Happeen strategia 2016-2021 terävoittaa johtamista ja talouden hallintaa
Julkaistu: 06.10.2016 00.00

Happeen strategia 2016-2021 terävoittaa johtamista ja talouden hallintaa

Happee on ollut tähän syksyyn saakka kuin kimalainen, jonka ei pitäisi pystyä lentämään; siivet ovat liian pienet kannattelemaan paljon siipiä suurempaa kehoa. Seuran toiminta pyöri vuosia vain muutaman henkilön varassa, talous oli vaakalaudalla eikä seuran kehittämiseen järjestynyt riittävästi aikaa ja varaa. Viime keväänä uuden hallituksen sekä Happeen ja salibandyseura FBC DUXin seurojen yhdistymisen myötä asiat viimein muuttuivat; seura päätti tarttua ongelmiin luomalla strategian. Uusi strategia otetaan käyttöön ensi vuoden alusta.

Strategiatyötä johtaa Happeen strategiatyöryhmän vetäjä Juha Ruokari.

”Organisaatiouudistus on uuden seurastrategian näkyvin tuotos. Kaikki tehtävät, roolit ja vastuut on nyt jaettu siten, että yhteisesti asetetut tavoitteet voidaan saavuttaa. Esimerkkinä strategisista tavoitteista on seuran pelaajapolun kehittäminen; se tarjoaa mahdollisuuden junioreille kehittyä sählykerhosta kohti lajin huippua yhdistäen samalla opiskelun ja työelämän saumattomasti”, liiketoiminnan kehittämisen parissa päivätyötään tekevä Ruokari toteaa.

Happee ry:n hallituksen puheenjohtajan Vesa Pölkin mukaan uudistus on merkittävä kehitysaskel seuran johtamisessa.

”Keväällä Happee ja FBC Dux yhdistivät voimansa ja meistä muodostui yksi suuri salibandyseura. Halusimme kehittää seuraa määrätietoisesti ja panostaa aiempaa enemmän seuran operatiiviseen johtamiseen. Syksyn aikana olemme mm. luoneet uuden seurakäsikirjan, jollaista ei ole ennen Happeessa ollut”, kertoo Pölkki.

Toiminnanjohtaja aloitti 1.lokakuuta

Toinen suuri muutos tehtiin syyskuussa 2016. Seuran hallitus päätti perustaa toiminnanjohtajan tehtävän, johon se valitsi Pasi Kotilaisen 1. lokakuuta alkaen.

"Olen erittäin tyytyväinen päätökseen ja iloinen valinnastani. Toiminnanjohtajan tehtävä selkiyttää operatiivista johtamista ja mahdollistaa seuran uudistamisen, henkilöstön laajentamisen ja uudet toimenkuvat”, toteaa Kotilainen.

Kotilainen toimi aiemmin seuran junioripäällikkönä, sitä ennen pelaajana miesten liigajoukkueessa kausina 1993-2001, 2002-2003 ja 2007-2008. Sen jälkeen hän on hoitanut seurassa valmennustehtäviä ja nykyisin luotsaa myös poikien A-junioreiden joukkuetta.

Toiminnanjohtaja vastaa seuran operatiivisesta johtamisesta, juniorityöstä ja toimii seuran liigajoukkueiden, juniorijoukkueiden ja hallituksen yhdyshenkilönä. Toiminnanjohtaja neuvottelee myös seuran valmentaja- ja pelaajasopimukset.

”Muutokseen ei ollut helppoa lähteä. Joudumme kirimään pitkältä takamatkalta muihin seuroihin nähden. Emme kuitenkaan olisi lähteneet tähän muutokseen, jollemme aidosti uskoisi, että Happee on muutoksen arvoinen”, arvioi Kotilainen.

Strategiatyöryhmän lisäksi Happee on perustanut kaksi muuta työryhmää; juniorityöryhmän, jonka luotsina toimii Jarkko Pirkkalainen sekä markkinointi- ja viestintätyöryhmän, jonka toiminnasta vastaa Anna Palviainen. Työryhmät raportoivat seuran hallitukselle ja tekevät tiivistä yhteistyötä seuran toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Happee ry:n toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen, puh. 045 885 8797, pasi.kotilainen@happee.fi

Happee ry:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Pölkki, puh. 050 385 6238, vesa.polkki@happee.fi

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ