Otteluennakko - Vieläkö Otahallin penkeissä on henkeä?
Julkaistu: 23.11.2022 11.04

Otteluennakko - Vieläkö Otahallin penkeissä on henkeä?

Viime viikonlopun kotituplasta on palauduttu ja katseet käännetty tulevaan. Bussi kohti Espoota ja Otahallia starttaa n. klo 13 ja Hirvilauma lähtee pitkästä aikaan ryöstöretkelle, kun se kohtaa Westend Indiansin klo 18.30 alkavassa ottelussa. Kyseinen ottelu on Happeen ainoa tällä viikolla ja vain voitto kelpaa kotiin tuomiseksi.

Indians – Happee 24.11 klo 18.30. Otahalli, Espoo

Toista kertaa tällä kaudella kohtaavat Happee ja Indians ovat tasainen taistelupari jo useamman vuoden ajalta, mutta viimeisen parin kauden otannalla Hirvet ovat ottaneet pienoisen niskalenkin Inkkareista. Indiansin viimeisen voitto Happeesta on syyskuulta 2020, eli yli kahden vuoden takaa. Tämän jälkeen Happee on vienyt tiukat ja vähemmän tiukat kamppailut nimiinsä. Viimeisin näytös oli tämän kauden kotiavauksessa, kun Markus Salmi tasoitti ottelun loppuhetkillä ja Hirvet nappasivat voiton rankkareilla. Tuo ottelu oli hieno esitys, ja samanlaista henkeä vaaditaan nyt Otahallissa.

Indians sijoittuu runkosarjassa sijalle 7. Pistekeskiarvo heillä on 12 pelatun ottelun jälkeen 1,5 ja nuotti on ollut alavireisempi kuin parilla edellisellä kaudella (viime kauden pistekeskiarvo 1,85). Kun sekä SPV että Jymy ovat nostaneet osakkeitaan, joutuu Indians oikeasti kamppailemaan sijoituksistaan välillä 6-8. Viime perjantaina se nappasi ison jatkoaikavoiton juuri SPV:stä ja sitä edellisenä keskiviikkona 9-5 voiton Nokian KrP:stä. Joukkue on palannut pirteästi maajoukkuetauolta ja ei tule helpolla antamaan pisteitä ”Tiipiissä”.

Myös Happeen on napannut kaksi voittoa maajoukkuetauon jälkeen. Ensin kaatui nihkeässä paluuottelussa LASB rankkareilla ja sunnuntaina nähtiinkin kauden parasta Hirvirytkettä, kun sarjakärki TPS kaatui 7-2. Itseluottamus pitäisi olla kohdillaan ja juna kulkee koko ajan oikeaan suuntaan. Sunnuntain pelin jälkeen tunnelma joukkueessa oli vapautunut ja rento, kuten myös tämän viikon treeneissä. Lähtökohdat ovat hyvät, nyt pitää vain suorittaa.

Indiansin pistekärki on kesällä Tiikereistä siirtynyt Christian Remes tehoin 8+8=16. Valtteri Kainulainen on pelannut piste-per-peli tahtiin ja Petr Majer on tykittänyt 10+1. Salama-alun kauteen saaneen Juuso Kekin tahti on hieman hiipunut, mutta on yksi joukkueen ahkerimmin laukova pelaaja. Maalivahti Juuso Jokisalo ei ole tällä kaudella tilastoissa loistanut, mutta on useasti nostanut tasoaan juuri Hirviä vastaan.


Pelaajakommentit - Arttu Pylväläinen

"Mukava lähteä pelamaan Espooseen, kun on hyvä peli joukkueena alla! Lähetään pelamaan samanlaista hyvää joukkuepelaamista kuin edellisessä pelissä niin hyviä asioita tapahtuu!"

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"Viimeksi oli tiukka ja vähämaalinen peli Monnarilla inkkareita vastaan ja varmasti tiukka peli on edessä tänäänkin. Pyritään jatkamaan samaa ilmettä, mitä oli sunnuntaina Hirviteatterissa ja yritetään hakea Otahallin penkkihengellä 3 pistettä Jyväskylään."


Edellinen kohtaaminen: 18.9.2022 Happee - Indians 3-2 VL
Sijoitus F-Liigassa: Indians 7. (4-2-2-4). Happee 5. (5-3-3-1)
Erikoistilanteet: Indians 31,3% YV. 63,2% AV. Happee 37,5% YV. 60,9% AV
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: Indians 68-64. Happee 72-56
Parhaat pistemiehet: Indians, Christian Remes (12. 8+8=16). Happee, Kaapo Siekkinen (12. 13+3=16)

Kuva: Juha Käenmäki

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ