Liigan parhaimmistoa - Markus Laakso pelaa uransa parasta salibandya
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 10.11.2022 16.36

Liigan parhaimmistoa - Markus Laakso pelaa uransa parasta salibandya

8 peliä. 4 voittoa. 82,41% torjuntaprosentti. 20,5 torjuntaa/ottelu. Markus Laakso on ollut Happeen liigajoukkueen arvokkaimpia pelaajia kauden alun ajan. Hänellä on liigan maalivahdeista toiseksi paras torjuntaprosentti ja kolmanneksi paras päästettyjen maalien keskiarvo (4,27), kun katsotaan vähintään 3 ottelua pelanneita maalivahteja. Happee on pelannut lukuisia maalin pelejä ja ilman Laakson huippuotteita, olisi paljon pisteitä jäänyt napsimatta. "Makke" on jo pitkään kuulunut Suomen parhaimpiin salibandymaalivahteihin, ja esimerkiksi viime kaudella omasi koko sarjan parhaan torjuntaprosentin. Taakse jäivät mm. tällä hetkellä MM-kisoissa torjuvat Lassi Toriseva ja Oskari Fälden.

Haastattelimme kuudetta kauttaan Hirvipaidassa torjuvaa Laaksoa. Millaisia mietteitä miehellä on alkukaudesta ja tulevaisuudesta?


Kauden ensimmäiset 10 ottelua on takana ja joukkueen recordi 4-2-3-1. Mitä mieltä joukkueen alkukaudesta?

"Joukkueen alkukausi on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin. Vain yhdestä pelistä ei ole tullut pisteitä lainkaan ja muista peleistä olemme pystyneet raapia pisteitä. Tietenkin kehitettävää riittää pelissä, mutta suunta on oikea tällä hetkellä."

Olet tilastoissa koko liigan kärkipäätä: 82,41 % torjuntaprosentti ja keskimäärin yli 20 torjuntaa per ottelu. Katsotko paljon tilastoja ja vertailetko itseäsi näiden avulla muihin liigan maalivahteihin?

"Tietenkin haluan vertailla itseäni muihin ja se myös potkii eteenpäin kehittymään vielä, mutta olen sen todennut, että aina kun tilastoja katsoo niin peli ei kulje sen jälkeen. Siksi keskityn vain joukkueen tekemiseen ja jätetään tilastojen katselut muille."

Olet ollut ottelun parhaimmistoa lähes jokaisessa pelaamassasi pelissä tällä kaudella. Nähdäänkö tällä hetkellä jopa parasta Markus Laaksoa mitä on nähty?

"Omaan alkukauteen voin olla kyllä tyytyväinen. Peli on kulkenut hyvin ja suorittaminen on ollut tasaisen varmaa. Uskoisin, että tällä hetkellä nähdäänkin juuri parasta itseäni mitä on aikaisemmin nähty. Kuitenkin olen varma että tästä on vielä peli paranemassa loppukautta kohden."

Sinulle tuli tälle kaudelle uudeksi kirittäjäksi Pietari Jääskeläinen. Onko tämä vaikuttanut jotenkin omaan tekemiseesi treeneissä?

"Pietarin kanssa meillä kohtaa kemiat todella hyvin. Pietari on mahtava työpari ja juttu lentää meidän välillä hyvin. Hän on huippu maalivahti ja siksi Pietari puskee minua eteenpäin jokaisissa harjoituksissa. Hänen tuki on ollut tärkeää kauden aikana ja on ollut hieno seurata myös hänen tekemistä vierestä."

Olet nyt 27-vuotias ja olet jo ollut pitkään liigan kärkimaalivahteja. Pari SM-mitaliakin löytyy jo. Millaiset tavoitteet sinulla on urallesi tässä vaiheessa? Onko maajoukkue mielessä?

"Kyllä suurin tavoite on ehdottomasti Suomenmestaruus. Sitä en ole vielä saavuttanut ja sen voittaminen on ollut suuri unelma. Maajoukkuepaidan päällepukeminen on varmasti jokaisen unelma ja siinä en ole poikkeus. Pärjäämällä Happeen kanssa varmasti myös se unelma täyttyy aikanaan."

Tapanilan Erän kasvatti, mutta parhaillaan on käsillä jo kuudes kausi Jyväskylässä ja Happeessa. Mitä Happee sinulle merkitsee?

"Enpä osannut odottaa saapuessani Jyväskylään viettäväni näin kauan Happeessa. Happeessa olen viettänyt hieman yli puolet pääsarjaurasta eli suurimman osan. Happeesta onkin muodostunut tärkeä osa minua. Olen kiitollinen jokaiselle joka on katsonut pelejämme ja kannustanut meitä. Siinä Hirviperhe on vailla vertaa."

Kerro seuraajille ja faneille jotain, mitä he haluaisivat tietää sinusta?

"Kun muutin Jyväskylään, piti lopullinen päätös tehdä viikon sisällä. Taisin päätöksen tehdä sen viikon tiistaina ja perjantaina olin jo muuttanut Jyväskylään."


Markus Laakson ja muut Hirvet voi nähdä jälleen pelikentillä tasan viikon päästä, kun LASB saapuu Hirviteatteriin. Otteluisäntämme ALVA tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn tuhannelle ensimmäiselle katsojalle, eli nyt kaikki lehtereille ja palautetaan Hirviteatteri vanhaan loistoonsa!

Kuva: Esa Jokinen