Otteluennakko - Runkosarja huipentuu lauantai-iltana Hirviteatterissa
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 09.03.2023 15.36

Otteluennakko - Runkosarja huipentuu lauantai-iltana Hirviteatterissa

Puolisen vuotta ollaan tahkottu menemään ja kauden 2022-23 runkosarja huipentuu lauantai-iltana Hirviteatterissa! Vastaan asettuu kauden ensimmäisessäkin kotipelissä vastassa ollut Westend Indians. Ennen runkosarjan viimeistä täyttä kierrosta, on Happee sarjataulukon neljäntenä, kaksi pistettä Classicin ja KrP:n perässä. Panosta riittää, sillä nuo kaksi joukkuetta pelaavat vastakkain samaan aikaan lauantaina. Näin ollen Hirvillä on vielä mahdollista napata runkosarjan kolmossija, mikäli Bläk Boksissa ei pelata jatkoajalle. Se vaatii myös kolmen pisteen voittoa, sillä tasapisteissä sekä Classic että KrP ovat edellä kolmen pisteen voittojen perusteella. Playoff-parien valintatilaisuus on heti saman iltana otteluiden päätyttyä. Kutkuttava ilta luvassa.

ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN


Happee - Indians 11.3.2023 klo 17.00, Jyväskylän Monitoimitalo

Toistamiseen tällä kaudella Hirviteatteriin saapuvalla Indiansilla ei ole enää käytännön panosta lauantain pelissä. Indians on varmuudella sarjataulukon seitsemäs, sillä edellä oleva SPV on 4 pisteen päässä ja takana oleva OLS peräti 23 pisteen päässä. Vaikea sanoa, miten tämä vaikuttaa Indiansin valmistatumiseen: Antaako valmennusjohto esimerkiksi huilivuoroja kärkijätkilleen kyseiseen kamppailuun vai pyrkiikö Indians saamaan kenraaliharjoituksen kohti pudotuspelejä? Täysin mahdotonta ei kuitenkaan olisi, että nämä joukkueet jopa kohtaisivat ensimmäisellä kierroksella vastakkain.

Kaksi edellistä kohtaamista joukkueiden välillä ovat molemmat päättyneet Happeen voittoon. Kauden ensimmäisessä ottelussa Indians johti ottelua vielä viimeisellä minuutilla, kunnes Markus Salmi räjäytti Hirviteatterin ajassa 59.34 iskemällä tasoitusosuman. Ratkaisu haettiin rankkareilla, joissa onnistujina olivat mm. Teuvo Kinnunen ja Kasper Tähkä. Jälkimmäinen mittelö Otahallissa oli myös todella tiukka, Indiansin tullessa viimeisellä kympillä maalin päähän. Tiivis viisikkopuolustus, Markus Laakson huippupeli ja pari tolppaa pitivät Hirvet kiinni kolmessa pisteessä. Tiukkoja vääntöjä on ollut ja Indians ei missään määrin ole ollut helpoin vastustaja viime kausilla.

Indiansin miehistöstä nostettakoon esille joukkueen selkeä pistekärki Christian Remes. Tiikereistä täksi kaudeksi Inkkaripaitaan siirtynyt Remes on pelannut uransa parhaan runkosarjan ja tehoja on kertynyt 32 otteluun mukavat 26+23=49. Se oikeuttaa sarjan pistepörssissä sijaan 10. Nuorukaiset Samuli Junnila (29. 8+19=27) ja Jasper Auvinen (22. 16+10=26) ovat pelanneet myös uransa tehokkaimmat kaudet. Auvinen on ollut vahvasti esillä myös rankkariveiviensä suhteen, joten ei pidä päästää pilkulle tätä poikaa.

Hirvien osalta fokus on luonnollisesti täysin kolmen pisteen naaraamisessa. Pienen sisäisen kilpailun tuo kuitenkin tämän kauden Hirvipörssin voitto, sillä peräti neljä pelaajaa ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. Tämän hetken pörssikärki Niko Laitilla on 45 tehopistettä, Kaapo Siekkisellä ja Jami Mannisella 44 pistettä, ja Markus Salmella 43 paunaa. Nappaako joku Ankkalinnan pojista ensimmäistä kertaa Happeen sisäisen pörssivoiton vai viekö kokenut taikuri Mamba tämän tittelin kuudetta kertaa urallaan?

Edellinen kohtaaminen: 24.11.2022 Indians - Happee 4-5
Sijoitus F-Liigassa: Happee 4. (19-5-3-5). Indians 7. (15-3-3-11).
Erikoistilanteet: Happee 40,9% YV. 61,8% AV. Indians 43,1% YV. 60,0% AV
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: Happee 203-141. Indians 178-163
Parhaat pistemiehet: Happee, Niko Laiti (32. 24+21=45). Indians, Christian Remes (32. 26+23=49)


Pelaajakommentit - Pietari Jääskeläinen

"Heimoa vastaan pari aiempaa peliä tällä kaudella ollut tiukkaa vääntöä. Tuskin kolmaskaan poikkeaa kaavasta, mutta sinänsä ollaan onnellisessa asemassa, että saadaan pelata ihan runkosarjan viimoinenkin ottelu isolla panoksella. Kaikki tietää mitkä pelit ens viikolla alkaa ja se virittää tietysti joukkueita entisestään, mutta meillä on silti täysi fokus lauantain pelissä. W:n resepti on aika simppeli, mikä toimii kaikissa peleissä: Molse ottaa palloa kiinni ja pelaajat painaa lötää pönttöön. Pidetään peli rentona ja tehään asioita mitä osataan. Mikäli kuitenkaan ajatukset yhtään harhailee niin silloin tulee vaikea ilta. Nätti ilta tulossa, ei muutaku lehtereille!"

"Ja niin, kyllä mä odotan millä vitsillä ystäväni Anton Roth tulee sisään"

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"3 pisteen perässä ollaan. Kaksi edellistä kotipeliä ollaan hävitty Hirviteatterissa! Ja historiaa kun katsoo, niin ei hirveästi olla juhlittu kotipeleissä Indiansia vastaan 3 pisteen voitoilla. Näiden suhteen halutaan laivan kurssi muuttaa."


Ennakon tarjoaa HimosLomat

Kuva: Esa Jokinen