Viikonloppuraportti - Vierastuplasta kolme pistettä
Julkaistu: 02.10.2022 23.08

Happeen liigamiehistö suuntasi viikonloppuna Seinäjoelle kauden ensimmäisiin back-to-back otteluihin. Ensin kohdattiin lauantaina Nurmon Jymy ja sunnuntaina Seinäjoen Peliveljet. Viikonlopusta mukaan tarttui kolme pistettä, kaksi jatkoaikavoitosta Nurmossa ja yksi rankkaritappiosta Seinäjoella.

Jymy - Happee 1.10. Nurmon Liikuntahalli

Bussi kohti Nurmoa starttasi lauantaina puolilta päivin ja joukkue lähtikin into piukeana kohti poikien reissua. Vastaan asteli pre-seasonilta tuttu vastus, Nurmon Jymy. Ensimmäinen erä lähti värikkäästi liikkeelle, kun vain reilun minuutin pelin jälkeen Jymyn Riku Hakanen ampui ilmapallosta yllättävän laukauksen, joka upposi Pietari Jääskeläisen jalan ylitse verkkoon. Seuraavan aloituksen jälkitilanteesta Markus Salmi ja Niko Laiti taiteilivat pelin heti tasoihin. Peli lähti virtaamaan ja puolittaisia maalipaikkoja syntyi molemmille joukkueille. Ajassa 6.18 Jymy iski uudelleen, tekijänä jälleen Riku Hakanen, tarkka kantti maskin takaa. Jymy pääsi pian yrittämään johtoaseman kasvattamista ylivoimalla, mutta tuloksetta. Alivoiman jälkeen Happee alkoi saada otetta pelistä ja pian päästiinkin kokeilemaan omaa ylivoimaa, Jari Hankkion lähtiessä 2+2 minuutin rangaistukselle. Ensimmäinen ylivoimaviisikko ei saanut lukuisista laukauksista huolimatta tulosta aikaan, mutta ajassa 19.03 kakkosviisikko onnistui. Maalintekijänä Jami Manninen – Kyseessä oli Jampan uran tehopiste numero 500. Onnittelut Jamille vielä upean rajapyykin saavuttamisesta! Pallo napattiin talteen ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemista 2-2.

Toinen erä oli jäähyjen sävyttämä. Ensimmäisestä osumasta vastasi isäntäjoukkue Jymy, kun Eetu Puntanen pääsi nousemaan oikealta laidalta ja ampui tarkasti takayläkulmaan. Markus Salmi toi kuitenkin Hirvet tasoihin ajassa 25.42, ampumalla tehtaantakuu-kanttinsa takakulmaan. Tämän jälkeen alkoikin jäähykarkelot, kun ensiksi Kaapo Siekkinen joutui istunnolle mutta vahvan alivoimapelaamisen seurauksena Eetu Sariola rikkoi mailalla. Happee kerkesi päästä ylivoimalle, mutta Salmen laukauksen saattoliike osui Riku Hakasta naamaan, joten tästä 2+2 rangaistus. Jymy käytti tilaisuutensa hyväksy ajassa 32.03, kun Jari Hankkio napautti yläriman kautta isännät 4-3 johtoon. Eetu Sariola joutui kuitenkin uudestaan istumaan boksiin ja Happeen ylivoima onnistui jälleen, kun Roni Laasonen pelasi maalin takaa Kaapo Siekkiselle, joka viimeisteli varmuudella. Erän loppuun Jari Hankkio kuritti kuitenkin Hirvilaumaa uudelleen, viimeistelemällä kukkupallosta pelin 5-4:ään maalin edestä. Viimeiseen erään lähdettiin täten takaa-ajoasemasta.

Kolmas erä sai ikävemmän startin kun Markus Salmi sai osuman päähänsä kamppailutilanteessa, jossa Niko-Arttu Perälän olkapää kolahti päin näköä. Tästä tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus ja ulosajo. Matulle ei onneksi käynyt tilanteessa sen pahemmin ja hän pystyi jatkamaan normaalisti peliä. Hirvet käyttivät paikkansa hyväksi, kun ensin Niko Laiti korjasi irtopallon sisään maalin edustalta ja pian tästä ottelun hahmoksi noussut Matti Minkkinen ampui kovan rannarin maalivahti Aki Karjalaisen ohi. Happee siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Ajassa 46.17 Jymy pääsi kuitenkin 5vs3 ylivoimalle ja Elmeri Haveri toi kotijoukkueen tasoihin. 5vs5 ketjuja sekoiteltiin viimeiseen erään ja tämä osoittautui onnistuneeksi, kun Hirvet siirtyivät 6-7 johtoon Matti Minkkisen ja Jami Mannisen yhteispelin ansiosta, josta Masa pääsi iskemään takatolpilta tyhjiin. Isännät eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan tasoittivat pelin ajassa 55.04, tekijänä jälleen Elmeri Haveri. 7-7 lukemista siirryttiin jatkoajalle.

Happee hallitsi jatkoaikaa ja sai useita läheltä-piti paikkoja. Alkoi jo näyttämään siltä, että rankkarit kutsuu, mutta Minkkisen Matti oli eri mieltä. Masa viimeisteli takatolpilta Markus Siprosen syötöstä hattutemppunsa ja toi Happeen takaisin voittojen tielle vain 15 sekuntia ennen jatkoajan loppua! 2 pistettä talteen Nurmosta ja kohti hotellia ja seuraavan päivän ottelua.

SPV – Happee 2.10. Seinäjoen Urheilutalo

Yö levättiin makoisasti Seinäjoella hotellissa ja uuteen matsiin lähdettiin latautumaan heti aamusta. Klo 17.00 starttasi tämän kauden ensimmäinen Väli-Suomen Vääntö, josta saatiin juuri niin värikäs ja vauhdikas ottelu kuin osattiin odottaa.

Hirvet saivat otteluun hyvän alun, kun Kaapo Siekkinen jatkoi huikeaa alkukauden virettään iskemällä ottelun avausmaalin ajassa 0.43, Niko Laitin tarjoillessa maalin takaa. Kaapo nappasi kuitenkin pian myös huonomman tilastomerkinnän, joutumalla rangaistusaitioon mailarikkeestä. SPV ylivoima tiedettiin vaaralliseksi, eikä mennytkään kauaa kun Sami Koski löysi keskustaan nousseen Konsta Haukkalan, joka toi isännät tasoihin. Ajassa 10.02 Jukka-Pekka Pelto-Arvo sai irtopallon keskustaan, josta ampui tarkasti taka-alakulmaan. Happee nappasi kuitenkin heti seuraavasta aloituksesta pallonhallinnan ja vain 40 sekuntia myöhemmin Roni Laasonen toi Happeen tasoihin, Juuso Heikkisen tarjoillessa takatolpille. Muutama peli sitä saatiin odottaa, mutta Seinäjoella vihdoin se tuli – nimittäin Perttu Koljosen ensimmäinen virallinen maali Hirvinutussa. Peke ampui ensiksi peittoon ja pyöräytti sen jälkeen irtopallon sisään. Syötön maalin antoi Tommi Wiander, joka sai näin myös ensimmäisen tehopisteensä Happeessa. Ensimmäisessä erässä ei enempää osumia nähty.

Kaapo Siekkinen osui myös heti toisen erän alkuun, ajassa 22.44 Markus Salmen loistavasta esityöstä. Matu karvasi pallon ja tiputti Kaapolle, jonka lapa on tällä hetkellä todella kuumana (5 ensimmäiseen otteluun 7 maalia). SPV tuli maalin päähän kapteeni Janne Aution ampuessa keskustasta, heikon Happeen avauksen seurauksena. Peli lähti virtaamaan ja SPV nousi tasoihin ajassa 26.41 Juho Repon yllättäessä Markus Laakson ampumalla nopeasti laidasta. SPV pääsi yrittämään ylivoimalla erän puolivälin tienoilla, mutta parhaat paikat tämän rangaistuksen aikana syntyi Happeelle. Seuraava maali nähtiin ajassa 36.48, kun seinäjokelaiset siirtyivät takaisin johtoasemaan, kehnon pallonmenetyksen jälkeen vastahyökkäyksestä. Toisen erän jälkeen tilanne oli Urheilutalolla 5-4.

Kolmannen erän alkuun SPV sai useamman paikan puhtaista huolimattomuusvirheistä. Nämä kostautuivat lopulta ajassa 44.29, kun Peter Kotilainen pääsi iskemään tyhjään maaliin jälleen heikon avauksen seurauksena. Tunnelma alkoi tulistua ja pian Happeen illan paras ketju toi joukkueen maalin päähän Markus Salmen katkoessa maalin takana SPV:n pakki-pakki syötön ja viimeistelemällä varmasti. Ottelun upein osuma nähtiin ajassa 55.19 Arttu Pylväläisen pujotellessa itsensä SPV puolustuksen ohi ja ampumalla tarkasti etuyläkulmaan. Kyseessä oli Artun liigauran toinen maali ja yksi kauden hienoimmista osumista. Peli tasoihin 6-6 ja näissä lukemissa siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla paikkoja oli molemmilla joukkueella, mutta ratkaisu haettiin kuitenkin vasta rankkareilla. Teuvo Kinnunen ei pilkuista erehdy, mutta Rasmus Hasu torjui Hirvien muut yritykset ja näin Seinäjoelta tarttui mukaan vain yksi piste.

Kautta on nyt pelattu viiden ottelun verran ja jopa neljä näistä on venynyt jatkoajalle/rankkareille saakka. Pettymyksiä on tullut, mutta sarjan muuttuessa tiukemmaksi vuosi vuodelta, ovat yksittäiset pisteet todella tärkeitä sarjataulukon kannalta. Joukkueen koheesio kehittyy pikkuhiljaa ja ensi lauantaina päästään jälleen parantamaan, kun EräViikingit saapuvat Jyväskylään vieraaksi. Hirvet hakevat kauden toista 3 pisteen voittoaan ja tähän tarvitaan ehdottomasti kotiyleisön tukea – Nähdään Hirviteatterissa!