Otteluraportti - Vaisua hyökkäyspelaamista Kupittaalla
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 12.10.2024 18.02

Hirvilauman kauden ensimmäisen ottelurupeaman viimeinen kamppailu käytiin lauantai-iltapäivänä aurinkoisella Kupittaalla. Isojen panosten ottelu: "kuuden pisteen peli" ja Suomen Cupin jatkopaikka tarjolla. Ottelun käsikirjoitus mukaili vahvasti ennakkoasetelmia, Turussa ei nähty päästä-päähän höntyilyä, vaan shakkimaista puolustustaistelua. Kotijoukkue TPS oli askeleen edellä lähes kaikessa tekemisessä ja nappasi ansaitusti arvokkaan 4-2 voiton. Tyhjin käsin kotiin ja parin viikon tauolle.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi osumaa aivan erän alkuvaiheessa. TPS:n Tuomas Ojala iski avausmaalin ottelun ensimmäisellä laukauksella ajassa 0.32. Niklas Kuisma tasoitti ajassa 2.01 Teuvo Kinnusen poikittaissyötöstä. Hallinta oli TPS:llä, mutta Pietari Jääskeläinen nollasi muutamat vaaralliset paikat.

Toinen erä meni kotijoukkueelle. Lauri Eloluoto viimeisteli 2-1 maalin vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 25.05 ja Waltteri Vesterinen höpläytti oikeassa laidassa ja ampui tarkan 3-1 osuman ajassa 30.34

Viimeinen erä oli jo astetta pirteämpää tekemistä, kun Hirvilauma onnistui tappamaan jäähyn ensimmäisen vitosen aikana ja Perttu Koljonen iski pienestä kulmasta kavennusosuman ajassa 45.23. Painetta nostettiin, mikä avasi vastahyökkäyksille paikkoja. Alex Eklund unohtui maalinedustalle ja viimeisteli onnistuneen käännön jälkeen taululle 4-2 lukemat ajassa 50.53. Viimeisen kympin aikana Happee pääsi pelaamaan erikoistilanteita, kentällä nähtiin jäähyjen myötä niin kuudella neljää, kuudella viittä ja viidellä neljää vastaan pelaamista. Kiri jäi kuitenkin vaisuksi, eikä Turun iltapäivässä nähty enempää osumia.

Edessä on pienoinen syysloma, kun seuraava peli pelataan vasta parin viikon päästä 25.10. Oilersin vieraana. Huhut kertovat, että ensi viikolla juostaan paljon.

"Ymmärrän peruutetut Ruutu-tilaukset niiltä, jotka tätä peliä katsoi. Olisi pitänyt laittaa peli virtaamaan heti ottelun alusta." kommentoi pettynyt kapteeni Jonne Junkkarinen ottelun jälkeen.