Happeen ja Fincumetin kampanja, pelivälineitä kouluille kierrättämällä
Julkaistu: 03.05.2018 00.00

Happeen ja Fincumetin kampanja, pelivälineitä kouluille kierrättämällä

Jyväskylän seutu edelläkävijänä: alueen toimijat liikuttavat yhdessä lapsia ja nuoria

Kierrätä ja pelaa -kampanja valtaa Jyväskylän seudun koulut ja kutsuu kaikki mukaan!

Metallinkierrätykseen erikoistunut Fincumet Oy:n ja salibandyseura Happee ry yhdistävät voimansa Jyväskylän seudun koulujen ja vanhempien kanssa. Mukana on myös liikunnallisista menetelmistään tunnettu opettaja Jukka Sinnemäki. Kierrätä ja pelaa -kampanja tuo kouluille metallinkeräyspisteet, jonne kaikki voivat toimittaa kodin nurkista tai mökiltä löytyvän romumetallin. Kiitokseksi kierrätyksestä koulut saavat salibandytarvikkeita vauhdikkaita pihapelejä varten.

Kierrätä ja pelaa tekee Jyväskylän seudusta edelläkävijän: koulun, yritysten ja järjestöjen välinen yhteistyö on malliesimerkki siitä, miten uutta opetussuunnitelmaa voidaan tehdä kouluarjessa todeksi. Uudessa opetussuunnitelmassa halutaan korostaa oppilaiden omaa aktiivisuutta ja vahvistaa vanhempien, koulun ja alueen muiden toimijoiden välistä yhteistyötä nuorten hyväksi.

Kierrätä ja pelaa -kampanjalla halutaan vahvistaa lasten ja nuorten yhteisöllistä pihapelikulttuuria, joka on vaihtunut monella näyttöpäätteen tai televisioruudun tuijotukseen. Liikuntaa saadaan usein liian vähän, ja kampanja tarttuu tähän ongelmaan.

Samalla halutaan muistuttaa, että kierrättämällä säästetään luonnonvaroja. Kierrätysmetalli on arvokasta raaka-ainetta, jota voidaan käyttää loputtomasti uusien metallituotteiden valmistuksessa. Metallinkierrätys onkin yhtä tärkeää ja vaivatonta kuin tyhjien pullojen kierrättäminen.

Kampanjan suojelijana toimii VTA (Varkey Teacher Ambassador) opettaja Jukka Sinnemäki. Hän sijoittui kansainvälisessä The Global Teacher Prize -kisassa top 50 joukkoon. Sinnemäki on tehnyt uraauurtavaa työtä koululaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja liikunnan eteen.

Kampanjalla kerätty metalliromu toimitetaan Fincumet Oy:n Jyväskylän toimipisteelle, missä materiaalit punnitaan ja lajitellaan metallilajikkeiden mukaan. Metallista saatu tuotto käytetään lyhentämättömänä salibandyvälineistön hankintaan. Jokainen kampanjaan osallistuva koulu saa vähintään kaksi salibandymaalia, 20 kpl laadukkaita mailoja ja 20 kpl salibandypalloja sekä vapaalippuja ensi kaudella pelattaviin Happeen sarjapeleihin. Lisäksi koulu, joka kerää eniten metalliromua, saa palkinnoksi Happeen järjestämän, vauhdikkaan pihapelipäivätapahtuman koululleen.

Kampanjan nettisivut:

http://www.fincumet.fi/kierratajapelaa/

Kampanjassa mukana olevat koulut:

2.-8.5.2018

Suolahti / Telakkakadun koulu

Korpilahti / Korpilahden yhtenäiskoulu

Muurame / Nisulanmäen ja Mäkelänmäen koulu

9.-15.5.2018

Keljonkangas / Keljonkankaan koulu

Jyväskylä / Jyväskylän kristillinen koulu

Jyväskylä / Kilpisen koulu

Laukaa / Sydän-Laukaan koulu

16.-22.5.2018

Jyväskylä / Viitaniemen koulu

Jyväskylä / Oravasaaren koulu

Jyväskylä / Kypärämäen koulu

Jyväskylä / Vaajakosken koulu

Lisätiedot:

Fincumet Oy, Jyväskylän yksikön päällikkö Jarkko Kanninen, +358 44 0130582 jarkko.kanninen@fincumet.fi

Fincumet Oy, toimitusjohtaja Samuli Järvensivu, +358 40 5122 500, samuli.jarvensivu@fincumet.fi

Happee ry, toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen, +358 45 885 8797, pasi.kotilainen@happee.fi

Seuran uusimmat