TPS-raportti: Ensimmäinen tappio Hirviteatterissa
Julkaistu: 22.11.2021 17.23

Hirvet kärsivät ensimmäisen kotitappionsa lauantai-iltana TPS:lle Hirviteatterissa lukemin 3-4 jatkoajalla.

F-liigan huippukamppailua Happee-TPS oli saapunut seuraamaan Jyväskylän Monitoimitalolle lähes 600 katsojaa. Yleisölle tarjottiin laadukasta salibandyviihdettä, jossa molemmat joukkueet pelasivat fiksua puolustuspeliä ja esittivät upeita yksilösuorituksia.

Hirvet saivat hyvän startin ensimmäiseen erään ja hallitsivat palloa useita pitkiä pätkiä. TPS pelasi tarkkaa ja uhrautuvaista puolustuspeliä, jota kuitenkin ensimmäisenä pääsi horjuttamaan hyökkääjän paikalle siirretty Eppu Suhanto ajassa 9:01. Keskialueen onnistuneen karvauksen johdosta Eppu pääsi nousemaan oikeaa laitaa pitkin, ajoi röyhkeästi maalille ja laitto pelivälineen väkisin maaliin. Tämä oli Epun kolmas maali TPS:n verkkoon samalla viikolla, sillä hän osui kahdesti myös Turussa Suomen cupin ottelussa keskiviikkona. Tästä muutama minuutti myöhemmin ajassa 13:26 kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon Matti Minkkisen maailmanluokan laukauksen seurauksena. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin näistä lukemista.

Toisessa erässä pallonhallinta siirtyi hyvinkin vahvasti turkulaisille. Niko Laitin jäähy mailaan lyömisestä kostautui ajassa 28:55, kun onnistuneen päätypaineen seurauksena Toni Salminen tarjoili poikkisyötön Jere Niemelälle, joka ampui todella kovan ja tarkan one-timerin etukulmaan. Toisessa erässä ei muita osumia nähty.

Kolmannessa erässä nähtiin yhteensä enemmän maalipaikkoja kuin kahdessa edellisessä yhteensä. TPS nosti painetta ja riskitasoja, ja tätä kautta Happeelle avautui myös vastahyökkäyspaikkoja. Ajassa 47:37 päästiin todistamaan jälleen huipputason laukausta, kun Markus Salmi kanttasi Eemil Ukkosen syötöstä vasemmalta laidalta pallon etukulmaan. Kotijoukkueen kannalta saatiin kuitenkin todistaa turkulaisilta samanlainen comeback ottelun lopussa kuin keskiviikon cupin pelissä. Lauri Stenfors katkaisi onnistuneesti Hirvien hyökkäyksen omassa päässä ja tästä avautui kolmella kahta vastaan hyökkäys ja upea tic-tac-toe maali, jonka syöttäjänä toimi maajoukkuehyökkääjä Mikko Hautaniemi ja TPS:n pistekärki Miko Kailiala pääsi viimeistelemään takatolpalta. Noin minuutti tästä, ajassa 56:27 puolustaja Toni Salminen ampui viivasta tarkan laukauksen takakulmaan vahvan maskipelaamisen takaa ja tasoitti pelin. Peli ratkesi jatkoajalla, kun Salminen avasi oikeaa laitaa pitkin pitkällä syötöllä Miko Kailialalle, joka tällä kertaa tarjosi puolestaan Mikko Hautaniemelle takatolpalle. Hautaniemi näistä harvoin erehtyy ja näin ollen TPS otti toisen jatkoaikavoittonsa Happeesta samalla viikolla.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen ja molemmat joukkueet pelasivat hyvin tarkkaa puolustuspeliä. TPS:n odotettiin pysyvän pallossa paljon ja niin myös kävi. Repaleinen Hirvijoukkue taisteli kuitenkin hienosti ja ajoittain jopa hallitsi peliä. Nyt F-Liigan osalta siirrytään maajoukkuetauolle ja Happeen osalta tämä osuu juuri hyvään kohtaan. Joukkue saa nyt hyvin aikaa palautua syksyn tiukasta ottelurytmistä, ja pelaajat pääsevät parantelemaan pieniä ja suurempia loukkejaan. Vaikka F-Liigan pelejä ei nyt pariin viikkoon pelata, voidaan Hirvien tähtiä Peter Kotilaista ja Jonne Junkkarista seurata 3.12 alkavissa salibandyn MM-kisoissa. Pidetään peukkuja ja kannustetaan jätkiä kotikisoissa!