C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Happee C2 Musta - Koovee  7 - 4

Monitoimitalo, Jyväskylä

Koovee kaatui kotiyleisön edessä nihkeän esityksen jälkeen

Happeen C2-poikien Play off- paikan metsästys tämän kauden SM-sarjassa jatkui viime sunnuntaina 18.2. Jyväskylän Monitoimitalolla, kun vieraaksi saapui todella vaikea vastus Koovee Tampereelta. Happeelle jokainen sarjapiste oli nyt elintärkeä, kun taas Koovee oli menettänyt jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin, joten he pystyivät pelaamaan täysin paineitta. Edellinen kohtaaminenhan Tampereella oli päättynyt Kooveen 8-5 voittoon, joten todella hankala kamppailu meille oli tulossa.

Ja todella vaikeaa oli ainakin avauserässä. Heti näki, että ainakin osan miehistömme lataus oli jäänyt täysin kopin käytäville, sen verran aneemista tekeminen oli molempiin suuntiin. Koovee loi alussa parempia maalipaikkoja, ja avausmaali nähtiinkin juuri ennen kuin eka kymppi oli pelattu. Koovee sai vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Roni Kranni tarjoili maalin eteen Topi Nikkaselle ja tämä yksi sarjan tehokkaimmista pelaajista sai tökätä vierailijat johtoon. Tämäkään ei vielä Happeeta varsinaisesti herätä vaan tekeminen on edelleen heikkoa eikä Koovee- vahti Kalle Kilposta päästä edes juuri testaamaan. Ajassa 14.45 Koovee siirtyykin sitten jo 0-2 johtoon, kun Iikka Kuusjärvi pääsee pyöräyttämään maalin edustalta vapaasti pallon kämmeneltä maaliin, kun Happee puolustus eksyy puolustamaan väärältä puolelta. Sitten kuitenkin alkoi hirvilaumalle riittää tämä nöyryytys, ja seuraavan reilun kahden minuutin sisällä noustaan sitten jo tasoihin, kun ensin #88 Vilho Leskelä ampuu tarkasti oikealta laidalta pallon alakulmaan ja hetki tästä niin #8 Miro Oksanen kiertää pallon kanssa maalin takaa ja löytää maalin edustalta #5 Eelis Kovalan joka napauttaa Happeen pelissä tasoihin! Tästä tilanteesta oli ollut ihan hyvä siirtyä tauolle, mutta kuitenkin Happeen kokonaisuutena surkean erän kruunaa Roni Kranni ajassa 19.22 kun hän ampuu heikon peittomme seurauksena pallon komeasti aivan oikeaan yläkulmaan ohi maalivahtimme #25 Jesse Jokelan. Näistä numeroista siirrytäänkin sitten tauolle. Sen enempää koppipuheita kertaamatta voidaan paljastaa, ettei se ihan kaunista kuultavaa ollut...

Toisessa erässä saadaan sitten jo vähän koneita paremmin käyntiin, mutta puolustusalueella ollaan edelleen täysin lapasia, ja jäädään oikeastaan jokaisessa kaksinkamppailussa kakkoseksi. Erän kuitenkin pelastaa peräti 14 torjuntaa toisessa erässä kirjauttanut Jesse. Ja kyllä nyt onneksi maalinteossakin alettiin onnistua paremmin. Tasoihin Happeen pelissä tuo #7 Miro Åkerlund, kun hän käyttää trademark laukaustaan ja kanttaa aivan keskiviivan tuntumasta hurjan vedon yläkulmaan ohi voimattoman Kilposen. Syötön tarjoilee tehokasta kevätkautta viettävä #16 Joel Paananen. Eikä kerkeä kulua kahta minuuttiakaan, kun Happee siirtyy ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon; Vilhon kaukolaukaus yllättää Kalle Kilposen ja painuu jälleen nätisti alakulmaan, syötön puolestaan tarjoilee jälleen hyökkääjän tontilla pelannut #98 Aapo Heiska. Erän kolmas ja viimeinen maali nähdään ajassa 32.42 kun Jokke nousee hyvällä jalalla oikeaa laitaa pitkin ja vielä loistavassa vetopaikassakin malttaa syöttää maalinkulmalle Åkerille, joka pääsee helposti siirtämään ottelun toisella maalillaan Happeen johtolukemiksi 5-3. Loppuerän Happee saa kiittää tosiaan Jesseä huippuvenymisistä ja päätöserän lähdetään hirvien parin maalin johdosta.

Koovee tulee päätöserään hyvällä höngällä ja Happee on erän alun pahasti pulassa. Kavennusosuman 5-4:ään nähdäänkin vajaan neljän minuutin pelin jälkeen, kun Niko Ojala syöttää maalin takaa viivasta nousseelle Aapo Jussilalle, joka iskee suoraan syötöstä pallon Happee-maaliin. Tässäkin maalissa unohtui meiltä täysin mies merkkaamatta. Pikkuhiljaa alkaa pientä lämpenemistäkin olla havaittavissa, ja etenkin Koovee- penkillä tuntuu olevan kovasti tuomaristolle asiaa. Vettä löylyyn lyö ajassa 49.36 kun Aapo pääsee iskemään päivän avausmaalinsa kääntölaukauksella, joka uppoaa maannuoliaisena oikeaan alakulmaan. Tämän maalin jälkeen alkaa palaa vieraiden valmentajalta käämit, ja tuomaristo käy antamassa viimeisen varoituksen. Tässä vaiheessa myös Koovee pelaajisto alkaa käydä kovemmilla lämpöasteilla melkein joka tilanteesta ja keskittyminen peliin tuntuu vierailta häviävän. Pelin kliimaksi nähdään lopulta jo ajassa 53.18 kun Vilho iskee hattutempun täyttävällä kolmannella osumallaan Happeen 7-4 johtoon Aapon (1+2) loistavasta syötöstä. Samalla myös tuomariston mitta täyttyy vieraiden huutelun kanssa ja valmentaja lähtee loppupelit ajaksi 2+10 minuutin rangaistuksen siivittämänä pukukoppiin. Tässä vaiheessa ei enää Kooveelta suurta yritystä löydy, ja vaikka he pääsevät vielä kerran ylivoimaakin kokeilemaan, on vieraiden eväät jo syöty. Peli melko kirjaimellisesti pelaillaan loppuun, kun vielä vieraiden peluri ottaa turhautumisjäähyn lopussa. Meidänkään YV ei tuota tulosta, joten ottelun loppulukemat kirjataan Happee 7 Koovee 4.

Ottelun tarkemmat tilastot voit katsella Tulospalvelusta ja video löytyypi taas YouTubesta kokonaisuudessaan.

Meiltä ottelu oli lopputuloksesta huolimatta melko aneeminen ja nihkeä, kun sitä kuuluisaa omaa peliä ei päästy oikein pelaamaan missään vaiheessa. Iso hatunnosto kuitenkin Kooveelle hyvästä taistelusta! Happeelta ottelun sankareina hattutempun iskenyt #88 Vilho Leskelä sekä peräti 33 kertaa torjunut #25 Jesse Jokela. Toki myös esimerkiksi pari maalia komeasti alustanut #16 Joel Paananen kuului kotijoukkueen onnistujiin. Vierailta parhaiten esiintyi kapteeni Roni Kranni tehoilla 1+1, ja tunnustusta on annettava myös elämänsä ensimmäisen SM- pelin pelanneelle ja 31 kertaa torjuneelle Kalle Kilposelle.

Seuraavaan kamppailuun ei auta muuta kuin parantaa, sillä vastus on jo huomattavasti kovempi: tulevana lauantaina 24.2. Vaajakoskelle vieraaksemme saapuu nimittäin sarjakärki ja ikäluokan ykkösjoukkue SC Classic. Ottelu alkaa klo 16.30, ja ennakkoa luettavissa vielä ennen lauantaita. Jutin sanoin: Mennään eteenpäin.

#rytkettä

- JK -

7 - 4

Koovee
2 - 33 - 02 - 1
15'MaaliLeskelä Vilho
15'MaalisyöttöNiemi Oskari
17'MaaliKovala Eelis
17'MaalisyöttöOksanen Miro
26'MaaliÅkerlund Miro
26'MaalisyöttöPaananen Joel
27'MaaliLeskelä Vilho
27'MaalisyöttöHeiska Aapo
32'MaaliÅkerlund Miro
32'MaalisyöttöPaananen Joel
49'MaaliHeiska Aapo
49'MaalisyöttöKovala Eelis
53'MaaliLeskelä Vilho
53'MaalisyöttöHeiska Aapo
55'Jäähy: 2minOksanen Miro