varmasti halunnut hävitä, Merikoski halusi varmasti päättää kautensa voittoon eikä Happeekaan ihan pelkästään turistireissua Ouluun halunnut tehdä.

Happee joutui lopulta lähtemään otteluun ainoastaan 13+2 pelaajan kokoisella rosterilla, kun pelaajia oli lainattava myös B- ja C2- poikien peleihin, ja poissaolot verottivat sitten vielä muutaman pelaajan. Mutta nyt oli taas hyvä mahdollisuus kokeilla jotain uutta, jotta ollaan taas kevättä kohden aavistuksen fiksumpia.

Ottelun alussa Happee oli melkolailla vastaantulija, kun Merikosken odotettu pallollinen vahvuus tulikin yllätyksenä. Siinä välissä päästiin kuitenkin iskemään ottelun avausmaali jo ajassa 1.30 kun #8 Miro Oksanen esittää todella hienon yksilösuorituksen, kun ensin hän karvaa pallon Merikosken puolustajalta, vie sen kulmaan, ajaa vetopaikalle vasemmalle ja sujauttaa pallon etukulmasta maaliin. Merikosken kuittaus tulee kuitenkin tismalleen 1.30 myöhemmin, kun jo ennakkoon varoiteltua eivät pelaajamme uskoneet ja tällä kaudella yli 20 maali paukuttanut puolustaja Niko Kamula päästetään laukomaan vapaasti ja tämä veto ylättää ensimmäistä kertaa #25 Jesse Jokelan (12 torjuntaa) Happeen maalissa. Ja ensimmäiseen kolmeen minuuttiin olikin sitten erän maalit jo nähty, loppuerä kulutettiin puolin ja toisin jäähypenkillä. Erän puolivälissä Oksanen ja isänniltä Oskari Junttila jäävät toisiinsa kiinni, ja juuri kun solmu on aukeamassa, painaa punapaitainen erotuomari paniikkinappulaa ja passittaa molemmat jäähylle; kiinnipitämisestä! Siis tilanteessa jossa kumpikaan ei varsinaisesti pitänyt toisesta kiinni :D Oulun tuomarit osoittaa kelpoisuutensa tähän lajiin jälleen kerran! No mutta ei siitä sen ihmeempiä, erän loppupuolella molemmat joukkueet pääsevät kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta tuloksetta, tosin Merikosken ylivoimaa kuluu avauserässä vain 11 sekuntia. Avauserässä isännät olivat lopulta kuitenkin se vahvempi osapuoli, ja torjunnatkin kirjataan 4-9.

Toisen erän alkuun Happee saa alivoimansa tapettua ja peli jatkuu tasatilanteessa. Mutta kuitenkin ajassa 25.01 erän ainoa maali näkee päivänvalonsa, kun Jonne Isokangas pääsee kanttaamaan pallon vasemmalta etukulmasta verkkoon ja tällä maalilla Merikoski siirtyy 2-1 johtoon. Toinen erä jatkaa edellisen tapaan, eli peli on pohjoisen tyyliin suoraviivaista, vauhdikasta ja fyysistä (ajoittain tarpeettomankin fyysistä, mutta mikäs sählypeli se semmoinen olisikaan, jossa ei vähän läikkyisi ylitse :D). Molemmilla joukkueilla aukeaa todella hyviäkin maalipaikkoja, mutta isäntien maalissa Eero Savilaakso (21 torjuntaa) sekä vieraiden maalissa Jesse ja erän puolivälissä tolppien väliin vaihdettu #31 Aare Itäpuisto (10 torjuntaa) pitävät huolen, että peli pysyy erittäin vähämaalisena. Erän lopussa Happeelle vihelletään hyvin hämmentävä jäähy väärästä etäisyydestä, mutta se ei ihmeempiä synnytä ja erätauolle siirrytään tilanteesta 2-1. Erätauolla striimin katsojat ja paikallaolijat saivat nauttia myös siitä, kun allekirjoittanut pääsi latomaan asiantuntemustaan salibandystä haastattelun merkeissä. Vastaukset jättivät ehkä aavistuksen verran parantamisen varaa, mutta kehitytään ja #mennääneteenpäin.

Päätöseräkään ei tapahtumia erityisemmin päälaelleen keikauta, vaan veskarit jatkavat dominointiaan siitäkin huolimatta, että molemmat joukkueet pitävät sopivan verran avoimia ovia omassa päädyssään. Yksi ylivoimakin keretään tuhlata, ja päätöskympille lähdetään edelleen maalin takaa- ajo asemassa. Yksi maalille keretään myös erässä jo hylätä melko puutteellisin perustein, tosin kyseessä sama dumari joka nuo pari mielenkiintoista jäähyäkin vihelsi, suojalaseissa ilmeisesti jonkinasteinen taittovirhe :D Mutta lopulta erän toinen ylivoima tuottaa tulosta, kun #98 Aapo Heiska voittaa pallon päädyssä ja tarjoilee sen maalinedustalle Oksaselle, joka napauttaa päivän toisellaan Happeen tasoihin ajassa 55.37. Jatkoaika häämöttää jo katseissa, kun päätösminuutille mennään 2-2 tasatilanteessa, mutta ajassa 59.19 hieno ottelu saa ruskeimman mahdollisen päätöksen, kun Merikoski siirtyy pienen pienen potkuliikkeen turvin tulleen maalin johdosta 3-2 johtoon. Maalin jälkeen Happee saa vielä painetta lyötyä isäntien päätyyn, mutta maalinteossa ei enää onnistuta, ja summerin soitua Merikoski kuittaa runkosarjan päätöksestä voiton.

Ottelun tilastot

Videotallenne (YouTube)

Ottelu ei ollut kummaltakaan joukkueelta mikään kauden paras esitys, muttei myöskään huonoin. Happeelta puuttui kokoonpanosta kuitenkin pistepörssin kolmen kärki ja rosteri oli muutenkin poikkeuksellisen kapea; siihen nähden suoritus Merikosken tasoista porukkaa vastaa oli ihan ok. Tappiohan ei olisi muuten harmittanut juuri lainkaan, mutta kun se tuli punapaitojen luokattoman esityksen päätteeksi, niin se jäi vähän kaivamaan. Tosin, vihkoon veti myös edellisessä kohtaamisessa Vaajakoskella silloinen parivaljakko, joten nämä meni kauden osalta 1-1 :D

Maalivahdit olivat ottelun ehdottomia ykköstähtiä molemmilla joukkueilla, kuten myös ottelun maalimäärä kertoo, vieraiden maalilla Jesse ja Aare pelasivat ottelun puoliksi ja erittäin varmaotteisesti, ja isäntien maalilla Eero Savilaakso venytti pari todella kovaa gamesaveria ja yhteensä 21 torjuntaa, ja piti näin isännät voitossa kiinni loppuun asti. Kenttäpelaajista meiltä Oksasen Miro iski molemmat maalit ja oli näin Happeen pörssikuningas (kun nappasi pari kakkostatakin ja vei näin joukkueen sisäisen jäähypörssin :D). Merikosken parhaimmistoa oli ykkösen tehoduo Eerotapio Sormunen-Jonne Isokangas, joka oli aina kentällä ollessaan iso päänvaiva Happee- puolustukselle.

Nyt Happee rehkii treenikentällä pari viikkoa ahkerasti ja pelaa pari kertaa seuramme B- poikia vastaan harjoitusottelun, jotta olemme valmiita 23.-24.3. kun Pudotuspelikarsintojen toinen vaihe pelataan. Tulevana viikonloppuna Hatsina, Koovee, M-Team ja Josba ratkovat keskinäisen paremmuutensa, ja tuosta nelikosta tulee lauantain vastustajamme. Jos tuosta pelistä voitto saadaan raavittua, niin sunnuntaina vastaan asettuu sitten SM- sarjan seiska (7.), joka on suurella todennäköisyydellä joko Karhut tai SPV/NJ.

Kiitokset Merikoskelle vielä tämän kauden loistavista mähinöistä ja hyvää treenikesää kaikille; toivottavasti jokaisen pelaajan salibandyura jatkuu myös B- junnuissa. Hienoa työtä pohjoisessa kyllä tehdään pelaajien kehittämisen puolella, jatkakaa samaan malliin!

- JK -

Merikoski SBT

3 - 2

1 - 11 - 01 - 1
1'MaaliOksanen Miro
10'Jäähy: 2minOksanen Miro
19'Jäähy: 2minPaananen Joel
39'Jäähy: 2minOksanen Miro
55'MaaliOksanen Miro
55'MaalisyöttöHeiska Aapo