24
HEL
17.00
Happee Naiset, N2D

Happee Naiset - Gunners  2 - 1

Spiral Halli

Siipirikkoinen Happee raapi väkisin 2-1-voiton Gunnersista

Päivän toiseen peliin lähdettiin hakemaan hieman jotain erilaista. Päätimme jättää tuloksen tuijottamisen toissijaiseksi ja keskittyä sen sijaan tuomaan pelistä nauttimisen takaisin kentälle. Ennen alkuvihellystä jätimme poikkeuksellisesti perinteisen ”Onko siinä H”-rituaalin väliin ja huusimme sen sijaan ”Sähly on kauhean kivaa!”, sillä juuri tämä ajatus oli PaPo-tappiossa loistanut poissaolollaan mailanpuristamisen ja hätäilyn keskellä.

Pääsimmekin pelin alusta saakka huomattavasti paremmin kiinni rytmiin. Gunners oli niin ikään liikkeellä pienellä kokoonpanolla, joten kummallakaan puolella ei ollut intressejä pitää tempoa väkisin korkealla. Peli ei ollut varsinaisesti verkkaista, mutta ei mennyt myöskään tolkuttomaksi päästä päähän juoksemiseksi. Kummatkin joukkueet saivat vuorollaan rakentaa rauhassa hyökkäyksiään, mutta tunnollinen koko viisikon puolustuspelaaminen sekä Hannan loistotorjunnat pitivät tilanteen maalittomana koko ensimmäisen erän.

Peluutus eli vilkkaasti koko ottelun ajan ja ketjut sekoittuivat tuon tuostakin. Koska meillä oli ilmeisesti edelleen liikaa terveitä pelaajia, Imma lakosi maahan eikä kävellyt enää omin avuin ulos kentältä. Teija joutui itselleen vieraammalle pakinpaikalle, josta käsin hän teki läpi pelin epäkiitollista mutta tärkeää paineenpurkamista heittäen pitkiä palloja takaisin Gunnersin päätyyn, ja Roosa hyppäsi myös pelin edetessä remmiin antamaan osalle laitahyökkääjistä hieman enemmän hengähdystaukoja.

Toisen erän alkajaisiksi Netta sai oman, ei-toivotun hengähdystaukonsa joutuessaan mielenkiintoiselle jäähyllä mailan nostamisesta. Väkisin keskeltä läpi pinkovaa vastustajaa oli toki yritetty estellä kolmen pelaajan voimin, mutta tilanteessa oli tapahtunut arviolta kaikki muut rikkeet paitsi mailan nostaminen. Syytä huoleen ei kuitenkaan ollut, sillä alivoimamme ei tälläkään kertaa suostunut antautumaan.

Peli-ilon löytämisen lisäksi ennen ottelua oli teroitettu paluupalloihin reagoimisen tärkeyttä kummassakin päässä, ja pian alivoiman selvittämisen jälkeen tämä muistutus (ja asiaan liittyvä pieni lahjominen) tuottivat tulosta. Hyvän karvauksen päätteeksi Emilia raivasi itselleen tilaa laidassa ja pelasi pallon maalinedustalle, josta allekirjoittanut sai kimmokkeiden ja kolaroinnin seasta kaivettua sen itselleen ja survottua maalivahdin kypärän kautta verkkoon. Maali oli kaikkea muuta kuin kaunis, mutta tuli erinomaiseen paikkaan. Allekirjoittanut pelasi muutenkin koko ottelun pohjelihas revähtäneenä linimentin ja adrenaliinin voimalla juosten kokonaisuudessaan noin viisi askelta, mutta tällä kertaa hyvälle maalintekosektorille parkkeeraaminen tuotti tulosta.

Jos ensimmäinen maali olikin niin sanottu räkämaali, niin seuraava oli kaikkea muuta. Eve lähetti pystysyötöllä Anskun puolittaiseen läpiajoon, ja tämän millintarkka pyssytys upposi takaylänurkkaan. ”En edes muistanut, miten hyvältä se tuntuu”, totesi pitkän kuivan kautensa katkaissut maalintekijä.

Kahden maalin tappioasemaan joutuminen muuten tasaisessa ottelussa tuntui turhauttavan Gunnersin pelaajia, mutta vain minuutin kuluttua heille tarjottiin hopealautasella kavennuspaikkaa rangaistuslaukauksen muodossa. Korkea maila, jolla Teija katkoi pystysyötön, oli kiistaton, mutta maalintekotilannetta siitä ei missään nimessä ollut ollut muodostumassa. Hanna jatkoi kuitenkin tulikuumia otteitaan nollaamalla rankkarinvetäjän täydellisesti – eikä ihan ensimmäistä kertaa sinä päivänä. Tämä olisi ollut loistava hetki henkisen yliotteen saamiselle, mutta valitettavasti Gunners pääsi tekemään 2-1-kavennuksen heti seuraavassa vaihdossa useamman pelaajan estely-yrityksistä huolimatta.

Vaikka ennen ottelua lopputuloksesta murehtiminen oli päätetty jättää vähemmälle, koko kolmas erä oli pitkälti johdon varjelemista. Puolustaminen hoidettiin keskustan sumputtamisella ja hyökkääminen pitkillä roikkupalloilla, ja siltikin saimme useaan otteeseen kiitellä myös Gunnersin heikkoa viimeistelyä lähes varmoiltakin näyttäneissä maalipaikoissa. Meidän paras saumamme johdon kasvattamiseen tuli erän keskivaiheilla, kun Gunnersin pelaaja huitoi molemmat polvet maassa pallon pois parhaalta vetosektorilta ja lähti jäähylle maasta pelaamisesta. (Argumentti ”Lattiassa on liukas kohta” ei muuttanut tuomiota.) Ylivoima pyöri sujuvasti, ja Emilian hyvän maskin takaa lähtenyt kiertolaukaus viuhui vain muutamia senttejä tolpan ohi. Sen lähemmäs emme päässeet, mutta arvokkaat kaksi minuuttia kuluivat ainakin kellosta turvallisesti.

Gunners haki vimmatusti tasoitusta viimeiset minuutit, mutta paikoin suorastaan epätoivoinen puolustustaistelumme riitti. 2-1-voitto oli kaikkea muuta kuin näyttävä, mutta melko hyvä työnäyte väsyneeltä, harvalukuiselta joukoltamme, joka pelasi puolikuntoisena, vierailla pelipaikoilla ja ketjut jatkuvasti sekoittuen. Se oli voitto, joka otettiin enemmän tahdonvoimalla kuin millään muulla.

Tilastot

2 - 1

Gunners
0 - 02 - 10 - 0
18'MaaliKivelä Tanja
18'MaalisyöttöPesonen Emilia
24'MaaliKärkelä Anmariia
24'MaalisyöttöKirmanen Eve

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ