Otteluraportti - Ensimmäisiä liigamaaleja, hattutemppuja, nollapeli!
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 13.09.2024 21.54

Huhhahhei mikä kauden avausilta! Happeen liigahirvet käynnistivät kauden 2024-25 jykevällä vierasvoitolla EräViikingeistä, perjantai-iltana Mosahallilla. Ilta piti sisällään kaksi hattutemppua, kaksi ensimmäistä liigamaalia, sekä Pietari Jääskeläisen uran ensimmäinen nollapelin liigassa. Lopputulos 0-11, paljon parempaa starttia kauteen ei voi lienee saada.

Hirvirytke lähti pauhaamaan ajassa 7.26, kun Kim Hyrkkönen avasi kauden maalihanat Jonne Junkkarisen esityöstä. Vain reilu minuutti tästä niin sama mies oli jälleen pahanteossa ja taululle 0-2. Erätauolle siirryttiin väkevässä 0-5 johdossa, kun maaliverkkoja heiluttivat vielä Matti Minkkinen ja Niko Laiti ylivoimilla, sekä ensimmäistä kertaa liigaurallaan Valtteri Pernu! Erä piti sisällään myös kaksi epäonnistunutta rankkaria, molemmissa päissä kertaalleen.

Toisessa erässä ei kaasua himmailtu, vaan ajassa 22.51 Valtteri Pernu naulasi heti perään toisen maalinsa, Roni Laasosen kauniista esityöstä. Pallo otettiin uudemman kerran talteen ajassa 26.48 kun pre-seasonillakin hanakasti verkkoja heiluttanut 17-vuotias Aaro Kokko naulasi F-liigauransa ensimmäisen. Niko Laiti viimeisteli kahdesti vielä samaan erään ja sovitti kauden ensimmäistä hattua päähänsä.

Viimeisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun myös Hyrkkönen nakutti hatullisen täyteen ja Ville Heiska kaunisteli loppulukemat alivoimalla. EräViikingit sai kolmannen erän aikana paikkoja aikaiseksi, mutta Hirvilauma ei antanut Pietari Jääskeläisen liigauran ensimmäisen nollapelin lipsahtaa käsistä!

"Hiano matsi. Maalihanat useammalla ukolla auki ja viimeistely oli säväkkää. Tommosen puolustusbetonin takana aika kiva pelata. Ei siinä annettu vihulle missään kohtaa mahdollisuutta edes ajatella voittoa. Clean and clear." kommentoi Jääskeläinen pelin jälkeen.