Otteluennakko - Pohjoiseen käy tie!
Julkaistu: 02.01.2023 14.41

Otteluennakko - Pohjoiseen käy tie!

Uusi vuosi on käynnistetty ja Hirvilauman ensimmäinen ottelu vuonna 2023 on perjantai-iltana Oulussa! Pitkä bussimatka tiedossa, mutta perinteisesti Oulussa on ollut aina hyvät mytkeet ja yleisesti pelaajat tykkäävät pelata Kastellissa. Kyseinen peli on myös ainoa tälle viikolle, joten siihen luonnollisesti on ollut täysi fokus koko viikon ajan.

Ottelua voi seurata Ruudun suoratoistopalvelusta


OLS - Happee 6.1.2023 klo 18.30. Kastellin Monitoimitalo, Oulu

OLS ja Happee ottivat tällä kaudella jo kertaalleen aikaisemmin mittaa toisistaan, lokakuun lopulla Hirviteatterissa, juuri ennen maajoukkuetauon alkua. Isännät nappasivat tuosta ottelusta täydet 3 pistettä, vaikka OLS onnistui saamaan oivan kirin aikaan ja tulivat ottelun puolivälin 7-1 tilanteesta vielä kahden maalin päähän. OLS on pelannut tällä kaudella paljon otteluita, joissa niin sanotulla "pelimiesten kympillä" mätetään vielä maaleja. Joulukuun alussa se voitti Oilersin vieraissa iskemällä viimeiseen kymppiin kolme maalia ja lokakuussa vikan kympin neljän maalin kiri jäi maalin päähän KrP:tä vastaan.

OLS sijoittuu runkosarjassa tällä hetkellä yhdeksänneksi, pisteen päähän viimeisestä playoff-paikasta. Oululaiset haluavat varmasti uusia viime kauden pudotuspeleihin pääsyn ja siksi heille on jokainen piste todella arvokas kevätkaudella. Joukkueesta löytyy tulivoimaa ja keskimäärin he ovat iskeneet 5,6 maalia per ottelu. Neljännellä sijalla olevalla Hirvilaumalla vastaava luku on 6,1. Joni-Arttu Sieppi ja Luukas Hyvärinen ovat tehokkaimmat syömähampaat ja myös Olli Kinnunen on pelannut yli pinna-per-peli tahdissa.

OLSin isoimmat ongelmat liittyvät omaan päähän, sillä he ovat päästäneet maaleja toiseksi eniten koko sarjassa, 7,2 per ottelu. Happeella kyseinen luku on 4,2 eli tässä on iso ero joukkueiden välillä. Molempien OLSin maalivahtien, sekä Roni Tuonosen että Vinski Kivilompolon, torjuntaprosentit ovat sarjan häntäpäässä (69,52% Tuononen ja 61,45% Kivilompolo). Tämä peilaa koko joukkueen puolustuspelaamista.

Viime kaudella OLSin ykköspuolustaja Tommi Wiander pelaa perjantaina ensimmäistä kertaa urallaan Kastellissa vierasjoukkueen paidassa. Kyseinen ottelu on varmasti Tommille henkilökohtaisesti iso, sillä hän edusti OLSin liigajoukkuetta yhteensä kuuden kauden ajan (125 ottelua tehoin 14+35=49). Nyt päällä on kuitenkin Hirvipaitaa ja jo loppukesän harkkapeleistä nähtiin, että vanha joukkue sytyttää miehen taistelemaan joka tilanteen aivan viimeiseen asti.

Edellinen kohtaaminen: 22.10.2022 Happee - OLS 8-6
Sijoitus F-Liigassa:
OLS 9. (5-1-2-11). Happee 4. (10-3-3-3)
Erikoistilanteet: Ylivoimat 33,3% (OLS) ja 42,1% (Happee). Alivoimat 56,3% (OLS) ja 62,9% (Happee)
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: OLS 107-137. Happee 116-80.
Parhaat pistemiehet: OLS, Joni-Arttu Sieppi (18. 19+10=29). Happee, Kaapo Siekkinen (19. 22+8=30).


Pelaajakommentit - Tommi Wiander

"Monta vuotta Oulussa pelanneena on kyllä hienoa päästä rytkimään vanhaan kotihalliin entisiä joukkuekavereita vastaan. Paljon varmasti tuttuja kentällä ja katsomossa, mutta jätetään vieraskoreudet matsin ajaksi sivuun ja lähdetään tosissaan taistelemaan voitosta. Jännitettäväksi jää löytyykö tie oikeaan koppiin kun saavutaan hallille perjantai-iltana."

Valmentajan kommentit - Keke Matilainen

"Vuoden ensimmäinen vieraspeli aina kilpailukykyistä OLSia vastaan. OLS pystyy tuottamaan laadukkaita maalipaikkoja pelin aikana ja on niissä vaarallisen tehokas. F-Liiga on osoittanut että kaikki joukkueet pystyvät kaatamaan kenet tahansa otteluissaan."

"Meillä laadukas valmistautuminen tämän viikon peliin ja viime vuoden lopussa pelatut ottelut ovat vieneet joukkueen tekemistä selkeästi eteenpäin. Loppiaisena halutaan pelata hyvätempoinen 60 minuuttia ja saada hyvä pelillinen startti kevät kauteen."


Ennakon tarjoaa HimosLomat

Kuva: Esa Jokinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ