Otteluraportti: Hirvet katkaisivat Classicin koko kauden kestäneen voittoputken
Julkaistu: 17.02.2021 00.00

Happee kohtasi sarjassa ensimmäistä sijaa pitävän, jokaisen runkosarjaottelun tällä kaudella voittaneen Classicin Tampereella tiistai-iltana.

Ensimmäisessä erässä jo ajassa 2:24 puolustaja Joel Lahti löi Happeen avausmaalin. Ensimmäinen erä käytiin tiukkaa kamppailua, mutta erätauolle siirryttiin 0-2 johtolukemissa. Happeen toisesta maalista vastasi Matti Minkkinen, Jami Mannisen tarjoillessa erinomaisen syötön.

Toinen erä aloitettiin taas Happeen maalijuhlilla, kun Roni Laasonen iski vain 37 sekunnin jälkeen lukemat 0-3. Alle minuuttia myöhemmin kuitenkin Classic sai avausmaalinsa, josta jo minuutin päästä Peter Kotilainen huolehti, ettei Classic pääse liian lähelle tehden Happeen neljännen maalin ja Jami Mannisen nostaessa tilanteen 1-5, kunnes Classic sai ottelun toisen maalinsa. Toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 3-6, kun ensin Jami Manninen löi ottelun toisen maalinsa ja Classicin Sami Johansson onnistui rangaistuslaukauksessa.

Kolmas erä alkoi Classicin kaventaen tilanteen 4-6, mutta Jami Manninen iski saman tien takaisin pallon Tamperelaisten verkkoon. Classic onnistui kaventamaan tilannetta entisestään aina 6-7 asti, jonka jälkeen Hirvilaumaa ei enää pysäytetty: ensin Juuso Heikkisen maalilla ja heti perään Jami Mannisen iskulla tyhjään verkkoon Happee johti jo 6-9. Classic onnistui vielä yhdellä maalilla kuromaan kiinni, kunnes Kaapo Siekkinen löi tyhjään maaliin 7 sekuntia ennen summerin soimista. Näin ollen Happee vei runkosarjan viimeisen vierasottelun lukemin 7-10, otti seitsemännen voiton putkeen ja katkaisi Classicin koko kauden kestäneen voittoputken. Happeen illan tehomiehenä hääräili Jami Manninen 4+1 tehoilla.

Nyt on hetki aikaa huilata ja ladata akut täyteen ennen runkosarjan viimeistä ottelua, joka pelataan Hirviteatterissa lauantaina 27.2. kun vastaan asettuu Oilers.