Otteluraportti - Tutun tiukka taisto Kastellissa päättyi jatkoaikatappioon
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 15.09.2024 21.13

Hirvilauman kauden toinen kamppailu miteltiin sunnuntai-iltana Kastellin Monitoimitalolla Oulussa, OLSin vieraana. Hyvin alkanut ottelu muodostui lopulta äärimmäisen tiukaksi trilleriksi, joka piti sisällään rankkareita ja tunteiden kuumenemista. Kotijoukkue OLS väänsi jatkoajalla 6-5 voiton ja Happeen kauden ensimmäinen viikonloppu päättyi karvaaseen tappioon.

Ensimmäisessä erässä jatkettiin siitä, mihin jäätiin perjantai-iltana Mosalla. Raikasta hyökkäyspelaamista ja pallonhallintaa. OLS pääsi muutamiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta Pietari Jääskeläinen piti maalinsa puhtaana. Ajassa 5.10 Kalle Vaarala tykitti komean avausmaalinsa Hirvipaidassa kaukokantilla. Vain minuutti tästä, niin Niklas Kuisma pommitti kauden ensimmäisensä keskustan tietämiltä. Erätauolle siirryttiin 0-2 lukemissa.

Toinen erä oli toistaiseksi huonointa Happeeta tällä kaudella. Erän alkuun toki Aaro "Nuori tykki" Kokko pujotteli maalin takaa laukaisupaikkaan ja viimeisteli kauniisti liigauransa toisen osuman. Sitten alkoivat haasteet. OLS kavensi pelin 2-3:een Väinö Mertaniemen ja Veeti Koiviston maaleilla. Näiden myötä Pietari Jääskeläisen nollaputki kauden alusta kesti lopulta 83 minuuttia (Hyvä Pietsu). Teuvo Kinnunen nosti Hirvet ylivoimalla kahden maalin johtoon, mutta OLS sai hengen päälle ja tasoitti pelin erän puolivälin kahdella nopealla maalillaan, tekijöinä Olli Lukkari ja Kimi Vänttilä. OLS sai tilaisuuden nousta rankkarilla johtoon, mutta Jääskeläinen nollasi Olli Lukkarin. Tasatilanteessa kohti viimeistä erää.

Kolmas erä oli tasaista ja tiukkaa kamppailua. Timi Kotka vei Happeen 4-5 johtoon vastahyökkäyksestä ajassa 43.30, mutta oululaiset kampesivat takaisin rinnalle Aapo Rantaniemen maalilla ajassa 50.39. Pelimiesten kympillä Happee pääsi yrittämään johtomaalia 2+2 minuutin ylivoimalla, mutta se ei tuottanut tällä kertaa kuin yhden rankkarin omaan päätyyn. Pietari Jääskeläinen hoiti hommansa taas.

Ottelu eteni jatkoajalle, jota ehdittiin pelata vain 47 sekuntia. Petri Niemelä ratkaisi pelin OLSin riiston seurauksena, joka haastettiin kyllä summerin jälkeen mutta tuloksetta. Tunteet pääsivät kuumenemaan tästä tuomiosta, mutta sehän kertoo vain voitontahdosta. Eteenpäin.

"Hyvän ekan erän jälkeen jäätiin telineisiin sekä puolustus- että hyökkäyspelin kanssa ja päästettiin kaveri rinnalle. Lopussa oli myös saumat ottaa voitto, mutta ei tällä kertaa. Onneksi pelit jatkuu pian." kommentoi ottelun jälkeen Olli-Matti Virrankari.