Viikonloppuennakko - Poikien reissu Seinäjoelle
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 29.09.2022 09.17

Viikonloppuennakko - Poikien reissu Seinäjoelle

Happeen liigamiehistö suuntaa viikonloppuna kohti Seinäjoen lakeuksia, kun vuorossa on kauden ensimmäinen yöreissu. Lauantaina pelataan Nurmon Liikuntahallissa Jymyn vieraana ja sunnuntaina jatketaan Seinäjoen Urheilutalolle SPV:n vieraaksi. Molemmat vastustajat ovat aloittaneet kautensa pirteästi ja molempia vastaan kärsittiin myös tappiot pre-seasonilla. Lähtökohdat reissuun ovatkin haastavat, mutta kutkuttavat.

Jymy – Happee 1.10.2022 klo 17.00, Nurmon Liikuntahalli

Nurmon Jymy on aloittanut kautensa todella hyvin ja keskustelunaiheeksi onkin noussut, että onko nurmolaiset jopa playoff-tason joukkue tällä kaudella. Ensimmäisestä kolmesta pelistä taskussa on murskavoitto OLSista, rankkarivoitto hallitsevasta mestarista Classicista ja niukka tappio paikallisvastustaja SPV:stä. Startti on hyvä, mutta runkosarjaa on vielä 30 pelin edestä pelaamatta. Se on kuitenkin fakta, että nurmolaiset tulee ottaa todella tosissaan tällä kaudella ja sen tiedostaa myös Happee.

Jymyä vastaan otettiin mittaa toisistaan jo pre-seasonilla Jyväskylässä. Ensimmäisestä maali-iloittelusta Happee nappasi voiton lukemin 12-6 ja toisessa Jymy yllätti isännät nappaamalla 3-6 voiton. Jälkimmäisessä ottelussa Jymy iski todella tehokkaasti paikoista ja maalivahti Aki Karjalainen oli ilmiömäisissä liekissä. Pienikokoinen veskari on jatkanut hyvää virettään myös virallisissa peleissä ja operoi tällä hetkellä liigan kuudenneksi parhaalla torjuntaprosentilla (78,18%). Maalivahtipeli on ainakin kunnossa ja hyökkäyspäässä vaarallisuutta tuovat Riku Hakanen (3+1=4), sekä kesällä SPV:stä siirtynyt Jari Hankkio (2+3=5). Myös Matias Mäenpää on aloittanut kautensa tehokkaasti, iskemällä neljä maalia kolmeen ensimmäiseen otteluun.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussa tehokkaimpia Hirviä ovat olleet Teuvo Kinnunen (4+2=6) ja Kaapo Siekkinen (4+1=5). Viisikot ovat eläneet hieman ja saa nähdä, millaiset koostumukset valmennusjohto on viritellyt lauantaille. Joka tapauksessa kyseessä on Hirville bounce-back-ottelu, kun viime lauantaina kärsittiin jatkoaikatappio Nokian KrP:lle.

Edellinen kohtaaminen: 15.1.2022 Jymy - Happee 5 - 10
Sijoitus F-Liigassa: Jymy 7. (1-1-0-1). Happee 6. (1-1-1-0).
Parhaat pistemiehet: Jymy, Jari Hankkio (3. 2+3=5). Happee, Teuvo Kinnunen (3. 4+2=6).


SPV – Happee 2.10.2022 klo 17.00 Seinäjoen Urheilutalo

SPV-Happee ottelua ovat varmasti kaikki salibandyfanit odottaneet siitä lähtien, kun Peter Kotilainen siirtyi kesällä Seinäjoelle. Asetelmat ovat jännittävät, varsinkin kun tietää joukkueiden pitkän historian taistelupareina. Myöskään elokuun harjoitusottelu ei ainakaan vähentänyt näitä odotuksia, SPV:n voittaessa jatkoajalla 9-8. Ottelusta odotetaan värikästä ja tunnerikasta näytöstä.

SPV on aloittanut kautensa kohtalaisen hyvin ja he nappasivatkin kahdesta ensimmäisestä pelistään tiukat voitot, ensiksi paikallisvastustaja Jymystä ja sen heti perään LASBista. Tiistai-iltana seinäjokelaiset haastoivat hallitsevaa mestaria pitkään, mutta viimeisellä kympillä Classic rallatteli menojaan 8-4 voittoon. Tehokkaimpina pelaajina SPV:llä ovat olleet seuraikoni Sami Koski (2+4=6), kovassa maalivireessä oleva Konsta Haukkala (5+0) ja Peter Kotilainen (2+2=4).

Tähän otteluun on ehdoton katselusuositus, mistä kertoo myös se, että kyseessä on Ruudun studiolähetys. Edellinen virallinen kohtaaminen näiden joukkueiden välillä oli viime kauden runkosarjan päätösottelu, jossa ei ollut käytännössä mitään panosta. Sunnuntain ottelussa panokset ovat kovat - etenkin henkisellä puolella.

Edellinen kohtaaminen: 13.3.2022 SPV - Happee 5-4
Sijoitus F-Liigassa: SPV 8. (1-1-0-1). Happee 6. (1-1-1-0).
Parhaat pistemiehet: SPV, Sami Koski (3. 2+4=6). Happee, Teuvo Kinnunen (3. 4+2=6).


Pelaajakommentit - Juuso Heikkinen

"Mukava poikien reissu tulossa! Jymyä vastaan pari reenipeliä alla ja nyt päästään sit oikeista pisteistä pelaa. Ne on aloittanut vahvasti ja meidän pitää pelata hyvä 60min jos halutaan pisteitä viedä hotellille."

"Sunnuntaina Seinäjoella varmasti mahtava yleisö paikalla, joka elää tunteella pelissä. Tosi hienoa pelata aina siellä! Meillä on yleensä ollu aika tiukkoja pelejä Speven kaa, joten tasanen vääntö varmasti luvassa sunnuntaina."

"Valmistautuminen viikonloppuun on tiistaina alkanut ja vaatii meiltä isoa Hirvisydäntä, että tää kilikali keikka onnistuu!"

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"Perinteisellä kili-kali-keikkahengellä lähdetään viikonlopuksi lakeuksille. Tavoitteena on saada 6 pistettä Jyväskylään ja sen lisäksi viedä joukkueen koheesiota eteenpäin."

"Molemmat pelit on haastavia. Jymy on aloittanut vahvasti sarjan, joka ei kyllä ole yllätys. Eteläahon Jarmo on tehnyt siellä hyvää työtä joukkueen kanssa jo monta vuotta ja selkeästi ovat ottaneet pelillisesti askeleita eteenpäin. Siitä kertoo myös se, että Jymy on 5v5 pelissä kotona voittanut OLSin 7-1 ja Classicin 4-1. Lauantain peli on meille Bounce Back -peli, kun tappio on alla edellisestä pelistä, joten uskon että se näkyy meidän kaikkien peli-ilmeessä."

"Sunnuntain SPV on tuttu vastus myös, kun harjoituspelissä Seinäjoelle kerran kohdattiin. Parasta pitää pystyä laittamaan pöytään heti seuraavanakin päivänä, jotta 3 pistettä voidaan saada. Mutta mennään peli kerrallaan ja katseet ensin lauantain suorittamisessa."

Molemmat ottelut katsottavissa Ruudun suoratoistopalvelussa !

Otteluennakon tarjoaa HimosLomat

Kuva: Anssi Koskinen