Ookko nää Oulusta?
6.3.2019 16:33 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Runkosarja paketoidaan pohjoisessa.

C1- poikien valtakunnallinen 1.Divisioona pistetään nippuun ja pakettiin tämän kauden osalta tulevana viikonloppuna, kun runkosarjan viimeiset pelit pelataan lauantaina ja sunnuntaina 9.-10.3. Happeella on edessään enää yksi peli, kun lauantaiaamuna bussi ottaa suunnan kohti Pohjoisnapaa. Ei kun Korvatunturia. Ei. Rolloa? Poroja? Jänkhää? Ei, vaan tietenkin Oulua, kun saamme päättää runkosarjan todelliseen klassikkoon; Derby della Nord eli selkosuomella Pohjois-Suomen Derbyyn Merikoski SBT:tä vastaan! Täh? Eihän Jyväskylää lueta Pohjois-Suomeen kuin paitsi ehkä Kehä III:n sisäpuolella, missä joidenkin tulkintojen mukaan jo Tampereen korkeuksilla asustelee jääkarhuja. Mutta kuten tällä kaudella ollaan opittu, Jyväskyän ja Oulun välinen ero matkassa on ainoastaan 340 kilometriä, mikä tekee meistä Merikoskelle lähimmän vastineen paikallisvastustajalle! :D Ottelussa ei enää kilpailullista panosta ole, sillä Hirvilauma on varmistanut jo paikkansa sarjan kakkosena aikaa sitten, kun taas oululaisilta playoff- juna on karannut tavoittamattomiin, joten Merikosken kausi tulee loppumaan lauantain peliin. Mutta, pelissä on kuitenkin 1.Divisioonan Pohjoisen herruus, joten kyllähän molemmilla siis panosta vielä riittää!

1.Divisioonan tilastot

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tältä kaudelta oli varsin... mielenkiintoinen. Vaajakosken tikkuaskissa pelattu ottelu oli tapahtumiltaan kovin koominen, tai no, mitä nyt veskarimme pieni aivotärähdys, vähintäänkin sekava tuomarilinja, ja lopulta rankkarikisaan venynyt päätös, jossa ratkaiseva Merikosken viimeinen yritys aiheutti hieman erimielisyyksiä, ja pääsi ihan Pääkallon palstoille asti. Lopputuloksena kuitenkin tuosta pelistä Happeelle 7-6 voitto. Toivotaan, ettei välttämättä ihan samanlaiseen loppuratkaisuun jouduta, vaikka omalla tavallaan yhtä hulvatonta taistoa onkin lupa odottaa.

Mutta, koska kyseessä on taas vierasreissu, on aika sukeltaa faktojen (ehkä vähän fiktion ja vaihtoehtoisten faktojen) maailmaan, kun selvitämme taas teille arvoisille lukijoille, mikä paikka tämä matkakohteemme oikein on:

Oulu. Uleåborg på Svenska. Mitä siitä tulee mieleen? Kärpät, tuo pohjoisen pallonpuoliskon suurin jääkiekkomahti, joka Mustosen mukaan kyykyttäisi jokaisen Änärijenginkin mennen tullen, ja joka kuulemma tälläkin kaudella tulee nappaamaan suomenmestaruudet aikuisista aina G- junnuihin saakka (Gee, Cee, kuka näitä muistaa). Tokihan Jussi Jokisen johdolla jopa Vaajakoksen Pelikaanit voittaisi Suomenmestaruuden. Oulun suosituin turistikohde lienee torilla, sillä siellä jokaisen siellä käyvän on vain pakko ottaa kuva siellä töröttävän Toripolliisin edessä. Ei siinä, hieno patsas. Oulun naapurikuntia on muun muassa Hailuoto, Tyrnävä ja Ii; ei liene kukaan näissä paikoissa käynyt? En uskonutkaan, ei niistä siis enempää, ihan vaan nice to know faktoja. Oho, Hailuotohan on tommonen saari. Paikallinen Temptation Island? No mutta joo. Olussa on myös hauskoja sanontoja kuten Renttahelekku, Lipakot, Nilikkakahavit ja vanha kunnon Oookkonää. Lisäksi "Tuntee kuulopuhheelta ku kemiläiset Jumalan" lienee joku aika kova inside läppä, mikä vaatisi hieman kemiläisten tuntemustakin, mutta ihan niin pitkälle pohojooseen ei olla kyllä lähössä.

No mutta joo, nyt tiedämme kaiken tarpeellisen Oulusta, joten käydääs vähän tulevaa vastustajaakin lävitse. Merikoski SBT lähti 1.Divisioonaan varmasti sioilla odotuksilla, sillä olihan edelliskaudella C2:ssa menestystä tullut. Kausi ei kuitenkaan hienoja yksittäisiä voittoja lukuunottamatta ollut oululaisille mikään suoranainen menestystarian, ja tammi-helmikuun kuusi peräkkäistä tappiota johtivat lopulta siihen, että "Kosken" poikien pelit loppuvat tällä kaudella runkosarjaan. Mikä on todella iso harmi, sillä Merikosken rosterissa on useita aivan ikäluokan huippupelaajia, ja joukkue pelaa muutenkin todella suoraviivaista, taistelevaa ja aktiivista salibandya, mikä on jyväskyläläisen silmissä aina todella hienoa katseltavaa. Joukkueen hyökkäyskalustosta löytyy maalintekovoimaa yllin kyllin, mainittakoon etenkin joukkueen pistekärki #17 Johannes Hilli (30+22), huipputaitava ykkössentteri #9 Eerotapio Sormunen (27+16) sekä United 2- kokelmassa viime FBA- tapahtumassa hyökännyt #4 Jonne Isokangas (17+18), joka on tältä kaudelta pelannut myös miesten 2-divisioonassa 14 peliä tehoin 7+2. Kosken takalinjoilta löytyy niinikään ikäluokan kärkipuolustajiin kuuluvat ja United- kärkinipuissa koko C- junioriajan pelanneet #13 Topi Hiltunen (5+11) sekä #22 Niko Kamula (21+8), joka puolestaan pääsi tällä kaudella tekemään debyyttinsä jo Miesten Divarin puolellakin, ja vieläpä hyökkääjän roolissa. Joukkueen ykkösmaalivahdin paikan tällä kaudella nappasi #31 Eero Savilaakso (15 ottelua, 79,21%), joka on kuulunut läpi kauden sarjan kärkitorjujiin. Todella laadukas rosteri on siis lauantaina vastassa!

Ottelun Seuraa Häntä- pelaajat:

#9 Eerotapio Sormunen, Merikoski SBT

Viime kohtaamisessa kaksi maalia Happeen verkkoon iskenyt ja muutenkin taidoillaan ihastuttanut Sormunen on ollut epätasaisesti pelanneen joukkueen tasaisimpia pelaajia läpi kauden. Kosken ykkössentterinä operoinut Sormunen on iskenyt tehoja tasaiseen tahtiin läpi kauden ja on pystynyt ottamaan joukkueessa johtavan roolin hyökkäyspelaamisessa. Viime peleissä etenkin yhteispeli Isokankaan kanssa on ollut tehokasta, ja lauantaina saadaankin tehdä täysi työ, että Sormusen johtama ykköskenttä saadaan pidettyä kurissa. Tai ainakin niin, ettei poika taas suoraan aloituksesta rankaise! :D

#98 Aapo Heiska, Happee

Kevät kun saapuu ja pelit kovenee, niin tämä pieni suuri mies nousee esiin! B-junioreissa ajoittain jopa dominoivaa jälkeä tehnyt Aapo alkaa kevään tullen saada vihdoin lapaansa sen verran lämpimäksi, että siinä saa veskarit olla varuillaan. Viimeksi juuri Limingassa B:n Divarissa syntyi kuulemma semmoinen maali, että ei mitään järkeä; ja lisää on tulossa! Onkin sallittua odottaa, että lauantaina tällä kaudella tehot 6+11 iskenyt Heiska tulee lisäämään pistesaldoaan isolla kädellä ja antamaan myrskyvaroituksen siitä, mitä jatkopeleissä on luvassa.

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Happeen osalta lauantaina olisi taas edessä pienimuotoinen kasvojenpesun paikka, sillä edellinen Josba- ottelu oli (vaikkakin sen panoksettomuudesta riippumatta) hirviltä todella nolo esitys etenkin puolustuspäässä, eikä peliasenne kentällä muutenkaan ollut ihan kehumisen arvoinen suoritus. Nyt joukkueella on kuitenkin vielä yksi mahdollisuus hakea se asenne kuntoon, sillä kun pudotuspelikarsintojen aika koittaa, tulee ensimmäinen vastus olemaan joukkue sarjamme sijoilta 3-6, joukkue joka on siinä vaiheessa kahdesta kovasta karsintapelistä itsensä jatkoon pelannut; vastus ei tule siis antamaan mitään ilmaiseksi eikä meillä todellakaan ole varaa hapuiluun, sillä tappiolla koittaisi jokaisen urheilijan painajainen ja jo viime kaudella kärsitty kohtalo: Kesäloma maaliskuussa. Omaan tekemiseen usko on kuitenkin Hirvilauman sisällä kova, eikä mikään este ole joukkueelle ylitsepääsemätön!

Lauantain kohtaaminen on herättänyt isoa pöhinää koko Pohjois-Suomessa, ja vaikka ennakko ei tainnut ihan Kalevaan asti keretä, niin hätävarana onneksi New York Times julkaisi tällä viikolla exclusive kuukausiliitteensä (vain vuositilaajille faksin kautta), josta parhaat palat tässä:

Jatkaako liekeissä oleva #5 maalitehtailua?

Entä jatkuuko #28 & #29 duon pisteputki?

Saadaanko Palokan kauhukaksikko #22 & #90 teipattua kasaan lauantaiksi?

Tuplaako #98 kauden maalimääränsä?

Montako Kummeli- vitsiä #8 kertoo matkan aikana?

Tuoko joku mulle tyynyn bussiin?

Hakiko #88 Hankasalmen lukioon?

Onko halli täynnä?

Toimiiko Nallisportilla netti (viimeks ei toiminu!)?

Missä vaiheessa Mustonen tarvii ekan kahvitauon?

Ketä haastatellaan?

Näkyykö poroja?

Nähdäänkö maalinkippaus episodi?

Onko pelipäivän lihapullat 6/5?

Seurailehan siis lauantaina ainakin striimin kautta, kun Hirvet käyvät vielä kerran taistoon runkosarjan puolella. Tokihan voit hypätä tien päälle, sillä paikallisderbyt ovat parasta paikan päällä. Ja jos nyt oikein tarkkaan miettii, 340 kilometriä ei ole edes kovin paljon; allekirjoittanut istui kuitenkin viime kesänä bussissa Bayreuth-Hampuri välin, jolla on pituutta se 605 kilometriä suuntaansa, eikä tuntunut missään! Mutta annetaanhan kuitenkin hienolla C1- poikien 1.Divisioonalle vuosimallia 2018-2019 sen ansaitsema päätös!

"Mit dem, som man ausgibt, mit demselben wird es ausgemessen".

#oulurytkettä

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat