Pitkä odotus päättyi ja joukkueharjoitukset alkoivat
4.6.2020 7:14 Uutisointi / Happee Miehet

Liigajoukkueen lajiharjoittelu alkoi yli 2,5 kuukauden tauon jälkeen. Video jutun lopussa.

Happeen miesten liigajoukkueen yli 2,5 kuukauden mittainen odotus joukkueharjoituksista päättyi kesäkuun alussa, kun koronarajoitukset muuttuivat ja joukkue pääsi aloittamaan yhteiset harjoitukset. Joukkueen valmistautuminen kohti tulevaa ensimmäistä F-Liiga kautta etenee hyvässä aikataulussa.

Liigajoukkue aloitti uuden kauden jo huhtikuun lopussa, mutta koronarajoituksista johtuen yhteiset palaverit on jouduttu toteuttamaan etänä ja pelaajat ovat harjoitelleet omatoimisesti yksin tai pienissä 2-3 pelaajan ryhmissä tähän asti. Pitkä tauko joukkueen yhteisistä tapahtumista päättyi viimein kesäkuun alussa, kun joukkue pääsi tällä viikolla kokoontumaan yhteisiin palavereihin ja joukkueharjoittelun pariin.

- Hienoa oli päästä kokoontumaan joukkueen kanssa yhteisesti. Kyllä pelaajista huomasi, että he ovat kaivanneet tätä yhdessä tekemistä ja kaipuu pelaamaan "poikain kanssa" on ollut kova. Toiminta, ilmeet ja eleet olivat vähän kuin lapsella karkkikaupassa, kun monnarin parketille tiistaina ensimmäistä kertaa päästiin, kommentoi päävalmentaja Tero Kotilainen

Kesän aikana fyysinen harjoittelu on lajiharjoittelua suuremmassa roolissa joukkueen harjoittelussa. Painopisteet fyysisessä harjoittelussa ovat pelaajien kestävyys- ja voimapohjan kehittämisessä. Joukkueen fyysisestä valmennuksesta vastaa toista vuotta kanadalainen Josh Vandeweerd.josh vandeweerd happee floorball fliiga

- Pelaajat osoittivat olevansa hyvässä kunnossa tällä viikolla eli he ovat harjoitelleet ahkerasti omatoimisen neljän viikon aikana. Tämän viikon testeissä he antoivat kaikkensa ja tulokset oli lupaavia. Pelaajat on motivoituneita kehittämään omaa suorituskykyä tämän off-seasonin aikana, jotta pystyisivät kentällä parempiin suorituksiin. Seuraavan kuuden viikon aikana pyritään kehittämään voimaa, kestävyyttä ja nopeutta. Tarkoitus on, että pelaajat olisivat fyysisesti mahdollisimman valmiita, kun pre-season alkaa elokuun alussa. Joukkueen fysiikkavalmentaja Josh Vandeweerd kuvailee englanniksi.

- Kesän ajan harjoittelu on jaksotettu siten, että toukokuun neljä viikkoa oli omatoimista harjoittelua pakon sanelemana. Nyt seuraavat kuusi viikkoa harjoitellaan yhdessä joukkueena, jonka jälkeen on kolmen viikon omatoiminen harjoitusjakso. Elokuussa alkaa sitten kilpailukauteen valmistautuminen. Silloin myös saadaan vasta koko joukkue kasaan Jyväskylään, koska osa pelaajista harjoittelee muualla paikkakunnalla omatoimisesti kesän ajan. Kilpailukausi käynnistyy syyskuun puolivälin jälkeen, tarkentaa Kotilainen joukkueen aikatauluja.

Joukkueen harjoittelua voit seurata aika ajoin Happeen YouTube kanavalta, missä joukkue julkaisee "Inside Training"-videoita kauden aikana. Videoilta näet pintaa syvemmältä joukkueen ja pelaajien toimintaa harjoituksissa. Tilaamalla kanavan, että missaa yhtään joukkueen videota. Kanavan tilaaminen on ilmaista.


Happeen miesten liigajoukkue kaudelle 2020-2021: https://www.happee.fi/uutiset/10142/miesten-liigajoukkue-kaudelle-2020-2021   
Lisää uutisia
Happee Ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat