Kaapo Savinainen palaa Hirviteatteriin
Julkaistu: 30.03.2021 00.00

Kaapo Savinainen palaa Hirviteatteriin

Happeeta kausilla 2013-2018 edustanut Kaapo Savinainen palaa Sveitsistä takaisin Hirviperheeseen. Happee ja Savinainen ovat solmineet vuoden mittaisen sopimuksen.

Liigauransa Savinainen on aloittanut kaudella 2011-2012 NST:n riveissä, jossa hän pelasi kahden kauden ajan. Runkosarjaotteluita miehelle on kertynyt liigatasolla 154, tehoilla 36+37 sekä 58 pudotuspeliottelua 12 tehopisteellä. 28-vuotias Savinainen on pelannut 3 viimeistä vuotta Sveitsissä ja odottaa jo innolla paluuta Hirviyhteisöön:

”Palaan Suomeen intoa täynnä. Happeesta ja hirviyhteisöstä minulla on lämpimät muistot aiemmilta kausilta ja sinne on mukava palata. Happeella on loistavat fanit ja hirvipaitaa kannetaan aina ylpeydellä. Sen mitä olen kotimaan pelejä ruudun välityksellä seurannut, niin liigatason salibandy on kyllä kolmessa vuodessa ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Paljon on töitä tehtävä, että saa liigavauhdista kiinni. Joukkueen sisällä vallitsee kova kilpailutilanne, joten innolla lähden kamppailemaan pelipaikasta.”

Kauden 2018-2019 Savinainen edusti sveitsiläisseura UHC Usteria pelaten 25 ottelussa 13+11 tehot. 2019-2021 vuosina hän pelasi Ad Astra Sarnenin riveissä ensimmäisellä kaudella 16 ottelua ja toisella 13 ottelua molemmissa 9 tehopisteillä. Kolmelle kaudelle on mahtunut niin onnistumisia kuin vaikeitakin hetkiä ja vallitseva maailmantilanne on tuonut myös omat haasteensa pelaamiseen:

”Onhan tämä kolmen kauden mittaiseksi venähtänyt reissu kaikkine hyvine sekä huonoine hetkineen ollut varsin antoisa ja opettavainen kokemus. Urheilullisesti retki on ollut jokseenkin kaksijakoinen. Ensimmäisenä Sveitsin vuotenani UHC Usterissa pelasimme seurahistorian parhaan kauden yltäen pudotuspeleihin ja myös henkilökohtaisella tasolla sesonki oli onnistunut. Seuraavalle kaudelle pelipaikka löytyi juuri liigaan nousseesta Sarnenista, jossa kuluneet kaksi vuotta ovat olleet joukkueelle melkoista selviytymistaistelua liigan hännillä. Itsellänikään ei ole sujunut kaukalon sisällä kovin häävisti isoon rooliin nähden ja omat peliesitykset Ad Astran paidassa ovat olleet itselleni pettymys. Kaiken lisäksi Sveitsissä muutamaan otteeseen pahaksi äitynyt koronatilanne on tuonut soppaan omat mausteensa, kun välillä on pidetty parin kuukauden mittaisia taukoja pelihommista ja kahdesti kausi on loppunut meillä ennen aikojaan.”

Pelaamisen lisäksi Savinaisen matkalaukkuun on kuitenkin jäänyt paljon muutakin. Vuodet Sveitsissä ovat opettaneet paljon mutta on myös asioita, joita hän on Suomesta kaivannut:

”Mielestäni reissun merkittävin anti on kuitenkin löytynyt salibandykaukalon ulkopuolelta. Olen päässyt näkemään maailmaa yhdessä puolison kanssa, tutustunut toisenlaiseen kulttuuriin ja oppinut uuden kielen. Mukaan on tarttunut myös uusia ystäviä sekä runsaasti arvokasta elämänkokemusta, josta voi ammentaa asioita omaan arkitekemiseen kotisuomessakin. Sveitsi on ollut hieno maa asua! Miellyttävän ilmaston, Alppien ja korkean palkkatason myötä en ihmettele, että moni suomalaispelaaja on viihtynyt Sveitsissä pidempäänkin. Toisaalta täällä loputtomien kohteliaisuuksien maassa olen jäänyt kaipaamaan ainakin happeemaista suorapuheisuutta ja tapaa nostaa vaikeatkin asiat pöydälle niiden maton alle lakaisemisen sijaan.”

Paluu Happeen paitaan tuo uusia tavoitteita ja odotuksia tulevaisuudelle niin pelikentille kuin myös siviilielämään:

”Meillä on kasassa laadukas joukkue, jolla ei voi olla muuta tavoitetta kuin suomenmestaruus. Vaikka mitalipelit ovat muutamana edellisenä kautena jääneet Hirvillä haaveeksi, oli tämä kausi näin kauempaa katsottuna mielestäni askel oikeaan suuntaan. Puolivälieräpettymys tuo varmasti sopivaa kiukkua kesäharjoitteluun koko joukkueelle. Aiempina Happeen vuosinani minulla oli loistava tilaisuus ottaa oppia silloiselta joukkueen kokeneelta kaartilta mm. Kaukon, Kuneliuksen ja Kaasalaisen johdolla. Silloin näimme, miten ison työmäärän liigassa menestyminen vaatii ja vaatimustaso on tähän päivään tultaessa kasvanut entisestään. Sitä oppia aion tuoda nykyiseen Hirviryhmään, jossa monen kokeneen konnan saappaisiin on jo hypännyt tai on hyppäämässä nuorempia pelureita.”

”Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on ansaita paikka pelaavasta kokoonpanosta, pysyä terveenä sekä todistaa itselleni, että omat rahkeet riittävät vielä liigatasolle. En ole koskaan ollut kentällä se näkyvin pelaaja, mutta pyrin tekemään laadukkaasti niitä pieniä peliä edistäviä asioita, jotka auttavat joukkuetta voittoon. Pelikuvioiden ohella tärkeänä tavoitteenani on saattaa maaliin vielä kesken olevat maisteriopinnot Jyväskylän yliopistossa.”

Päävalmentaja Tero Kotilainen on iloissaan vanhan pelaajan paluusta Jyväskylään:

"Hienoa, että maailmalle lähteneet pelaajat haluavat palata takaisin Happeeseen. Kaapo on monikäyttöinen pelaaja joukkueessa. Hän pystyy pelaamaan sekä hyökkääjänä että puolustajana. Pelillisen panoksen lisäksi hän tuo kokemusta ja urheilullisuutta lisää ensi kauden joukkueeseen."

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ