C1 -juniorit -03, 1. Divari

Happee C1 - Josba  8 - 10

Palokan koulukeskus

Josba haki pisteet Palokasta

Happeen C1- pojat pelasivat viime lauantaina viimeisen kotiottelunsa 1.Divisioonan runkosarjassa, kun saimme vieraita Joensuusta. Meillä ei ottelussa enää kilpailullista panosta ollut, kun taas Josballe pisteet olivat elintärkeät, kun joukkue taistelee vielä täysillä sijoista 3-6 ja jatkopaikoista pudotuspelikarsintoihin. Varmasti mielenkiintoinen kamppailu oli siis luvassa, etenkin kun Happee pelasi ottelun hyvin erillaisella rosterilla kuin normaalisti; tällaiset pelit ovat oiva mahdollisuus kuitenkin testata vielä erilaisia koostumuksia, sillä pudotuspelikarsinnoissa ei kokoonpanossa voi enää olla yhtään "no kokkeillaan nyt toimiiko"- yhtälöä. Ja tärkeää tietoa pelin ansiosta saatiinkiin.

Ottelun alku näytti heti asetelmat myös kentän puolella; Happee lähti otteluun aivan liian kevytkenkäisellä asenteella, kun taas Josba paineisti aivan täysillä, kun käytännössä veitsi kurkulla pelasivat. Avauserän etenkin alkupuolen Happee olikin aivan pesukoneessa ja ainoastaan Josban vielä heikko viimeistely sekä maalissa 8 torjuntaa erään venyttänyt maalivahtimme #20 EP pelastivat Happeen isommalta farssilta. Avausmaalin ottelussa pääsee kuitenkin Hirvilauma iskemään, kun joukkueen tämän hetken tulikuumin pelaaja #5 Eelis Kovala pääsee kasvokkain Josba- vahti Henrik Rabinin kanssa ja sijoittaa pallon varmasti maaliin, syötön maaliin kuittaa #18 Ville Rossi. Erän puolivälissä Josban myllytys tuottaa myös tulosta, kun joukkueen paras maalintekijä Juuso Määttä unohdetaan oikealle puolelle täysin vartioimatta ja tämä pääsee Sampo Siposen tarkasta syötöstä iskemään pallon verkkoon. Enempää maaleja Josba ei kuitenkaan vielä avauserään pääse iskemään, mutta aivan erän lopulla, 10 sekuntia ennen taukosummeria Happee rankaisee vielä kertaalleen, kun #28 Roni Salminen riistää pallon päädyssä ja tarjoilee sen oikealle yleensä puolustajana pelaavalle #29 Jere Pulkkiselle ja Jere pääsee niittaamaan pallon puolityhjään maaliin ja Happeen taukojohtoon, vaikka kenttätapahtumat ehkä olisivat viitanneetkin johonkin muuhun tulokseen :D

Toiseen erään Josba tuleekin sitten sisuuntuneena ja Happee on taas erän alun hätää kärsimässä. Tällä kertaa vieraat eivät myöskään armoa tunne, vaan ensimmäiseen minuuttiin joensuulaiset rankaisevat peräti kahdesti; ensin ajassa 20.34 Määttä pääsee iskemään päivän toisensa, kun hänet unohdetaan täysin vartioimatta ja ainoastaan hetkeä myöhemmin Perttu Levälle annetaan oikealle kaistalle kunniakulkue, josta hänet päästetään ajamaan maalille ja ampumaan pallo pienestä kulmasta maaliin, ja Josba jo johtoon. Pikkuhiljaa Happeekin saa taas jalkoja liikkeelle ja vajaa pari minuuttia myöhemmin nähdään tasoitus, kun Happee iskee vastahyökkäyksestä; #22 Santeri Kujala ampuu ensin peittoon, mutta nappaa irtopallon vielä itselleen ja tarjoilee pelivälineen keskelle Eelikselle, joka pääsee hyvin vapaasti lakaisemaan varman maalin. Mutta Josba jatkaa painostustaan, ja iskee taas kaksi seuraavaa maalia, joista molemmat olivat melkoisia "ohhoijaa"- maaleja Happeen kannalta, että olisi voinut olla menemättäkin. Ensin Josban hyvän painostuksen päätteeksi vieraiden pistekärki Miro Moilanen pääsee huitomaan ilmasta pallon todella hämmentävästi maaliin vasemmalta puolelta ja pari minuuttia myöhemmin Totte Forsström pääsee sutimaan maalin edustalta aavistuksen ruskealla maalilla lukemiksi 3-5. Noh, Happee ei maalista vielä hätäänny, vaan erän puolivälissä kuuluu Palokan salista melkoista rytinää; ajassa 30.55 nimittäin erittäin pitkästä kuivasta kaudesta kärsinyt Salmisen Roni vapauttaa selässään ollen eläintarhan irti, kun hän pääsee keskisektorista iskemään pallon todella tulisesti alakulmaan! (tilastojen mukaan maali oli Ronin ensimmäinen tällä kaudella, kun Mikkelissä joku kasikasi kävi Ronin edellisen maalin itselleen puhumassa ;)) Pian maalin jälkeen Happee pääsee myös koittamaan ylivoimaansa, mutta tuloksena on sama mikä edellisessäkin Josba- pelissä, eli alivoima- maali; kun Sampo Siponen saa katkottua Happee- viisikon kuvion omassa päässään ja pääsee purjehtimaan melko heppoisesti maalintekoon. Ylivoima ei tulosta siis Happeelle tuota, ja seuraavana annetaan sitten Josban kokeilla omaansa, kun Happe- puolustaja ottaa laidan vieressä todella tyhmän jäähyn, mistä vieraat kiittävät ainaostaan 12 sekunnin jälkeen, kun Levä pääsee ampumaan ottelun toisen osumansa oikealta hyvällä laukauksella. Seuraavat pari minuuttia ovatkin sitten taas ärsyteltyltä Happeelta vahvaa tekemistä, kun ensin Jere iskee päivän toisensa, kun Happee- puolustuksen avaus löytää ensin Ronin vasemmalta ja hän pääsee tarjoilemaan todella vapaaksi unohdetulle Pulkkiselle ja tämä ei erehdy. Maalin päähän Happeen tuo ajassa 37.28 sitten #8 Miro Oksanen vastahyökkäyksestä, kun #16 Joel Paanasen avaus lähettää hänet puolittaiseen läpiajoon, mistä tämän tason maalintekijä ei erehdy. Harmillisesti Josba päästetään kuitenkin iskemään erässä vielä kertaalleen erän loppupuolella, kun pallo menetetään keskialueella ja Antti Kolun maailmanluokan tarjoilusta Leevi Hurskainen pääsee iskemään 6-8 taukoluvut ajassa 38.06.

Päätöserän alku on melko identtinen edellisen kanssa, kun heti avausminuutilla Josba iskee; todella myrkyllisestä vastaiskusta Siponen tarjoilee päivän neljännellä syötöllään ja viidennellä tehopisteellään maalin eteen nousseelle Määtälle, joka pääsee täydentämään hienolla viimeistelyllä hattutemppunsa. Päätöserässä vauhti putoaa aavistuksen verran aiemmista eristä ja nyt ei ihan edellisen erän kaltaista havaijipalloa nähdä. Happeen kavennus nähdään ajassa 47.38, ja nyt hattutemppunsa täydentää puolestaan Eelis; Happee pääsee riistosta 2vs1 hyökkäykseen, kun Eelis tarjoilee oikealle #90 Roope Sihvolalle joka ei tapansa mukaan lauo edes tästä avopaikasta vaan palauttaa pallon vielä oikealle Eelikselle ja tämä pääsee iskemään pallon täysin tyhjään Josba- nuottaa Rabinin ollessa tilanteessa täysin voimaton. Happeen kirivaihde ei kuitenkaan ota lähteäkseen ja seuraavana nähdäänkin Josban kymmenes osuma, kun kapteeni Tuukka Korhonen pääsee ampumaan keskeltä melkoisen mallikkaalla kääntökantilla pallon aivan yläseen ajassa 52.30 ja venyttää Josban johtoa jälleen kolmeen maaliin. Seuraavaksi vieraille tarjotaan vielä ylivoimaa, mutta nyt alivoimamme kestää hienosti ja hetki jäähyn päättymisen jälkeen isketään ottelun päätösosumaksi jäävä 8-10 maali. Ensin Josba- puolustaja ottaa mailalla ehkä elämänsä peiton, mutta Eelis päättää tästä turhautuneena ottaa pallon heti itselleen ja iskee pallon saman tien yläkulmaan. Lopussa on Happeella vielä tontit iskeä toinenkin kavennus ja tehdä pelistä vielä lopussa mielenkiintoisempi, mutta ei osu nyt. Sen sijaan päätösminuutilla oman väripläjäyksensä peliin tuo hattutempun iskenyt Määttä, joka laitakahinassa käy vähän liiankin tuttavalliseksi otteillaan ja katselee punakorttia. Päätösminuutin ylivoima ei kuitenkaan ihmeempiä tuota edes 6vs5 pelillä, ja summerin soidessa Josba saa juhlia tärkeää voittoa.

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Ottelu oli lopulta melko odotetunlainen, Josba ansaitsi voittonsa täysin ja oli kentällä selkeästi parempi joukkue lähes koko 60 minuuttisen. Happeen esitys puolustuspäässä oli kauden heikoin, ja etenkin toisen erän koomailu oli todella järkyttävää; otteissa näkyi selkeästi ottelun panoksettomuus, eikä pelaajien silmissä hirveää paloa voittoa kohti näyttänyt olevan. Lisäksi välillä keskityttiin pelin sisällä aivan vääriin asioihin, ja se oli aina kentältä pois. Joukkueella on vielä onneksi yksi peli aikaa korjata asenne runkosarjassa, sillä pudotuspelikarsinnoissa lähtö kesälomille tulee melko nopeasti tällaisilla esityksillä! Josba sen sijaan oli tosiaan ottelussa aivan huippuhyvä, ja joensuulaisten salibandy oli pallollisen pelaamisen osalta etenkin todella näyttävää, siitä isot propsit vieraille!

Happeen parhaimmistoa ottelussa olivat ehdottomasti neljä maalia iskenyt Eelis Kovala sekä kauden parhaimman ottelunsa hyökkäyspäässä pelannut kolmoskentän duo Roni Salminen (1+2) - Jere Pulkkinen (2+0). Maalissa EP piti joukkue pystyssä parhaansa mukaan ja etenkin avauserässä otti todella tärkeitä koppeja; toisen erän maaleille hän ei mahtanut yhtään mitään, kun kenttäpelaajilta ei juurikaan apuja tullut. Vierailta on nostettava hattua etenkin ykköshyökkäysvitjalle Miro Moilanen - Sampo Siponen - Juuso Määttä, joka kirjautti peliin yhteensä tehot 5+6, kentän takalinjoilta Tuukka Korhosen iskiessä vielä 1+1.

Divarin runkosarja paketoidaan ensi viikonloppuna, kun matkaamme lauantaina jo klassikoksi nousseessa Pohjois-Suomen Derbyssä (kyylä, luitte oikein) Ouluun; vastaan asettuu aina sytyttävä Merikoski SBT Apassit. Ottelussa ei kummallakaan joukkueella enää kilpailullista panosta ole, joten varmaan vähintäänkin mielenkiintoinen mähinä on luvassa! Tuolloin Happeelta vaaditaan kuitenkin jo tosiaan täysin asenteenmuutos Josba- peliin verrattuna, jos voitosta edes voidaan ajatella taistelevamme. Josballe tsemppiä kahteen viimeiseen peliin, toivottavasti näemme pudotuspelikarsinnoissa!

- JK -

Tilastot

8 - 10

Josba
2 - 14 - 72 - 2
2'MaaliKovala Eelis
2'MaalisyöttöRossi Ville
19'MaaliPulkkinen Jere
19'MaalisyöttöSalminen Roni
22'MaaliKovala Eelis
22'MaalisyöttöKujala Santeri
30'MaaliSalminen Roni
30'MaalisyöttöLämsä Matias
35'Jäähy: 2minNikoskinen Veeti
36'MaaliPulkkinen Jere
36'MaalisyöttöSalminen Roni
37'MaaliOksanen Miro
37'MaalisyöttöPaananen Joel
47'MaaliKovala Eelis
47'MaalisyöttöSihvola Roope
54'Jäähy: 2minOksanen Miro
56'MaaliKovala Eelis