Otteluennakko - Uusi yritys Kupittaalla
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 11.10.2024 15.00

Otteluennakko - Uusi yritys Kupittaalla

On viikonloppu eessä taas ja jälleen Hirvibussin nokka suuntaa kohti Suomen lounaisnurkkaa, Turkua ja Kupittaan palloiluhallia. Viime perjantaina FBC Turku isännöi Happeeta, tänä lauantaina on TPS:n vuoro. Sarjataulukossa pisteen erolla toisistaan olevat joukkueet ovat viime vuosina olleet äärimmäisen tiukka taistelupari ja keskinäiset ottelut ovatkin monesti olleet hyvin pienten marginaalien vääntöjä. Samaa voi odottaa lauantailta.


TPS - Happee la 12.10. klo 15.00 Kupittaan palloiluhalli, Turku

Sarjataulukossa neljäntenä oleva TPS on aloittanut kautensa neljällä voitolla (FBC Turku, Jymy, EräViikingit, LASB) ja kahdella tappiolla (Oilers ja SPV). Alkukauden trendi on ollut hyvin vahvasti linjassa edellisten kausien "lyijytystepsiin", eli oma pää on pysynyt tiukasti kiinni vahvan viisikkopuolustuksen ja laadukkaan maalivahtipelin ansiosta. TPS on tehnyt neljänneksi vähiten maaleja (27 maalia 6 otteluun), mikä ei ole kummoinen lukema, mutta päästetyissä maaleissa se on tilastokärki (18 maalia 6 otteluun). Happee on samassa tilastossa taulukon toinen 20 päästetyllä maalilla, eli jonkinlaista puolustustaistelua voisi kuvitella nähtävän Kupittaan lauantai-iltapäivässä.

Viime kauden keskinäiset menivät sarjapistein 5-4 Happeelle, kun Monnarilla mentiin rankkareille (5-4) ja Kupittaalla molemmat nappasivat yhdet voitot (7-8 ja 5-3). Nuo lukemat tukevat aiempaa väitettä siitä, että pienillä marginaaleilla on menty ja todennäköisesti näin mennään myös lauantaina.

Kummankaan joukkueen pelaajistosta ei ole vielä varsinaisia megapörssimiehiä löytynyt kauden alussa. TPS:n Kamux-paitaa kantaa ykkössentteri Waltteri Vesterinen (6. 2+8=10) ja Happeelta pörssikärki on ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan joukkueen kapteeni Jonne Junkkarinen (6. 3+4=7). Jatkuuko Zounssin pörssidominointi myös viikonloppuna, vai nouseeko Hirvien hyökkääjistä tehomiehiä?

Edellinen kohtaaminen: 3.3.2024 TPS - Happee 5-3
Sijoitus: TPS 4. (4-0-0-2). Happee 3. (4-0-1-1)
Pörssikärjet: TPS, Waltteri Vesterinen (6. 2+8=10). Happee, Jonne Junkkarinen (6. 3+4=7)
Ylivoima: TPS 30,8% (8.) Happee 20,0% (11.)
Alivoima: TPS 60,0% (5.) Happee 80,0% (1.)


Pelaajakommentit - Perttu Koljonen

"Kiva lähteä taas poikain kanssa tien päälle. Vähän on ollut tahmeampaa tässä nyt pari peliä, mutta iso luotto on että lauantaina saadaan taas maalihanat kunnolla auki ja kolme pistettä matkaan. Se kun tehdään, niin voi olla kyllä tyytyväinen ekaan ottelurupeamaan ja saadaan hyvillä mielin hetki huilia peleistä."


Ennakon ja Hirviteatterin kahvit tarjoaa Unison Coffee!

Kuva: Esa Jokinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ