Sarjakärki kumoon - Kolme pointtia sunnuntain TPS-pelistä
Julkaistu: 20.11.2022 20.30

Ennakossa uumoiltiin, että parasta pitää laittaa tiskiin, jotta TPS kaatuu sunnuntaina. Ja näin myös tehtiin! Hirvilauma nappasi toistaiseksi kauden isoimman voittonsa, kukistamalla sarjakärki TPS:n lukemin 7-2. Tämä oli TPS:lle kauden ensimmäinen varsinaisen peliajan häviö. Isännät olivat koko ottelun ajan kuskin paikalla, johtaen peliä ensimmäisen erän jälkeen 3-0, toisen jälkeen 4-2 ja viimeisessä erässä rallateltiin vielä 3 osumaa, joista kaksi ylivoimalla ja viimeinen tyhjiin. TPS ei ehkä saanut aivan parastaan irti koneista, ottamatta kuitenkaan mitään pois Happeen otteista. Nihkeän perjantain jälkeen tämä oli iso ja ansaittu voitto, josta on hyvä rakentaa kohti tulevia koitoksia.

Aikuisten salibandya

Jos Happeen peliä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi kypsä. Ottelun ensiminuuteista lähtien joukkueen tekeminen oli varmaa ja hallittua. Alkukaudella turhankin tutuiksi tulleet harhasyötöt ja huonot avaukset loistivat poissaolollaan, minkä vuoksi Happee hallitsi pallolla pitkiä jaksoja. TPS joutui pyörittämään paljon laidoissa ja heidän paljon suosimat poikkarit katkaistiin nälkäisesti. Tästä erityinen kunniamaininta Perttu Koljoselle, joka pelasi omassa päässä loistavan pelin - paljon peittoja ja katkoja. Peittoja kertyi ottelussa yhteensä 13 kappaletta ja laukauksia Markus Laaksolle tuli yhteensä vain 12 kappaletta. Tämä on todella kova lukema, ottaen huomioon TPS:n tulivoiman. Liekö syy vai seuraus, että peli rullasi niin hyvin, mutta tänään oli myös perjantaina kaivattua henkeä penkillä. Omassa päässä tulleista onnistumisista eläydyttiin ja hyvällä pelihuumorilla päästiin myös vastustajan ihon alle. Tätä oli varmasti myös kotiyleisön ilo katsoa.

Arttu Pylväläinen -Show

Tällä kaudella vakiorosteriin murtautunut Arttu Pylväläinen pelasi ehkä toistaiseksi liigauransa parhaan ottelun. Tulossarakkeessa 2+0 ja muutenkin todella nälkäistä haastamista ja omilla vahvuuksilla pelaamista. TPS-viisikko oli monesti vaikeuksissa pikakiiturin kanssa ja omassa päässä tekeminen oli vastustajan kannalta ärsyttävän hyvää. Arttu iski molemmat maalinsa ottelun avauserään ja siksi nämä maalit olivat todella isoja ottelun momentumin kannalta. Ensimmäisessä maalissa hän liiti ohi TPS:n Heikki Hirvisuon oikealta laidalta, käytti maalin kulmalla Juuso Heikkisellä, joka tarjoili takaisin takatolpille. Toisessa osumassa Ville Heiska vapautti läpiajoon, josta Arttu vei rystylle ja viimeisteli tolpan kautta sisään. Arttu tuplasi tänä iltana liigamaaliensa määrän ja näyttää siltä, että tämä kaveri ei tee kuin pelkästään hienoja maaleja.

Ylivoima onnistui

Kauden alussa hyvin toimineella Happeen ylivoimalla on ollut pientä suvantovaihetta, ja ennen tämän illan ottelua se oli lukemissa 31,8%. Ylivoimaviisikoita on väännelty ja käännelty ja koitettu löytää onnistumisia. Tänään saatiin sellaisia, kun Hirvet hyödynsivät ylivoimansa 100% tehokkuudella. 4-2 tilanteessa saatiin lyötyä viimeinen naula arkkuun, kun entinen Hirvi Erik Storgårds otti 2+2 minuutin rangaistuksen piittaamattoman fyysisen pelin seurauksena. Ensimmäisen kakkosen aikana Teuvo Kinnunen ampui tutun kantin, joka pomppi lopulta TPS-puolustaja Jere Niemelän jalasta sisään. Kaikki lasketaan. Toinenkin kakkonen hyödynnettiin, kun Matti Minkkinen ja Markus Sipronen vaihtoivat nopeasta käännöstä pari syöttöä keskenään ja Make viimeisteli kauden kolmannen osumansa, ja ensimmäisen Hirviteatterissa! Tärkeitä onnistumisia YV:lle ja ties vaikka se tästä lähtisi rullaamaan kohti asiaankuuluvaa tehokkuutta.