C2: Perjantaina suunnaksi Oulu!
Julkaistu: 08.11.2017 00.00

C2: Perjantaina suunnaksi Oulu!

Tarinatuokio! Edellisistä C2:sten otteluennakoista onkin jo hetki vierähtänyt, joten eiköhän nyt ole viimeistään sopiva aika taas aiheuttaa yleistä mielipahaa, tai vaihtoehtoisesti puolestaan tuoda pientä huumoria muuten masentavaan ja lumettomaan Marraskuun arkeen Suomen salibandyväelle (kirjoittajan heikohkosta Ruotsin kielen taidosta johtuen C2 ei julkaise tällä kaudella mitään på svenska. Förlåt!).

C2- poikien Edustusjoukkue Happee Musta jatkaa valtakunnallisen SM-sarjan pelejään tulevana lauantaina Oulun Nallisportilla (vai Nallisportissa? Joku paikallinen kielipoliisi tiedon vahvistakoon. Vai onko sille jopa joku hienompi/erikoisempi oululainen nimi? Jäämme jännityksellä odottamaan). Matkaan lähdetään jo perjantaina, koska onhan kyseessä kauden ainut Oulun reissu (jossei Pleijjareissa kohdata), joten otetaanhan tästä siis kaikki ilo irti ja nautitaan pohjoisen ilmastosta ihan kahden päivän ajan! Tai no jos ollaan rehellisiä, on pelit lauantaina sen verran aikaisin aamupäivällä, että valmennuksen tarvittava kauneusunien minimimäärä ei olisi muuten tullut täyteen ;) Ja kyseessähän ovat myös SM-sarjan turnausmuotoisen vaiheen viimeiset pelit, eli näiden pelien jälkeen jatketaan yksittäisillä, 3x20 minuutin otteluilla oman lohkomme joukkueita vastaan.

Vastaanhan me saadaan tulevana lauantaina jo tänä syksynä kohdatut Oulun edustajat SM- sarjassa, kun ensin mitellään Merikoski SBT Apasseja vastaan, ja sen jälkeen mitataan OLS:in nykykunto. Elokuun alussa Merikoskea vastaan oteltiin kaksi harjoitusottelua Palokassa, ja OLS puolestaan kohdattiin SM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa.

Jos on Happee aloittanut SM-sarjataipaleensa mallikkaasti, niin ovat myös oululaisetkin, ja kaikki kolme löytyvätkin kuudentoista joukkueen sarjan sarjataulukon premmalta puolelta (OLS 4., Happee 6. ja Merikoski 7.). Sarjataulukon ja muiden pörssien tilanteet ennen viimeistä turnausmuotoisten pelien kierrosta voit tsekkailla alla olevasta linkistä:

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/c2-poikien-sm...

Mutta kääritäänpäs sitten hihat ja avataan vähän tulevan lauantain urakkaa Happeen näkökulmasta:

Merikoski SBT Apassit

Merikoski on aloittanut kautensa ennakko- odotuksiin nähden loistavasti: viidestä ensimmäisestä pelistä joukkue koki tappion ainoastaan mestarisuosikki SC Classicia vastaan, mutta Merikosken paremmakseen sai todeta muun muassa Helsingin suuri partio... siis, fuusioseura, EräViikingit. Joukkue löytyykin sarjataulukosta heti Happeen takaa sijalta 7, tasapistein hirvien kanssa. Kokemusta Merikosken pelistä saatiin jo harjoitusottelussa elokuun alussa Palokassa, mutta siitä on sen verran pitkä aika jo, että silloiseen 4-2 voittoon ei todellakaan pidä liikaa takertua; vaikka luonnollisesti Happeen peli on siitä ajasta mennyt jo valovuoden eteenpäin, on myös Apassien joukkue melko erilainen siitä ajasta: joukkue on nostanut rinkiinsä useita seuran -04 joukkue Warriorsin pelaajia, joista esimerkiksi puolustaja #67 Väinö Mertaniemi on ollut joukkueen tehokkain pelaaja alkukaudesta tehoin 6+4 ja hyökkääjä #44 Joni Luusua iski viime peleissä Pelicansin verkkoon hatulissen verran maaleja. Joukkueen valovoimaisimmat tähdet ovat kuitenkin FBA United- kärkinippuihin kuuluvat puolustajat #22 Niko Kamula ja #13 Topi Hiltunen sekä hyökkääjä #2 Aleksi Sorsa. Pieni arvoitus on vielä Merikosken maalivahtipeli, Onni Jussila pelasi hyvän pelin Pelicansia vastaan, mutta alkukauden tasaisin torjuja on ollut Roni Karjalainen.

Seuraa häntä:

#4 Jonne Isokangas

Merikosken mielenkiintoisimpiin pelaajiin lukeutuu hyökkääjä Jonne Isokangas. Hän pelaa joukkueessa kaksoisedustuksella SBT Tornion C1- joukkueesta, ja kuuluu myös FBA Maajoukkuetien United- joukkueiden pelaajiin. Isokangas on hyvä rightin puolen maalintekijä ja pelityyliltään sekä olemukseltaan häntä voisi kuvailla hyvin "eemelisalinmaiseksi" pelaajaksi. Alkukaudesta on syntynyt tehot 4+2, ja on odotettavissa, että kun kausi etenee ja Isokangas pääsee koko ajan paremmin sisään Merikosken pelitapaan, tulee hän kauden lopussa majailemaan koko sarjan pistepörssin kärkisijojen tuntumassa.

Miten käy tällä kertaa Merikosken kanssa?

OLS

Edellisen kerran kun OLS kohdattiin, oli panoksena tähän sarjaan pääsy ensimmäisestä karsintavaiheesta. Silloin OLS oli tehokkaan viimeisen eränsä ansiosta parempi lukemin 1-5 ja eteni SM-sarjaan Kajaanihallissa pelatun kiihkeän taiston päätteeksi. Happee- leiristä kuitenkin vannottiin, että revanssi halutaan, ja kun mekin jatkokarsinnoista SM-sarjaan asti lopulta edettiin, on nyt viimein tämän odotetun kamppailun aika. OLS on aloittanut kauden SM-sarjassa odotetun hyvin: kuudesta pelistä se on raapinut neljä voittoa, taipuen ainoastaan Classicille ja EräVille, vaikka joukkue on ensimmäisten pelien jälkeen joutunutkin tulemaan toimeen ilman ykkösmaalivahti Riku Panumaa. Luistinseuran pallollinen peli on sarjan eliittiä ja joukkueella on kolme kentällistä täyttä tulivoimaa eikä OLS tule todellakaan kaatumaan tällä kaudella siihen, että 1-2 kärkimiestä olisi loukissa. Karsinnoissa Happeeta kurmootti ahkerimmin #88 Niko Luokkanen tehoin 2+2. Päänvaivaa Happee- puolustukselle tulevat todennäköisesti aiheuttamaan myös muut OLS- hyökkääjät #55 Veeti Palosen johdolla.

Seuraa häntä:

#6 Aapo Kukkula

Alkukauden OLS:in tehokkain pelaaja on ollut laitahyökkääjä Aapo Kukkula. Hänen otteensa kiinnittivät ainakin allekirjoittaneen huomion jo SM-karsinnoissa: tuulennopea, hyvän laukauksen omaava pelaaja, joka myös karvasi jatkuvasti todella hyvin, aiheutti Happee- puolustukselle jo silloin jatkuvaa päänvaivaa ja on jatkanut näköjään myös SM-sarjassa tuolla linjalla, alkukaudesta on syntynyt muuten todella tasaisen OLS- rosterin keskellä kovat tehot 6+3, jolla irtoaa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisija ja kultakypärä kuin Jari Viuhkola konsanaan.

Molemmat vastustajamme ovat hyvin samanlaisia: pallollisesti taitavat hyökkääjät sekä fyysinen puolustus oululaisten puolelta takaavat, että Happee saa sarjapisteiden eteen kyllä esittää parastaan. Vastus on siis tulevana viikonloppuna kova, mutta kova on myös Happeen syyskunto: viimeksi sattui ehkä pienoinen lipsahdus ja Naantalille annettiin aikaisena joululahjana kaksi pistettä, mutta Turun suuruus TPS puolestaan sai todeta Happeen kovan vireen ja taipuikin meidän käsittelyssämme 3-5. Joukkueen ykköskenttä Roope Sihvola-Nikolas Ilomäki-Miro Åkerlund-Aapo Heiska-Juho Niittynen on ollut alkukaudesta yksi sarjan parhaista viisikoista ja löytyypähän Åkeri ihan koko sarjan pistepörssin jaetulta kärkisijalta tehoin 11+3 (14:sta tehopisteeseen ovat yltäneet myös SB Naantalin Tuomas Taskinen sekä RSS Panthers/FoSun Eevertti Hietanen). Viime pelien jälkeen on jatkettu kovaa reeniä, ja opiskeltu myös kovasti vastustajiemme peliä. Tämän peliviikon aluksi harjoitusottelussa vastaan asettui "ihan ok tasonmittari", oman ikäluokan SM-sarjassaan tällä hetkellä kolmantena majaileva O2 JKL C1. Edellisen kerran kun kohdattiin, olivat lukemat amppareille 0-8, tällä kertaa vain 2-3. Tällä peli- ilmeellä Happeen on lauantaina valmis, kun kiekko tippuu Nallisport Square Gardenin jäähän klo 11.00!

Ja vielä Happeenkin puolelta Seuraa häntä- pelaaja:

#22 Santeri Kujala

Paljon hypetetyn Happeen ykkösketjun takaa on pitkin kautta noussut yhä vaan useampia pelaajia ratkaisijan rooliin ja viime aikoina erityisen kovassa vireessä on ollut sentterinä pelaava Kujalan Santeri. Sane kärsi alkusyksystä loukkaantumisista ja häneltä jäi myös SM-karsinnat kokonaan väliin, mutta kun syksy on edennyt, on myös Sane löytänyt kovan vireen. Tästä osoituksena muun muassa komea maali harjoitusottelussa O2 JKL C1 vastaan, ja aukaisihan Santeri maalisarakkeensa myös SM-sarjassa Indiansia vastaan Tampereella.

Ja jos et jostain todella hyvästä syystä löydäkkään tietäsi lauantaina Nallisporttiin...eikun Nallisportille... eikun, noh, Ouluun löydä, tarjoaa C2 SM-sarjajoukkueiden yhteinen YouTube- kanava Finland Floorball Boys 03 LiveChannel (ikä ja terveys menee aina kun tuon joutuu kirjottamaan...) jälleen kerran toimivat ja laadukkaat striimit otteluistamme. Kanavan voit löytää vaikkapa tästä

Lauantaina siis rytkitään taas, ja tavoitteenahan on että tämä SM-sarjan ensimmäinen vaihe myös voitokkaasti päätetään! Happeen osalta tarkkailtavia seikkoja ovat muun muassa nämä:

- Allekirjoittaneen fläppitaulu sai kyytiä edellisen kerran juuri OLS:ia vastaan. Pysyiskö se tällä kertaa näpeissä?

- Karsinnoissa joukkueen jäähypörssin näytöstyyliin vienyt #98 ei ole vielä SM-sarjassa jäähypenkkiä kuluttanut. Joko rymistellään?

- #90 johtaa joukkueen syöttöpörssiä kuudella maailmanluokan tarjoilullaan, vaikka näitä pörssejä on häneltä myös todella kylmästi viety tuomaristojen puolesta. Kokeeko Roope taas tässä asiassa vääryyttä?

- Joukkueen yleinen hiustyyli koki karsintojen jälkeen suuren mullistuksen, mutta onko #88 edelleenkään löytänyt parturin tuoliin?

- #7 oli Mikkelissä melko liekeissä. Sattuuko taas Jauhojärven Samin kuuluisa pöljäpäivä?

- Saadaanko #23 omistaman matkakajarin volumet tällä kertaa kuulumaan kopista katsomoon saakka? Vai saadaanko kappaleiden lyriikoista vaihtoehtoisesti tällä kertaa jopa selvää?

- Saako #5 vihdoin esittää maankuulun tuuletuksensa? #toukokosketus

Näihin ja moniin muihin mieltä askaruttaviin kysymyksiin saadaan vastaus lauantaina!

#rytkettä #ookkonääoulusta

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ