​Viikonloppuennakko – Syyskauden kovin viikonloppu edessä
Julkaistu: 30.11.2022 18.16

​Viikonloppuennakko – Syyskauden kovin viikonloppu edessä

Hirvilaumalla on edessään syksyn kovin kahden päivän rutistus, kun ensiksi lauantaina kohdataan rakas vihollinen SPV kotona ja sunnuntaina matkustetaan Raholan teurastamolle Nokian KrP:n vieraaksi. Sarjataulukon kannalta äärimmäisen kutkuttavat kamppailut luvassa, sillä KrP on Happeen takana viidentenä (1 pisteen päässä) ja SPV heti perässä kuudentena (2 pisteen päässä). Niin sanottuja kuuden pisteen otteluita on siis luvassa ja on sanomattakin selvää, että tämä viikonloppu on iso.

ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN


Happee – SPV 3.12. klo 18.30. Jyväskylän Monitoimitalo

Kerran aikaisemmin tällä kaudella kohdanneet Happee ja SPV ovat vuosien saatossa muodostuneet todelliseksi ”El Clasicoksi” ja ottelut ovat olleet aina tunnetta ja vauhtia täynnä. Peter Kotilaisen siirtyminen kesällä Peliveljiin, ei varmasti vähennä tätä asetelmaa yhtään, ja osittain tästäkin syystä fanit ovat varmasti odottaneet tätä ottelua koko syksyn. Lauantai-ilta, Väli-Suomen Vääntö ja Hirviteatteri. Todellista herkkua tarjolla.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa SPV nappasi voiton rankkareilla. Ottelua leimasi paljon alkukaudella tutuksi tulleet huonot avaukset ja kriittiset menetykset keskialueella, josta SPV osasi rokottaa tehokkaasti. Viimeiset kaksi ottelua Hirvillä nämä perisynnit ovat jääneet huomattavasti vähemmälle, ja tämän myötä ovat kaatuneet TPS ja Indians. Kotijoukkue iskee viikonloppuun kauden parhaimmassa vireessä, eli ajoitus syksyn tärkeimmälle viikonlopulle on optimaalinen.

Myöskään SPV:n vire ei ole hassumpi, sillä sekin on neljän ottelun pisteputkessa (3 voittoa, yksi jatkoaikahäviö). Joukkueen parhaina pistenikkareina ovat olleet Kotilainen (9+20=29), Sami Koski (5+16=21), Konsta Haukkala (13+5=18) ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo (11+4=15). SPV on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja, keskimäärin 6,4 per ottelu, mutta sen erikoistilannetilastot eivät ole kummoiset. Ylivoima on liigan kolmanneksi huonoin ja alivoima toiseksi huonointa. Näin ollen erikoistilannepelaamisessa Happee on ennakolta edellä.

Edellinen kohtaaminen: 2.10.2022 SPV-Happee 7-6 VL
Sijoitus F-Liigassa: Happee 4. (6-3-3-1). SPV 6. (6-3-1-4)
Erikoistilanteet: Happee 38,5% YV. 60,0% AV. SPV 27,3% YV. 53,8% AV
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: Happee 77-60. SPV 90-69
Parhaat pistemiehet: Happee, Markus Salmi (13. 10+7=17). SPV, Peter Kotilainen (14. 9+20=29)


Nokian KrP – Happee 4.12 klo 16.00. Raholan Liikuntakeskus

Back-to-back otteluiden jälkimmäinen taistelu käydään sunnuntaina Raholan teurastamolla, kun Näätärokki kohtaa Hirvirytkeen toista kertaa tällä kaudella. Edellisestä kamppailusta jäi varmasti kalavelkoja maksettavaksi, kun KrP kiri Happeen 6-3 johdon ottelun viimeisellä kympillä ja nappasi lopulta voiton jatkoajalla, Juuso Aholan ollen ratkaisijana. KrP onkin erikoistunut loppukireihin tällä kaudella, sillä vasta viime viikolla se tuli 6-1 tappiotilanteessa tasoihin LASBia vastaan ottelun viimeisellä kympillä. Näin ollen nokialaisia vastaan tulee pelata täysillä aina ottelun päätössummeriin saakka.

KrP:n kaudesta päällimmäisenä nouseekin esiin nämä comebackit, mutta on Nokialla ollut myös haasteita. Ykkösmaalivahti Miro Tuomala on ollut pitkään loukkaantumislistalla ja hänen tasoisen veskarin poissaolo ei voi olla näkymättä - KrP on päästänyt eniten maaleja top 5 joukkueista. Joukkueen laadusta kertoo se, että pistekeskiarvo on kuitenkin 2,00 ja suorat häviöt se on kärsinyt vain kahdesti Indiansille ja kerran SPV:lle. Varsinaisesta alisuorittamisesta ei voi täten puhua, vaikka KrP yllättäen löytyykin vasta runkosarjan sijalta viisi.

KrP:n hyökkäysosastolta löytyy tulivoimaa ja taitoa: Rantala, Johansson, Laakso, Jonaeson, Ahola, Kovanen, Viitakoski. Kovia nimiä, joista tämän kauden osalta keihäänkärjen ovat muodostaneet ykköskentän tutkapari Mikko Laakso ja Joona Rantala. Näätäkuningas Henri Johansson on ollut pari peliä poissa, mutta todennäköisesti hän on taas askissa perjantaina FBC:tä vastaan ja sunnuntaina Hirviä vastaan. Puolustusosastolta nostetaan esiin entinen Hirvikapteeni Eemil Ukkonen, joka tietää ja tuntee hyvin Happeen metkut. Tantöllä on vielä maalitili avaamatta tämän kauden osalta, syöttöpisteitä on kertynyt 6 kappaletta.

Edellinen kohtaaminen: 24.9.2022 Happee-KrP 7-8 JA
Sijoitus F-Liigassa: KrP 5. (7-2-1-3). Happee 4. (6-3-3-1)
Erikoistilanteet: Krp 50,0% YV. 64,3% AV. Happee 38,5% YV. 60,0% AV
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: KrP 86-77. Happee 77-60
Parhaat pistemiehet: KrP, Henri Johansson (12. 13+10=23). Happee, Markus Salmi (13. 10+7=17)


Pelaajakommentit - Jami Manninen

"Joukkueessa on hyvä fiilis ja tekemisen meininki päällä. Ollaan saatu viime aikoina hyviä tuloksia ja myös meidän pelaamisen taso on selkeästi noussut syksystä. Yritetään valmistautua hyvin viikolla, että ollaan viikonloppuna valmiita pelaamaan energisesti ja yhtenäisesti. Kiva lähteä taas testaamaan meidän pelaamisen tasoa hyviä joukkueita vastaan."

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"Hieno viikonloppu, kun tuplapelit kovia vastustajia vastaan edessä molempina päivinä. Päästään mittaamaan itseämme. Alkusyksystä sekä SPV että KRP pelistä jäi meillä vähän hampaankoloon, jonka uskon varmasti näkyvän joukkueen suorittamisessa."


Ennakon tarjoaa HimosLomat

Kuva: Iina Kautto

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ