Otteluraportti - Ei kaunista, mutta voitot lasketaan
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 07.10.2024 21.20

Hirvilauma iski uuden viikon käyntiin pelipäivällä Lahden Suurhallilla, LASBin vieraana. Historian myötä Lahti on osoittautunut haastavaksi paikaksi, eikä tämänkään illan ottelu varsinaista ilotulitusta ollut. Joka tapauksessa voitot ja pisteet näissä hommissa lasketaan, ja kolme pistettä matkaa Jyväskylään onnistuneen 2-4 ryöstön myötä!

Ottelu ehti vanheta vain 2 minuuttia ja 35 sekuntia kun Happee siirtyi 1-0 johtoon, Matti Minkkisen viimeistellessä Aaro Kokon takatolppatarjoilusta. Hallinta oli Hirvilaumalla ja 2-0 maali syntyi ajassa 6.10 Roni Laasosen toimesta. Oivallisen esityön maaliin teki Jonne Junkkarinen. Powerbreakin jälkeen tapahtui jotain ja peli muuttui hankalammaksi. Niko Einiö iski kavennusosuman kauniilla rannelaukauksella ajassa 10.51.

Toinen erä oli jäähyjen ja videotarkastusten sävyttämä, kun LASB otti kaksi 2-minuuttista ja Kim Hyrkkönen komennettiin 2+2 minuutin jäähylle erän puolivälissä. Kummankin joukkueen ylivoima jätti tänään vaisun kuvan, mutta erikoistilannemaali kyllä nähtiin: Stefan Hutzli ampui tarkan "tuopin korkuisen" kantin alivoimalla ajassa 34.07. Toisessa erässä ei enempää osumia nähty.

Myöskään kolmannessa erässä ei maaleilla mässäilty. Lahtelaiset onnistuivat saamaan kovan hengen päälle ja piti koko Hirvien vaihtopenkin varpaillaan käytännössä koko erän. Niko Einiö kavensi 2-3:een ajassa 46.30. LASB sai ylivoiman erän loppuun ja haki vimmatusti tasoitusosumaa kuudella viittä vastaan. Helpottava osuma tyhjään maaliin saatiin reilu minuutti ennen loppua, kun Kim Hyrkkönen ampui päätylautaan ja Jonne Junkkarinen kävi iskemässä paluupallon tyhjään nuottaan. Lopputulos 2-4 ja voiton takuumiehenä tänään toimi ensimmäistä kertaa tällä kaudella tolppien välissä torjunut Miika Aaltokallio!

"Ei missään nimessä meidän paras pelimme tänään. Paljon pitää parantaa seuraavaan. Mutta tärkeä voitto ja kolme pistettä." kommentoi Stefan Hutzli ottelun jälkeen.