Etelä-Suomi tutuksi ja pari kärkikamppailua
8.11.2018 14:00 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Viikonloppuna edessä kauden tähän mennessä kovin haaste

C1- poikien 1.Divisioona jatkuu Happeen osalta tulevana viikonloppuna 10.-11.11.2018, kun joukkue hyppää bussiin ja tien päälle niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Lauantaina otetaan suunnaksi Arena Center Ruskeasuo, jossa vastaan asettuu sarjakakkonen M-Team ja sunnuntaina isänpäivänä suunta käy puolestaan Porvoon salibandyhalliin siellä vastaan asettuu sarjan voittajasuosikiksi Pääkallossa ja varmaan Seiskassakin nostettu, ja tällä hetkellä sarjakolmosena keikkuva ÅIF/PSS. Kyseessä on siis todella mielenkiintoinen ja jännittävä viikonloppu, ja nyt Happee saa todellakin venyä parhaimpaansa, jos meinataan pisteet kairata tältä tourilta.

Sarjan tilastot

Sitten vähän aluetuntemusta, että ei tule taas niin isoa kulttuurishokkia kun on joskus tullut vierasreissuilla.

Lauantaina suunnaksi otetaan siis Ruskeasuo. Ah, miten karkottavan niminen voikaan paikka olla. Brunakärr på svenska, tämä Helsingin kaupunginosa sijaitsee kantakaupungin luoteiskulmassa Mannerheimintien molemmin puolin. Internetin ihmeellisessä maailmassa aluetta kuvataan "mukavan pikkukylämäinen ja vehreä", joitakin tosin saattaa alueen liikenne haitata. Jos haluat keskustella alueesta, opettele sanat Rusa ja Mansku. Ovat siis paikallisella kielellä Ruskeasuo ja Mannerheimintie, vaikka kuulostavatkin lemmikkimarsujen nimiltä. Ja tuonne jonnekkin on Etelä-Suomen mahtiyritys, Arena Center, pystyttänyt yhden kolmesta viihdekeskuksistaan, joissa on yhteensä joku 400 kenttää (luvussa mahdollisesti pieni liioitteluvara, mutta meillä Jyväskylässä ei tosiaan saada edes yhtä kasaan), on lisäksi ympäri Helsinkiä keilahallia, tekstiilipainoa, verkkokauppaa, matkatoimistoa ja vaikka sun mitä.

Sunnuntaina astutaan sitten Porvoon (Borgå) maaperälle. Todennäköisesti joudutaan laittamaan vähän jotain hienompaa päälle ja opettelemaan pari fraasia på svenska koska nyt mennään sitten vähän sinne paremmalle puolelle Suomea, nyt puhutaan nimittäin kaupungista, jonka kaupunginosia ovat esimerkiksi Jernböle ja Skaftkärr ja kaiken lisäksi vielä Gamla Borgå (no sitä voi sanoa myös vanhaksi Porvooksi). En ole missään näissä paikoissa käynyt, mutta kyllä nyt nimien puolesta bähän bättrefolkempaa seutua kuin esimerkiksi Palokka tai Huhtasuo. Sitä en tiedä onko tämä myös sitä aluetta Suomesta, jossa jokainen omistaa purjeveneen ja kolme Volvoa, jossakin tuolla päinhän sekin paikka keskisuomalaisen myytin mukaan sijaitsee. Porvoossahan kova laji salibandyn lisäksi on jääpallo, mikä on kanssa ihan kiva laji. Siis kesällä eli sillon kun sitä ei pelata. Salibandyynhan Porvoossa(kin) on oma halli, meidänkin sunnuntain pelipaikkana toimiva Aurora- halli, mikä on ihan kivan oloinen kompleksi. Eihän sekään tosin Vaajakosken liikuntahaliia voita missään nimessä.

M- Team

"Tiimi" on aloittanut kauden todella positiivisen yllättävästi ja joukkue on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi, ainoa tappio tähän mennessä on tullut ÅIF/PSS vastaan. Viime kaudella M-Team nousi alueellisista sarjoista ÅIF:n tavoin Playoff- karsintoja kohti, vaikka lento ei ihan maaliin asti kantanutkaan. Joukkue vahvistui tälle kaudelle vielä huomattavasti muista Etelä-Suomen seuroista. M-Team on pelannut kaikki pelit todella tiukkana ja kaikki voitot ovatkin tulleet 1-3 maalin erolla. Joukkueella on siis taito kääntää tiukat pelit itselleen. M-Team on myös 1.Divisioonan ainut FBA Maajoukkuetie- joukkue, joten he saavat joukkueena kauden aikana kovan kilpailuedun etenkin kevättä silmällä pitäen, kun he pääsevät pelaamaan SM- tason porukoita vastaan FBA:lla. Sinipaidoilla on todella tasainen rosteri, jossa on monessakin eri koostumuksessa kolme maalintekovoimaista kenttää. Maalia vartioi sarjan parhaisiin ja tasaisimpiin veskareihin lukeutuva #35 Jaakko Raja (7 peliä, 80,41%). Puolustuksesta löytyy fyysisyyttä ja pelinrakennustaitoa etenkin #17 Oliver Huhtion (1+5) ja #33 Vili Heinäsen (1+3) johdolla. Myös Granista siirtynyt #16 Otto Pulkkinen (3+3) on somessa luvannut, että Happee kaatuu helposti. Hyökkäyksen kovin nimi on viime kaudella Esport Oilersissa SM- hopeaa voittanut #9 Rasmus Karmanto (6+10), ja kovaa tulitukea tuovat esimerkiksi hyväjalkainen #37 Sisu Heikkeri (8+5) ja taitavat #10 Leevi Granroth (4+2)sekä #64 Eemil Puupponen (10+3). M-Team pelaa kokonaisuudessaan hyvää, aktiivista ja liikkuvaa salibandya, ja pelaajilta löytyy todella paljon yksilötaitoa, jolla tiukat pelit on loppuhetkillä erittäin hienosti ratkottu.

Tulospalvelu

Live- stream (YouTube)

Seuraa häntä: #9 Rasmus Karmanto

Viime kaudella tosiaan Oilersissa pelannut ja (jos en väärin muista niin) aikoinaan SB Pron paidassa allekirjoittaneen papereihin jäänyt Karmanto oli todellinen supervahvistus M-Teamin joukkueeseen, sillä alkukaudesta hän on ollut joukkueensa tehokkain pistemies pörssisaldolla 6+10=16. Hän kehittyi Oilersissa todella monipuoliseksi pelaajaksi; syötöt napsuvat tarkasti ketjukaverien lapoihin, pelin rakentaminen onnistuu pienessäkin tilassa ja laukauskin lähtee melko vaivattomasti, mutta tulisesti. Kyseessä on yksi tämän sarjan parhaista yksittäisistä pelaajista, ja hänen kanssaan saakin Happee olla lauantaina tarkkana!

ÅIF/PSS

Sunnuntain vastus on monelle pelaajistamme tuttu viime syksyltä, kun Sipoossa C2- poikien SM- karsinnoissa Happee ja ÅIF väänsivät paikasta aurinkoon. Tuon pelin Happee vei 4-0 ja sysäsi jopa Suomenmestariksikin povatun ÅIF:n Aluesarjoihin. Sieltä ÅIF kuitenkin nousi keväällä odotetusti aina SM-Playoffeihin saakka (kun me vedettiin lonkkaa jo Kanarialla) ja oli lähellä pudottaa OLS:n puolivälierissä. Ja olisi saattanut jopa pudottaakkin, ilman toisen osaottelun tuomariston sukkafarssia. Varmaan muistelevat edelleen lämmöllä Sipoossa päin. Täksi kaudeksi joukkue löikin sitten hynttyyt yhteen naapuripitäjän seuran PSS:n kanssa, jonka 02- poikien joukkueesta yhdistelmäjoukkueeseen tuli todella kovan tason pelimiehiä niin kentälle kuin maaliinkin. Moni odottikin joukkueen selviytyvän nyt tällä kaudella SM- sarjaan, mutta ihan ei välttämättä ollut arpaonnikaan suosiollinen karsinnoissa, ensimmäisessä vaiheessa maalin tappio EräViikingeille ja toisessa vaiheessa myös maalin tappio ja nyt Indiansille (joka muuten keikkuu tällä hetkellä SM- sarjan kärkipaikalla). Voidaan puhua jopa aikamoisesta epäonnesta. Viime kauden ÅIF:n joukkueesta todella kovia yksilöitä ovat esimerkiksi joukkueen Viikinkien lätkäkenttä #98 Joakim Lajunen (3+4), #21 Sampo Nieminen (5+3) sekä #88 Matias Rantonen (6+5) , heistä Nieminen esimerkiksi kuuluu FBA United 1:een. Myös rightin puolen sniper #20 Patrik Korpiniemi on ollut kuumana tällä kaudella ja tehot ovatkin vakuuttavat 13+4=17, joilla hän on joukkueensa tehokkain pistemies. PSS:n puolelta tulleista nostetaan esiin joukkueen ykkösmaalivahti #94 Roni Serenius, joka kuuluu sarjan Top-3 maalivahteihin, puolustaja #15 Robert Brusas (3+1) sekä sarjan yhden tehokkaimmista hyökkäyskentistä Korpiniemen kanssa muodostavat sentteri #30 Miko Melender (5+9) ja #61 Sisu Ruohonen (8+3). ÅIF/PSS on tämän sarjan ylivoimaisesti urheilullisin joukkue ja myös allekirjoittaneen papereissa suurin suosikki sarjan voittajaksi. Sunnuntaina päästään siis testaamaan, mihin asti riittää meidän taso Sipoon porvoolaisia ja Porvoon sipoolaisia vastaan.

Tulospalvelu

Live- stream (YouTube)

Seuraa häntä: #30 Miko Melender

PSS:stä saapunut Melender on ollut todella kova vahvistus tähän joukkueeseen, ja hän onkin sarjan parhaita kahden suunnan senttereitä. Fyysisesti hyvä ja käsistään taitava Melender voittaa myös kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla ja rakentaa kentällisensä peliä todella hyvin niin hyökkäyspäässä kuin alhaallakin.

Happee lähtee viikonloppuun hyvin valmistautuneena, maanantaina pelattiin taas pääosin hyvä harjoitusottelu Happee/Urho B:tä vastaan. Myös sairastupa on tyhjentynyt ainakin toistaiseksi, kun pitkäaikaispotilaat #27 Iivari Saikkonen ja #77 Matias Lämsä ovat palanneet rosteriin, ja viikonloppuna molemmat nähdäänkin tositoimissa, samoin kuin kaikki jotka ovat B- junnujen mukana olleet viime aikoina. Valmiita siis ollaan, ja ompahan vaan mukava päästä testaamaan sarja todellisen kärjen taso ja katsomaan onko meistä sarjakärjeksi vielä myös viikonlopun jälkeen. Kaikki mahdollisuudet siihen on, mutta sen eteen on myös tehtävä iso työmäärä!

Seuraa häntä: #17 Nikolas Ilomäki

Joukkueen kapteeni ja ykköskentän henki ja sielu aka Nikke on ollut tällä kaudella todella hyvässä vireessä ja on vakuuttanut myös niinB- junioreiden Divarissa kuin Maajoukkuetielläkin. Tuhlailijan rooliakin joukkueessa kantava on neljään peliin iskenyt kuitenkin tehot 7+2=9, joten kyllä se jostain osuukin, yleensä kyllä vaan Roopen syötöstä. Tärkeimpänä ominaisuutenaan Nikke kuitenkin piiskaa joukkueen aina 100% asenteeseen joka peliin, paitsi joskus antaa Joken höykkyyttää itseään.

Toivomme matkaan suurta joukkoa kannattajia, sillä se kuuluisa kuudes pelaaja on nyt tarpeen. Kotifaneille toki jännitys välittyy myös streamin kautta, linkit tuolla jossakin yläpuolella.

Peliviikon polttavat puheenaiheet ja kuumimmat juorut:

Montako Zuperin lapaa #98 varaa reissulle mukaan ja missä vaiheessa ensimmäinen vaihdetaan?

Möyhiikö #8 taas AV- maaleja?

Iskevätkö #27 ja #77 paluuotteluissaan?

Jatkaako Keuruun kovin #87 hurjaa maalivirettään?

Onko #16 uudessa lavassa luvattu pehmeä tatsi?

Nouseeko #90 syötöillään jo pörssikärkeen?

Onko #24 löytänyt jo parturin tuoliin?

Entä onko lopputulos edes hiukan parempi kuin #28:lla omassa lyhennysyrityksessään?

Onko lauantain yleisössä huhuiltu Grani- fanclub?

Miten penkki kestää komeimman ja hauskimman poissaolon?

Ketä tuomaristo rankaisee ensimmäisenä (aiheetta)?

Jännitähän siis viikonloppuna mukana, kun tähän mennessä kovimmat haasteet tällä kaudella ovat edessä!

"Geteilte Freude ist doppelte Freude, geteilter Schmerz ist halber Schmerz".

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat