Lauri Liikanen P19 joukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2022-2023
Julkaistu: 17.05.2022 21.43

Lauri Liikanen P19 joukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2022-2023

Turun Palloseurassa, Happeessa ja Sveitsissä pelannut Lauri Liikanen on Happeen P19 ikäluokan uusi päävalmentaja. P19 joukkue pelaa tulevalla kaudella oman ikäluokkansa alempaa SM-sarjaa syksyllä. Joukkue on jo aloittanut kesäharjoittelun yhdessä P22 joukkueen kanssa toukokuussa.

TPS:ää ja Happeeta salibandyliigassa kausina 2010-2017 edustanut Lauri Liikanen on Happeen P19 ikäluokan uusi päävalmentaja. Kauden 2017 jälkeen Liikanen siirtyi Sveitsiin, jossa hän pelasi kaudet 2017-2020 Ad Astra Sarnenissa ja 2020-2022 Ula Langenthalissa. Sveitsissä vietettyjen vuosien aikana hänellä heräsi kipinä myös valmentamiseen. Ad Astra Sarnenissa hän toimi B-ikäisten pelaajien päävalmentajana ja eri rooleissa seuran junioritoiminnassa. Viimeisinä vuosina Sveitsissä Ula Langenthalissa hän on toiminut myös eri rooleissa seuran junioritoiminnassa.

- Mukava palata takaisin Suomeen, Jyväskylään ja Happeeseen. Ja hienoa päästä jatkamaan Happeessa junioritoimintaa ja valmentamista, kun peli-ura on ohitse. Suomessa ja ulkomailla vietetyt pelivuodet on antanut paljon erilaisia kokemuksia ja hienoa päästä jakamaan näitä opittuja asioita nuorille pelaajille, joilla tulevaisuus on vielä edessäpäin. Kommentoi uusi päävalmentaja Lauri Liikanen.

P19 joukkue harjoittelee kesäkauden yhdessä P22 joukkueen kanssa. Kesäkauden jälkeen 1.8. alkaen joukkueet aloittavat pelikauteen valmistavan jakson omina joukkueina. P22 joukkueen armeijan tilanteesta johtuen P19 joukkueesta tulee kauden aikana olemaan pelaajaliikennettä merkittävästi P22 -joukkueen suuntaan tiettyinä ajanjaksoina. Ja vastaavasti viime kaudella Suomen mestaruuden voittaneesta P16 joukkueesta (tulevalla kaudella P17 joukkue) tulee pelaajia esiintymään P19 joukkueen mukana kauden aikana. P19 joukkueen maalivahtivalmennuksesta vastaa Valtteri Viitanen.

- Mahtava saada entisiä pelaajia, joilla on omakohtaista kokemusta pelaamisesta huipulla Suomessa ja ulkomailla, valmentamaan meidän nuoria pelaajia. Se on iso juttu meille seurassa, mutta erityisesti se on hieno juttu näille meidän nuorille pelaajille. Laurin myötä pelaajat saavat paljon perspektiiviä ja oppia salibandyn lisäksi myös muusta elämästä salibandyn rinnalla. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme lisää näitä lopettaneita pelaajia valmentamiseen mukaan seurassamme. Laurin oli tarkoitus aloittaa Happeessa valmentaminen jo vuosi sitten, mutta silloin hän jäi vielä yhdeksi kaudeksi Sveitsiin. Nyt opiskelut toi onneksi miehen tänne takaisin ja saadaan hänen kokemusta ja osaamista seuran käyttöön. Kommentoi seuran valmennuspäällikkö Tero Kotilainen.

P19 joukkueen pelaajat kaudella 2022-2023:
2004-syntyneet: Valtteri Paalanen, Jiri Utra, Aapeli Karppinen, Leo Pulkkinen, Eemeli Ylänen, Iivari Saikkonen, Niko Suuronen, Elias Sell, Veeti Karppinen, Ville Rossi, Mikael Hiekka, Joel Ronkainen, Elias Mäki-Kulmala, Jonne Lamberg, Lenni Jormakka, Mikael Heinonen, MV Matias Sell, MV Ville Kuustie
2005-syntyneet: Paavo Siekkinen, Eemeli Puttonen, Eeli Mättö, Jarkko Pola, Kaapo Viljanen, Miro Palvimo, Eetu Kyröläinen
2006-syntyneet: Ville Heiska (F-liiga), Tomi Mielonen, Jami Markkanen, Oula Römpötti (P17), Elmeri Kotilainen (P17), Aaro Rahkonen (P17), Elia Tikkanen (P17), Miiko Tuomala (P17), Leevi Parkkonen (P17), MV Pietu Kangas (P17), MV Luukas Hämäläinen (P17)

Lisätietoja tarvittaessa,
Tero Kotilainen
Happee
Valmennuspäällikkö