Otteluennakko - Raikkaalla jalalla Vantaalle
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 05.02.2024 15.34

Otteluennakko - Raikkaalla jalalla Vantaalle

Pienen tauon jälkeen on aika iskeä takaisin askiin! Runkosarjan loppurypistys alkaa torstaina, kun Hirvibussi suuntaa kohti Vantaan Energia Areenaa EräViikinkien vieraaksi. Noin puolentoista viikon tauon aikana Happeen pelaajisto on päässyt palautumaan niin fyysisesti kuin henkisestikin, mikä on varmasti tullut tarpeeseen. Reilun kuukauden sisään pelataan vielä runkosarjan loput 7 ottelua ja jokaisen pisteen merkitys on äärimmäisen suuri. Rytkettä!


EräViikingit - Happee 8.2.2024 klo 18.30. Vantaan Energia Areena

Happeella oli käsillään kauden vaikein jakso juuri ennen taukoa, kun tappiot tuli peräjälkeen Oilersille, Indiansille ja SPV:lle. Helpotusta tähän saatiin OLSia vastaan viimeisessä matsissa ennen taukoa, kun Hirviteatterin kotiyleisön tuella Oulun miehet kaadettiin 8-3. Sarjataulukkoa katsomalla nuo pisteet olivat erittäin tärkeät, sillä SPV on kuudentena pisteen päässä, TPS viidentenä 3 pisteen päässä ja Indians neljäntenä (ensimmäinen kotietupaikka) 5 pisteen päässä. Fakta on kuitenkin se, että pisteitä tarvitaan ja Vantaalta kelpaa ainoastaan kolme.

EräViikingit pelaavat puolestaan selkä seinää vastaan loppurunkosarjan, sillä viimeinen varma liigasäilyjän 10. sija on karannut peräti 11 pisteen päähän. Helsinkiläisryhmä on onnistunut keräämään tällä kaudella yhteensä 10 pistettä, joten melkoista loppukiriä tässä nyt kysellään. Toki runkosarjan viimeisillä kierroksilla vastaan astelee ErVin "päävastustajia", mikä tekee tilanteesta hieman avoimemman. Joka tapauksessa näissä peleissä piilee yllätysten mahdollisuus ja onhan ErVi onnistunut jo kaatamaan kertaalleen sarjakärki Classicinkin tällä kaudella.

Tilastoja katsomalla EräViikingeistä nousee erityisesti esille kaksi pointtia: ylivoima ja pörssi-Tshekit. ErVin ylivoima on onnistunut tällä kaudella peräti 27 kertaa 69 yrityksestä (39,1%), mikä on koko sarjan kuudenneksi tehokkainta. Viime kaudella Hirvipaitaa kantanut Tommi Wiander rytmittää ylivoimaa pohjassa, ja ympärillä pinnoja takoo tshekkiläiset Simon Stransky ja Matej Penicka. Juuso Möttönen ja Oliver Sillanpää ovat muita luottoratsuja ylivoimalla, tosin Sillanpää on ilmeisesti sivussa loppurunkosarjan loukkaantumisen vuoksi. Annetaanko jopa Ilmari Aarelalle näytönpaikkaa ylivoimalla? Stransky (26. 19+23=42) ja Penicka (26. 19+12=31) ovat olleet isoimmassa tulosvastuussa EräViikinkien hyökkäyksessä, sillä he ovat tehneet n. 37% heidän maaleistaan tällä kaudella.

Edellinen kohtaaminen: 18.12.2023 Happee - EräViikingit 8-5
Sijoitus: EräViikingit 11. (3-0-1-22) Happee 7. (12-3-2-9)
Parhaat pistemiehet: EräViikingit, Simon Stransky (26. 19+23=42). Happee, Jami Manninen (26. 18+20=38)
Ylivoima: EräViikingit 39,1% (6.) Happee 36,0% (8.)
Alivoima: EräViikingit 51,7% (11.) Happee 64,1%
(5.)


Pelaajakommentit - Eppu Suhanto

"Pieni tauko peleistä teki hyvää niin kropalle kun mielellekin. ErVin kimppuun nälkäsenä hakemaan voitto ja sitä kautta hyvä alku runkosarjan lopulle!"

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"Tuli tauko kolmen kuukauden yhtäjaksoisen pelaamisen jälkeen erittäin hyvään paikkaan, se on nyt ohi. EräViikinkejä vastaan pitää olla taas haalarit päällä hommissa."


Otteluennakon ja Hirviteatterin kahvit tarjoaa Unison Coffee!

Kuva: Iina Kautto

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ