Kasvot kumppanuudelle: Kauppakeskus Seppä
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 25.05.2021 09.11

Kasvot kumppanuudelle: Kauppakeskus Seppä

Neljän vuoden ajan Happee on tehnyt yhteistyötä Kauppakeskus Sepän kanssa.

Jyväskylän Kirrissä asuva Mikko Seppälä toimii kauppakeskusjohtajana Kauppakeskus Sepässä. Seppälän voi vapaa-ajalla löytää urheilun parista kuntosalilta, lenkkipoluilta tai perheen kanssa luontopoluilta. Kesäisin hän pelaa golfia, mutta kaikkein rakkain harrastus on edelleen salibandy, jota Seppälä pelaa aktiivisesti 3–4 kertaa viikossa ja sen lisäksi hän pelaa 4. divisioonassa sarjapelejä. Korona-aikana hän onkin eniten kaivannut liveurheilua paikan päällä. Mikko Seppälä lähti tänä vuonna myös mukaan politiikkaan ja pyrkii kaupunginvaltuustoon ajamaan yhtenä teemana liikunnan ja urheilun asioita. Happeen ja Sepän yhteistyö on jatkunut koko Sepän nelivuotisen historian ajan ja vuosi vuodelta yhteistyö on syventynyt:

”Vuosien mittaan yhteistyömme on saanut myös uusia ulottuvuuksia. Tällä hetkellä olemmekin yksi Happeen pääyhteistyökumppaneista. Meillä on todella monipuolinen kumppanuus, johon sisältyy mm. paita- ja somenäkyvyyttä. Lisäksi olemme Peter Kotilaisen kummiyritys tulevalla kaudella.”

Itsekin urheilun ja liikunnan intohimoinen seuraaja ja harrastaja Seppälä näkee useita syitä olla tukemassa urheilua sekä Happeeta. Seppälän mukaan urheilu ja liikunta tekee hyvää niin mielelle kuin ihmisen hyvinvoinnille ja se ehkäisee syrjäytymistä sekä vaikuttaa myönteisesti ihmisen kokonaisvaltaiseen vireyteen:

”Lisäksi urheilun kautta pystymme vaikuttamaan myös lastemme ja nuortemme hyvinvointiin. Urheilun tukeminen on myös arvojemme mukaista toimintaa ja osa vastuullisuuttamme. Haluamme olla erityisesti paikallisesti näkyvästi mukana ihmisten arkielämässä. Happeen kanssa yhteistyö on ollut aina joustavaa, monipuolista ja näkyvää. Se mikä on erityisen arvostettavaa, että Happeen puolelta pyritään aina sellaiseen yhteistyöhön, että se hyödyttää molempia osapuolia, eikä ole vain rahastusta. Lisäksi yhteydenpito on aktiivista ympäri vuoden.”

Miten Mikko Seppälän mielestä Jyväskylän liikuntapaikkoja sekä jyväskyläläistä urheilua pitäisi kehittää?

”Hipposhankkeen lisäksi meidän tulee kehittää monipuolisesti lähiliikuntapaikkoja ja eri lajien olosuhteita myös muualla kaupungissa. Jyväskylän tulisi olla aidosti liikuntapääkaupunki. Otetaan nyt esimerkiksi salibandy. Salibandya harrastaa kaupungissa tuhannet lapset, nuoret ja aikuiset. Silti Jyväskylässä ei ole tällä hetkellä kunnallisesti kuin Palokan koulun ja pienellä varauksella Vaajakosken liikuntahallin sali salibandyn harrastajille. Yksityiseltä puolelta löytyy mitat täyttävä kenttä pelkästään Buugilta. Tämä on suuri ongelma, enkä valitettavasti usko, että Hipposhanke tulee pelastamaan salibandyn olosuhteita. Usein tulee vastaukseksi, että onhan meillä kouluja, vaikka kuinka paljon missä voi lajia harrastaa. Valitettavasti päättäjät eivät tunnista lajien vaatimuksia. Parketti ei ole lajille sopiva alusta, eikä koulujen salien korkeudet ole riittäviä.”

”Toinen asia, mihin tulee puuttua, on harrastamisen hinta. Sellaista tilannetta ei saisi olla, että lapsi tai nuori ei lähde liikkumaan sen vuoksi, ettei ole varaa. Jyväskylässä aloitettiin pilottihankkeena vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastuksen tukemiseksi vuonna 2020, johon liittyi muun muassa harrastuskoordinaattorin toimen perustaminen ja harrastustuen käyttäminen. Tämä hanke tulee jatkua ja vakinaistaa osaksi kaupungin toimintaa. Se mitä usein kaipaa, on vielä syvempi urheiluseurojen välinen yhteistyö. Tätä tehdään jo nyt jonkin verran, mutta siellä olisi varmasti vielä kehitettävää. Lisäisin myös yhteydenpitoa kaupungin ja seurojen välillä siten, että seurat otetaan vielä syvemmin mukaan esimerkiksi kaavoitukseen.”

”Loppuun haluaisin sanoa vielä Hirviyhteisölle, että pitäkää tämä yhteisöllisyys myös tulevaisuudessa kantavana voimananne. On hienoa olla mukana yhteisössä! Hyvää kesää kaikille ja toivottavasti nähdään salibandyn parissa!”