Raportti: Kahden voiton viikonloppu
Julkaistu: 25.10.2021 11.12

23.10.2021 Happee - Oilers 4-3 OT

Kahden huippujoukkueen tasainen vääntö lauantai-illan Hirviteatterissa. Tätä viihdettä pääsi todistamaan yli 800 ihmisen kotiyleisö, eikä Happee ja Oilers jättänyt varmasti ketään kylmäksi. Ensimmäiseen erään vieraat tulivat odotetun vahvoina. Happeen pallonhallinnasta huolimatta erä meni selkeästi Oilersille ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiinkin lukemissa 0-3. Oilersin maalintekijöinä Matias Veikkola, Kristian Lamminen ja Tuomas Iiskola. Missään vaiheessa kotijoukkueen usko omaan tekemiseen ei kuitenkaan horjunut, vaikka tiedettiin, että Oilersin kaltaista joukkuetta vastaan takaa-ajo on haastavaa.

Toiseen erään lähdettiin jatkamaan omaa hyvää pallollista tekemistä ja laitettiin myös uusi vaihde silmään fyysisessä pelissä. Tämä alkoi tuottamaan maalipaikkoja ja Oilersin Joonas Kaltiainen joutui toden teolla antamaan parastaan maalilla. Kova työnteko tuotti tulosta viimein ajassa 26:43, kun Lauri Viitala kanttasi keskiviivan tuntumasta loistavan laukauksen ohi Kaltiaisen, jolla ei ollut mahdollisuuksia nähdä palloa Hirvien hyvän maskipelaamisen ansiosta. Kotiyleisö saatiin syttymään ja sehän antoi Hirville vain lisää bensaa liekkeihin. Muutamaa minuuttia myöhemmin, ajassa 32:02 saatiin hyvä vastahyökkäys, jonka lopuksi kokoonpanoon palannut Peter Kotilainen tarjoaa keskelle nousseelle Joel Lahdelle pallon. Lahin vireessä näistä paikoista ei erehdytä ja peli 3-2:een.

Viimeisessä erässä joukkueet osoittivat, että salibandy on viihdyttävä peli, vaikka maaleja ei tulisikaan. Hirviteatterissa päästiin todistamaan laadukasta, fyysistä ja taitavaa pelaamista. Maalipaikkoja syntyi molempiin päätyihin, mutta Markus Laakso ja Kaltiainen pysyivät vahvoina maaleillaan. Koko halli odotti isäntien tasoitusmaalia ja tätä herkkua päästiinkin nauttimaan ajassa 53:45. Oman alueen hässäkän jälkeen kuin varkain Joel Lahti spurttasi puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli ehkä kauden hienoimman osuman - pallo varmasti Kaltiaisen puikoista maaliin. Halli räjähti ja tästä seurasi kiivaat ja jännittävät viimeiset minuutit sekä jatkoaika. Molemmat joukkueet janosivat voittoa ja puolustivat tiiviisti. Ottelu eteni rankkareille asti.

Markus Laakso oli päättänyt, että voitto jää Jyväskylään ja osoitti uskomatonta varmuutta Oilersin taitavien rankkariampujien edessä. Rankkareita ammuttiin yhteensä 8 kierrosta, kunnes viimein saatiin ratkaisu. Jami Manninen viimeisteli kauniin osuman ja Markus Laakso nollasi Oilersin Kristian Lammisen. Hirvien rankkarimaaleista vastasivat Jamin lisäksi Erik Storgårds ja Peter Kotilainen kahdesti. Kotitaika pysyy, voittoputki jatkuu ja myös Suomen Cupin jatkopaikka napattiin lauantai-illan trillerissä. Tämä maistui varsinkin manageri Petri Kaukolle! Iso kiitos Hirviteatterille, osoitimme jälleen, että Jyväskylästä löytyy kotimaisen salibandyn paras kotiyleisö!

24.10.2021 EräViikingit - Happee 4-8

Sunnuntai aamupäivällä starttasi Hirvibussi kohti etelää, EräViikinkien vieraaksi Vantaan Energia Areenalle. Liekö johtui pitkästä ajomatkasta vai edellisillan fyysisesti rankasta pelistä, mutta ottelu lähti liikkeelle yskähdellen. Ensimmäinen erä muistutti hyvin pitkälle lauantain Oilers -pelin avauserää – näennäistä pallollista hallintaa, mutta vastustaja teki maalit. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin ErVin 3-1 johdossa. ErVin maalintekijöinä Mika Majalahti, Joonatan Lindholm ja Joakim Lund. Hirvien kavennusosuman viimeisteli Ilmari Aarela ajassa 17:42.

Tästä eteenpäin peli oli hyvin pitkälle Happeen hallintaa. 3-2 kavennus oli hyökkästrio Heikkinen-Manninen-Laasonen oppikirjamaisen syöttökuvion tuotos, osuman viimeisteli Juuso Heikkinen. 3-3 tasoituksen iski Roni Laasonen komealla highlight-rystynostollaan. Viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteessa ja vauhti kiihtyi. 41:15 Kaapo Siekkinen naulasi Markus Salmen alustuksesta. 49:01 Peter Kotilaisen maailmankuulu kanttilaukaus teki tuhoaan ylivoimalla. 50:34 Roni Laasosen rannari painui ErVin maalivahti Nemo Sipilän kypärän vierestä ylähyllylle. 53:16 Markus Salmi ampui ylivoimalla suoraan kapteeni Eemil Ukkosen syötöstä. Taululla oli tässä vaiheessa lukemat 3-7 ja Hirvet menivät menojaan. Joakim Lundin kavennusosuma ajassa 55:33 oli laiha lohtu kotijoukkueelle ja lopulta Roni Laasonen viimeisteli voiton ja hattutemppunsa tyhjään maaliin ajassa 58:19. Voittoputki venyi vierasvoiton myötä jo viiden ottelun mittaiseksi!