KrP -raportti: Ruostetta tauon jälkeen
Julkaistu: 05.01.2022 17.15

Happee - Nokian KrP 4.1.2021 Jyväskylän Monitoimitalo

Kuten ennakkoon osatiin odottaa, Happeen ja KrP:n välillä saatiin aikaan tiukka ja tasainen vääntö tiistai-iltana. Ottelun alussa pitkä tauko peleistä näkyi otteissa - pallon kanssa tuli paljon huolimattomuusvirheitä kotijoukkueelle, minkä vuoksi KrP hallitsi palloa. Ensimmäinen takaisku tuli ajassa 3:23, kun oman alueen purku epäonnistui ja Valtteri Viitakoski tarjoili Henri Johanssonille avopaikan. Näistä hän harvoin erehtyy. KrP jatkoi hallintaa ja ajassa 10:49 vihellettiin rankkari, jota ampumaan asteli Miska Mäkinen. Mäkinen päätti yrittää nopeaa rannelaukausta takatolpan juureen, mutta tällä kertaa veto painui reilusti ohi. Säikähdykseltä selvittiin, mutta vajaa minuutti myöhemmin pallo löysi tiensä Happeen maaliin juuri Miska Mäkisen toimesta. Peli 2-0. Tämän jälkeen Happeen pistekärki, Jami ”Taikuri” Manninen, päätti, että nyt on joulutauko ohi Hirvilaumassa ja iski upean kanttilaukauksen etukulmaan ajassa 12:38 ohi maalia vartioineen Miro Tuomalan. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemista 1-2.

Toisessa erässä oli karstat ravisteltu koneista ja kentällä nähtiin selkeästi pirteämpi ja pallovarmempi Happee. Muun muassa ensimmäisen erän huilannut Peter Kotilainen toi erittäin paljon virtaa Happeen pallolliseen pelaamiseen. Ottelun toinen rangaistuslaukaus nähtiin ajassa 27:44, jota ampumaan asteli Hirvien Niko Laiti. Miro Tuomala osoitti kuitenkin varmuutta maalillaan, ja nappasi näyttävän jalkatorjunnan Laitin näppärästä yrityksestä huolimatta. Pallon hallinta vaihteli tasaiseen tahtiin ja molemmissa päädyissä saatiin aikaan hyviä maalipaikkoja. Ajassa 33:13 Ilmari Aarelan loistavan oman pään pelin kautta pallo päätyi Kaapo Siekkisen kautta kapteeni Eemil Ukkoselle, joka pääsi nokikkain maalivahti Tuomalan kanssa. Ukkonen jyrähti ja pallo etutolpan kautta sisään. Tästä seurasi kuitenkin kotijoukkueen synkkä hetki – vain 4 sekuntia myöhemmin Oskari Tenho pääsi ampumaan suoraan aloituksen jälkeen ja nopea laukaus yllättää loistavan iltapuhteen pelanneen Markus Laakson. Tästä 15 sekuntia ja KrP kääntää omistaan nopeasti, pallo maalin eteen Henri Johanssonille, joka viimeisteli rystyltä illan toisensa. Peli 2-4. Hirvet toipuvat tästä 19 sekunnin takaiskusumasta kuitenkin nopeasti ja ajassa 34:56 Peter Kotilainen näytti laukauksensa vaarallisuuden ja kavensi pelin 3-4. Näistä numeroista siirryttiin toiselle erätauolle.

Viimeiseen erään saatiin loistava alku, kun ajassa 41:50 Lauri Viitala napautti kauden toisen maalinsa painavalla ja tarkalla kantilla takayläkulmaan. KrP jatkoi kuitenkin painostamista ja illan selkeä ykköstähti Markus Laakso joutui jatkuvalla syötöllä ottamaan huipputorjuntoja Hirvien maalilla. Ajassa 48:01 on Laaksokin voimaton, kun jälleen oman alueen menetyksestä pallo löytää nopean syöttelyn jälkeen Topias Simosen, joka viimeisteli varmalla kantilla. Ottelun loppua kohden Happee haki tasoitusta ilman maalivahtia ja muutamia paikkojakin saatiin luotua, mutta ei tarpeeksi vaarallisia ja näin ollen ottelu päättyi lukemiin 4-5. Nokialaisille täysi pistepotti Jyväskylästä ja Happeelle kauden toinen kotitappio.