Ennakko: Viikonlopputupla
Julkaistu: 20.01.2022 20.54

Ennakko: Viikonlopputupla

Viime lauantaina voittojen tielle palannut Hirvilauma pelaa viikonvaihteessa kaksi F-Liiga ottelua hyvin erilaisia vastustajia vastaan. Ensimmäisenä on vuorossa perjantaina vieraspeli Esport Oilersia vastaan ja sunnuntaina pelataan pitkästä aikaa kotona, Tikkurilan Tiikereitä vastaan. Oilers on yksi mestarikandidaateista ja tällä hetkellä runkosarjassa kolmantena, kun taas Tiikerit on vaarassa tippua suoraan Divariin, ollen runkosarjan viimeisenä.

Oilers – Happee 21.1.2022 klo 18:30 Tapiolan Urheiluhalli

Viime kaudella finaaleissa pelannut Oilers on kova joukkue, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Oilersista löytyy taitoa, kovuutta, kokoa ja näköä. Ehkä jopa hieman yllättäen he ovat kuitenkin kärsineet tämän kauden 16 ottelustaan jopa 5 tappiota – KRP:lle, ErVille, TPS:lle, Classicille ja Happeelle. Häntäpään joukkueita vastaan Oilers on kairannut takuuvarmat työvoitot, mutta isoimpien kanssa tiukat väännöt ovat kääntyneet runkosarjan osalta tappioiksi. Runkosarjan top 5 joukkueita vastaan pelatut 6 ottelua ovat 4 päättyneet tappioon. Mielenkiintoinen tilasto, mutta tosiasia on kuitenkin seuraava: Jokainen Oilersia vastaan pelaamaan lähtevä joukkue tietää, että vastus on kova ja kaikkensa tulee antaa voittaakseen. Hirvet todistivat tätä lokakuussa, kun ottelu venyi Hirviteatterissa rankkareille asti. Kyseinen ottelu on edelleenkin yksi tämän kauden hienoimmista matseista Happeen osalta ja samanlaista salibandyviihdettä odotetaan myös perjantaina Tapiolassa.

MM-kotikisoissa viimeistään kansan tietoisuuteen noussut Justus Kainulainen on tällä hetkellä koko F-Liigan pistepörssin toisena ja maalipörssin kärjessä. Tehot 25+9=34 takonut hyökkääjä ei ole enää suuri lupaus vaan suuri tähti, joka pitää vastustajat varpaillaan aina kun on kentällä. MM-finaalissa kaksi maalia tehnyt taituri muodostaa velipoikansa Rasmuksen ja Santeri Lindforsin kanssa tehokkaan hyökkäyskolmikon, jossa jokainen on yli piste-per-peli tahdissa tällä kaudella. Hyökkäysvitja Iiskola – Iiskola – Markkola on myös vaarallinen ja sekä Tuomas Iiskola että Markus Markkola ovat iskeneet 30 tehopistettä mieheen tällä kaudella. Tehokkuutta ja laajuutta Oilersin hyökkäyksestä löytyy ja he ovatkin iskeneet toiseksi eniten maaleja tällä kaudella F-Liigassa (111).

Happee sekoitti viisikoitaan edelliseen Jymy -otteluun ja muutos osoittautui toimivaksi – ainakin osittain. Salmi-Manninen-Heikkinen hyökkäyskolmikko ja heidän allaan operoineet Lahti-Junkkarinen muodostivat todella toimivan ja tehokkaan viisikon. Myös 2 ylivoimamaalia uudistuneella ylivoimakoostumuksella lämmitti paljon valmennusjohtoa. Jymyä vastaan otettu voitto oli tervetullut, mutta täytyy muistaa, että nyt on vastassa aivan eritasoinen joukkue ja voittaminen perjantaina Tapiolassa vaatii syyskaudelta tuttua, voittavaa Hirvirytkettä.

Edellinen kohtaaminen: 23.10.2021 Happee – Oilers 4–3 VL
Sijoitus F-liigassa: Oilers 3. (10-1-2-3). Happee 4. (9-2-2-3)
Pörssikärjet: Justus Kainulainen (16. 25+9=34), Jami Manninen (16. 17+9=26)

Happee – Tiikerit 23.1.2022 klo 17:00 Jyväskylän Monitoimitalo

Sunnuntaina pelataan pitkästä aikaan kotiottelu, kun Tikkurilan Tiikerit saapuvat vieraaksi Jyväskylän Monitoimitalolle. Ottelu joudutaan pelaamaan koronatilanteesta johtuen suljetuin ovin, kuten tammikuun alun KrP -ottelukin. Molemmat joukkueet pelaavat myös tämän viikon perjantaina, joten energiatasot ja lataus ovat lähtökohdiltaan tasaiset sunnuntain ottelussa.

Ennakkoon katsottuna tuo onkin ainoa asia, missä lähtökohdat ovat tasaiset tuohon otteluun. Hirvien keikkuessa loistavan syyskauden ansiosta sarjataulukon kärkipäässä, Tiikerit löytyvät saman taulukon pohjalta. Kausi 2021-22 on runkosarjan osalta yli puolivälin ja tilastot näyttävät karulta Tiikereiden osalta – 15 pelistä 1 voitto, 1 jatkoaikatappio ja loput pelit suoria tappioita. Maaliero -60, tehtyjä maaleja toisiksi vähiten ja päästettyjä maaleja kolmanneksi eniten. Karu fakta on se, että Tiikerit tarvitsevat melkoisen suonenvedon kevätkaudelle, jotta voisivat nousta vielä taistelemaan ensi kauden liigapaikasta, kahden viimeisen joukkueen tippuessa suoraan Divariin ensi kaudeksi.

Ennakkoasetelmat puoltavat Happeeta vahvasti ja kaikkien odotusten perusteella sunnuntaina Hirvien pitäisi palata voittokantaan myös kotikentällä. Salibandyssa kuitenkin mikä vain on mahdollista, joten ei pidä ylenkatsoa Tiikereitä. Tilastojen perusteella he ovat onnistuneet erikoistilannepelaamisessaan tällä kaudella: ylivoima 41,4 % on liigan 7. paras ja 60 % alivoima 10. paras. Näin ollen erikoistilanteissa voi olla Tiikereiden sauma lyödä kapuloita vastustajan rattaisiin. Laituripari Kevin Starck ja Christian Remes ovat muodostaneet tehokkaan kaksikon ja molemmilla herroilla yli piste-per-peli suorittamista tämä kausi. Kolikon kääntöpuolena on toki se, että he ovat ainoita Tiikereiltä, jotka tähän tahtiin ovat pisteitä tehneet. Mielenkiintoisena pelimiehenä nostetaan tietenkin esille myös Happee -taustainen Aki Kolari. Happeen a-junnuissa menestystä saavuttanut Kolari on viimeiset vuodet kiertänyt Kuopiossa, Loviisassa ja nyt Tikkurilassa. Mielenkiintoista nähdä, miten mies palaa Monnarin kentälle ja Hirviteatteriin.

Edellinen kohtaaminen: 10.10.2021 Tiikerit – Happee 2-8
Sijoitus F-liigassa: Happee 3. (9-2-2-3). Tiikerit 14. (1-0-1-13)
Pörssikärjet: Jami Manninen (16. 17+9=26). Kevin Starck (15. 9+10=19)

Pelaajakommentit – Ilmari Aarela

- Innolla odotan viikonlopun pelejä, tässä on tulossa kuuteen päivään kolme peliä eli pääsee jo vähän haistelemaan playoffien pelitahtia. Oilers on perjantaina hyvä mittari meiän pelin tän hetken tasosta ja varmasti joukkue on nälkäisenä hakemassa ryöstöä Tapiolasta. Sunnuntaina monnarille kaivetaan varmasti vielä uutta virtaa, jotta palataan myös kotiotteluissa takaisin voittojen tielle!

Molemmat ottelut katsottavissa Veikkaus TV:stä!

Otteluennakon tarjoaa Kauppakeskus Seppä !

Kuva: Esa Jokinen