C1 -juniorit -03, 1. Divari

Steelers - Happee C1   1 - 9

Iittala-Halli

Steelers kaatui varman esityksen jälkeen

Happeen C1- pojilla oli viime sunnuntaina 3.2. edessään 1.Divisioonan runkosarjan 18. kamppailu, kun joukkue matkasi Hämeenlinnaan, ja tarkemmin ottaen Iittala- hallille, Steelersin vieraaksi. Edellisen viikonlopun Sudet- tappion johdosta ei haluttu missään nimessä tappioputkeen liukua, joten joukkue lähti otteluun hyvin valmistautuneena ja hyvän treeniviikon vetäneenä. Vastustaja tiedettiin todella mielenkiintoiseksi, ja etenkin ykköskolmikko Kekki - Tuomainen - Hiltunen tulisi olemaan todella vaikea pideltävä. Happeen joukkue kärsi parista poissaolosta, ja bussin startattua Monnarilta tehtiin vielä pieniä viilauksia kokoonpanoon, kun yksi pelaaja tipahti aamulla kokoonpanosta pois.

Happee saakin otteluun todella hyvän startin, kun ykköskenttien ensimmäinen kohtaaminen päättyy vieraiden maaliin; ajassa 0.37 #7 Miro Åkerlund toimittaa pallon maalille ja reboundin pääsee yllättävänkin vapaasti sutimaan maaliin #16 Joel Paananen. Seuraavaa maalia saadaan odottaa erän loppupuolelle saakka, mutta tapahtumia erästä ei puutu, siitä pitää huolen ottelun todella tiukka tuomarilinja, joka oli kuitenkin tasainen molempiin suuntiin. Molemmat joukkueet pääsevät kokeilemaan erässä siis niin yli- kuin alivoimaakin, mutta maaleja ei erikoistilanteista nähdä. Happeelle sattuu erässä pari melko pahaa ylihyökkäämistä, joista Steelers saa vaarallisia vastahyökkäyksiä luotua, mutta Happeen maalissa #25 Jesse Jokela näyttää olevansa mies paikallaan. Erän loppupuolella ajassa 17.16 hirvet siirtyvät 0-2 johtoon, kun #98 Aapo Heiska laittaa puolustusalueelta aavistuksen riskialttiin, mutta todella komean poikkikentän syötön vasemmalle #8 Miro Oksaselle ja pari kertaa jo ottelussa Steelers- vahti Aleksi Ruorasta testannut Miro sijoittaa pallon todella tarkalla vedolla takakulmaan ja hirvet taukojohtoon 0-2. Erän loppuun saadaan vielä yksi erittäin kyseenalainen jäähy, josta emme tänä päivänäkään vielä sitä varsinaista virhettä löydä. Reilun 40 sekunnin alivoimapätkä kestetään kuitenkin erän loppuun saakka.

Toisen erän alkuun alivoima kestetään erittäin hyvin, ja kruunuksi vieläpä ajassa 21.01 Åkeri pääsee ampumaan oikeasta laidasta pallon etuyläkulmaan ja alivoimalla lukemiksi 0-3. Reilu minuutti myöhemmin Steelers- pelaaja komennetaan jäähylle, ja nyt ylivoima toimii; hyvän pyörityksen päätteeksi #88 Vilho Leskelä tarjoilee keskustaan, josta Oksa pääsee napauttamaan pienestä, mutta riittävästä tilasta pallon maaliin. Jatkoa seuraa ainoastaan puolisen minuuttia myöhemmin, jälleen Leskelä syöttäjän roolissa, kun hän tarjoilee pallon maalinkulmalle, josta Keuruun Usain Bolt aka #87 Aapo Koto pääsee sutaisemaan pallon helposti maaliin. Ja melkein minuutti kerkeää kulua, kun numerot muuttuvat jo 0-6:een, #90 Roope Sihvolan syötöstä Åkeri pääsee keskeltä ampumaan pallon maallin hieman pomppivana, ja Aleksi Ruoranen on yllätetty jälleen. Tähän vaiheeseen tiukkasanainen Steelers- valmennus herättelee joukkuettaan aikalisällä, ja samalla tolppien väliin vaihtuu Aleksi Rantanen. Happee tykityksen välissä kuultiin myös yhdessä tilanteessa #tietäjättietää kategoriaan menevä "Fläppi!"- huudahdus Happee- pelaajan suusta penkiltä, mikä oli ainakin allekirjoittaneen naurukanaville aivan liikaa, ja oikein hyvä, ettei sitä streamille tallentunut (koska streamia ei ollut). Noh, huvittelut huvitteluina. Aikalisä ei kuitenkaan hirveämmin isäntiä piristä, sen sijaan kun Happee pääsee vastahyökkäyksen, ottaa Steelers- pelaaja todella tyhmän, tarpeettoman ja vaarallisen jäähyn, josta sopivana opetuksena Happee rankaiseekin ylivoimalla, kun Åkeri täydentää hattutemppunsa ajassa 27.31 hienolla laukauksella. Seuraavaksi kuumenevat tunteet sitten Happeen päädyssä, ja Salomonin tuomiolla molemmista joukkueista lähtee pelaaja istunnolle. 4vs4 pelikin näyttää Happeelle kuitenkin sopivan, ja 0-8 lukemat taululle iskee vastahyökkäyksestä pitkästä aikaa osuva #24 Saska Laurila Joken hyvästä esityöstä. Kuusi maalia kymmeneen minuuttiin, siinä oli kova saldo vierailta toiseen erään! Valitettavasti tämän jälkeen peli kuitenkin passivoituu myös meidän puolelta, eikä suurinta halua maalintekoon näytä enää toisessa erässä olevan, toisaalta myös Steelers- maalissa Rantanen venyttää pari aika maukasta torjuntaa. Erän puolivälin tienoilla nähdään myös erän viimeinen tilastomerkintä, kun Happee- pelaaja komennetaan jäähylle historian parhaasta takakarvauksesta, jossa minkäänlaista kontaktia ei mailaan nähäd, silti jäähyn syynä mailaanlyönti... Mutta hirvien alivoima kestää todella hienosti myös tämän, ja lopulta toiselle erätauolle siirrytään lukemista 0-8.

Päätöserään ohjeet ovat yksinkertaiset: Fiksuja pitää olla. Minkäänlaisiin riskeihin ei ollut syytä, ja Jessen nollapeliä lähdettiin suojelemaan kaikin keinoin. Steelers yrittääkin heti erän alusta lyödä vähän painetta, mutta sen Happee väistää hienosti ja Jokelle saadaan vastahyökkäyksestä pelattua vetopaikka keskustaan, josta hän napauttaa matalan, mutta kipakan kudin alakulmaan ja lukemiksi 0-9. Ajoittain isännät saavat hyviäkin maalitontteja vielä luotua, kun Happeelle sattuu pieniä huolimattomuusvirheitä, mutta isompaa hätää ei ole missään välissä. Valitettavasti nollapeli särkyy kuitenkin ottelun viimeisen maalin toimesta ajassa 51.22, kun Happeen puolustuksen keskittyminen herpaantuu aavistuksen ja vaparista Veeti Hiltunen toimittaa pallon vasemmalle Eero Saariselle ja tämä tällää pallon suoraan syötöstä maaliin. Viimeisellä vitosella päästään koittamaan vielä kerran ylivoimaakin, mutta tuloksetta. Ihn viime sekunneillakin päästään läpiajoon, josta erävoiton olisi voinut kuitata, mutta peli päättyy Aleksi Rantasen todella hienoon torjuntaan ja näin päätöserä kirjataan tasan 1-1, koko ottelu puolestaan 1-9 Happeen hyväksi.

Ottelun tilastot

Ottelun avainhahmoina häärivät neljä pörssiä merkkauttaneet Miro Åkerlund (3+1) sekä Joel Paananen (2+2). Lisäksi kahteen tehomerkintään pääsivät kaksi komeaa maalia sikenyt Miro Oksanen ja kaksi maalia alustaneet Roope Sihvola ja Vilho Leskelä, joka jatkoi hienoa nousujohteista kauttaan. Maalissa Jesse Jokela pääsi todella lähelle kauden ensimmäistä nollapeliä, ja vaikka se päätöserässä menikin, pelasi Jesse 27 torjunnallaan jälleen aivan loistopelin, ja hänen avausheittonsa olivat jälleen todella iso päänvaiva vastustajien puolustajille. Pisteiden takaa pitää nostaa esiin myös puolustussuuntaan loistavaa duunia tehneitä pelaajia, tässä pelissä etenkin #15 Nuutti Harju ja #28 Roni Salminen tekivät kahteen suuntaan töitä todella ansiokkaasti.

Kaiken kaikkiaan joukkue onnistui tavoitteessaan hienosti, kun Steelersin vaarallinen ykkönen saatiin pidettyä lähes täysin aisoissa (paitsi Hiltuselle annettiin 0+1), ja muutenkin peli- ilme koki hienon kirkastumisen edelliseltä viikonlopulta. Kaiken lisäksi maalintekokin kulki hienosti, vaikka peli hieman turhaan passivoituikin puolessa välissä. Päätöserässä oltiin kuitenkin pallolla erittäin fiksuja Panthers- kamppailun tapaan ja iso johto saatiin pidettyä loppuun asti.

Steelersille kiitokset ottelusta ja hyvistä järjestelyistä, tsemppiä runkosarjan loppuihin peleihin!

Reissun kohokohdat voi tsekkailla IG- tililtä happee_c1 Hämeenlinna away- tarinasta, siellä muunmuassa Aapon dancemovet, EP:n torjuntakirjaston helmiä ja Tinon syväluotaava analyysi ottelusta. Pelipäivän ruuat ansaitsevat ison peukun, lihapullat oli ainakin ihan viiskauttaviis.

Iso kiitos lähtee myös bussikuskillemme turvallisista kilometreistä, ajokeli oli koko päivän melko hirveä, mutta sujuvasti päästiin joka paikkaan perille! :)

Tällä esityksellä on hyvä lähteä jatkamaan ensi viikonloppuun, kun edessä on tähän mennessä runkosarjan tärkein ja varmasti kovin viikonloppu: 9.-10.2. Palokkaan saapuvat vieraiksi nimittäin sarjakolmonen M-Team lauantaina ja sarjakärki ÅIF/PSS sunnuntaina. Todellinen superviikonloppu on siis siis Happeen pojilla edessä, ja taistelu sarjan kahdesta kärkisijasta tiivistyy nyt entisestään! Viikonlopun ennakkoa tulossa myöhemmin tällä viikolla, pysyhän kuulolla.

- JK -

Steelers

1 - 9

0 - 20 - 61 - 1
0'MaaliPaananen Joel
0'MaalisyöttöÅkerlund Miro
11'Jäähy: 2minHarju Nuutti
17'MaaliOksanen Miro
17'MaalisyöttöHeiska Aapo
19'Jäähy: 2minIlomäki Nikolas
21'MaaliÅkerlund Miro
21'MaalisyöttöSihvola Roope
23'MaaliOksanen Miro
23'MaalisyöttöLeskelä Vilho
24'MaaliKoto Aapo
24'MaalisyöttöLeskelä Vilho
25'MaaliÅkerlund Miro
25'MaalisyöttöSihvola Roope
27'MaaliÅkerlund Miro
27'MaalisyöttöPaananen Joel
28'Jäähy: 2minLeskelä Vilho
28'MaaliLaurila Saska
28'MaalisyöttöPaananen Joel
29'Jäähy: 2minKovala Eelis
42'MaaliPaananen Joel
42'MaalisyöttöIlomäki Nikolas