Pudotuspelikarsinnat käynnistävät kevään!
20.3.2019 14:25 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Tampereelle lähdetään metsästämään Puolivälieräpaikkaa!

Kevät ja tosipelit ovat vihdoin koittaneet myös Happeen C1- pojille, kun tulevana viikonloppuna 23.-24.3. käynnistyy tie kohti ikäluokan finaalipelejä, jotka pelataan 13.-14.4. Sitä ennen olisi edessä kuuden voiton vaativa matka, joka tosiaan alkaa tulevan viikonlopun pudotuspelikarsinnoista, joista kahdella voitolla lunastaa tiensä puolivälierissä. Pudotuspelikarsinnat pelataan meidän osaltamme Tampereella AutoCenter Areenalla. Lauantaina vastaan asettuu 1.Divisioonan pudotuspelikierroksen viime viikonloppuna näytöstyyliin voittanut Koovee. Lauantain pelin voittaja etenee sitten pelamaan myös sunnuntaille, ja silloin vastustajaksi asettuu SM- sarjan seitsemänneksi sijoittunut SPV/NJ Seinäjoelta.

Toinen trio pelaa samoihin aikoihin Sipoossa ja Porvoossa, kun lauantaina 1.Divisioonan voittanut ÅIF/PSS kohtaa Pudotuspelikarsintojen ensimmäisen vaiheen Sole Survivorin, Blackbirds Unitedin Keravalta. Voittaja taistelee sunnuntaina sitten paikasta puolivälieriin SM-sarjan kahdeksanneksi sijoittuneita Porin Karhuja vastaan.

Puolivälieriin itsensä SM- sarjan runkosarjasta suoraan pelasivat kaikki sarjan pelit voittanut Esport Oilers NG (Espoo) sekä järjestyksessään seuraavana Westend Indians (Espoo), EräViikingit (Helsinki), SC Classic (Tampere), OLS (Oulu) sekä TPS (Turku). Tältä viikonlopulta selviävät kaksi joukkuetta kohtaavat siis erittäin todennäköisesti Espoon kaksikon, jos he päättävät näin valita. Runkosarjan jälkeen kesälomansa aloittivat SM-sarjasta SB Naantali, Tiikerit, Pelicans SB sekä SB Welhot, ja 1.Divisioonasta viime viikonlopun pudotuspelikierrokselta Hatsina, Josba ja M-Team. Todella kovia jengejä jäi siis jo nyt taaksemme, ja pääsystä ikäluokan 12 parhaan joukkoon pitää olla erittäin ylpeä! Tokihan matka on vasta alussa, eikä tähän suoritukseen todellakaan tyydytä...

Pudotuspelikarsintojen seuranta

Lauantaina koittaa siis ensimmäinen peli veitsi kurkulla, kun vastaan asettuu isäntäjoukkue Koovee. Runkosarjan kohtaamiset Happee vei nimiinsä 6-4 ja 8-9, mutta viimeisimpien tulosten valossa Koovee lähtee otteluun kuitenkin suosikkina, voitte kysyä vaikka Pääkallon keskustelupalstan asiantuntijoilta. Aivan hurhassa kevätliidossa oleva Koovee oli viime viikonloppuna 1.Divisioonan pudotuspelikierroksella dominoiva, sillä ensin tamperelaisten käsittelyn koki M-Team lukemin 13-3 ja toisessa pelissä niinikään hyvässä vireessä ollut Hatsina oli myös kevyttä rautaa lopputuloksella 4-10. Koovee lähti 1.Divisioonaan muutenkin yhtenä suosikkina, mutta etenkin kevättä kohti joukkue vahvistui vielä entisestään, kun seuran erittäin lahjakas 04- ikäluokka jäikin C2- poikien SM- sarjassa jatkopelien ulkopuolelle, ja näin heiltä irtosi kentällisen verran pelaajia C1- poikien käyttöön loppukaudeksi. Heistä etenkin ikäluokan supertalentti #88 Valtteri Vähäsöyrinki oli viime viikonloppuna hurjana, kurittaen Hatsinaa peräti neljästi ja iskemällä viikonloppuun tehot 6+0. Kooveelta löytyykin nyt peräti kolmen kentän verran täyttä maalintekovoimaa. Ykköskentän tehokolmikko #71 Topi Nikkanen - #16 Niko Ojala - #27 Roni Kranni oli läpi runkosarjan todella hurjassa vireessä, kaikkien sijoittuessa pistepörssin 20 parhaan joukkoon. Ojala oli pörssivitonen tehoilla 17+52, Nikkanen pörssiysi ja maalipörssin seiska tehoin 38+21 ja loukkaantumisista kärsinyt ja huomattavasti vähemmän pelannut Kranni tehoili myös 29+18. Kakkoskentästäkin löytyvät joukkueen tehokkain puolustaja #29 Veeti Salminen sekä Classic- taustainen #30 Julius Viljanen. Maalia vartioi niinikään C2- joukkueesta vahvistukseksi saapunut huippuveskari #35 Lassi Ilomäki, joka viime viikonloppuna pysäytti pallot yli 85% varmuudella.

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)


Ja voittaja etenee tosiaan sitten jatkamaan pelejään sunnuntaille. Pelipaikka pysyy samana, mutta vastukseksi vaihtuu varmasti molemmille joukkueille kovin vastus tällä kaudella tähän mennessä, nimittäin SM- sarjassa pelannut ja seitsemänneksi sielä sijoittunut yhdistelmänippu SPV/NJ eli Seinäjoen Peliveljien ja Nurmon Jymyn kokoelma joukkue Seinäjoelta ja Nurmosta (basically ihan sama paikka, tuskin kukaan edes huomaa, kun Seinäjoen ja Nurmon rajan ylittää; pesäpallo- ja painijavitsit toimii molemmilla maaperillä). No mutta joo siis. Tälle kaudelle SPV:stä, NJ:stä ja SB Vaasasta kasattu yhdistelmäjoukkue pystyi vastaamaan odotuksiaan, ja nappasi syksyllä melko näytöstyyliinkin SM- paikan. Sarjan alku meni punapaidoilla melkoisessa hurmoksessa ja jalkoihin jäivät muun muassa Classic ja OLS. Joulukuu ja Tammikuu olivatkin sitten vaikeampia aikoja, ja yllättäjän etu oli poissa. Sarjan lopussa joukkueelta löytyi sitten kyllä sitä tarvittavaa rutiinia, ja sen voimalla SPV/NJ itsensä pudotuspeleihin kampesi. Myös SPV/NJ:ltä löytyy Kooveen tapaan todella hurja materiaali etenkin hyökkäyspäähän. Ykköskentästä löytyvät viime kaudella SB Vaasaa edustaneet ikäluokan huipputalentit, hyökkääjät #11 Herman Kangas (18+14) ja #87 Elias Nyman (17+27) sekä puolustaja #89 Santeri Uusi-Laitila (17+4). Heistä Nyman ja Uusi-Laitila kuuluivat myös ikäluokan ensimmäiseen U16- ryhmään. Ykköskenttää johtaa Jymy- taustainen sentteri #78 Verneri Niemistö (16+11). Kakkoskentästä löytyvät puolestaan Nurmon 04- ikäluokan kirkkaimmat timantit #92 Aatu Luhtala (13+8) ja #93 Eero Mäenpää (24+16) joiden maalintekotaito ihastutti tällä kaudella katsojia C1 SM-sarjassa kerta toisensa jälkeen. Ketjun kolmas linkki on SPV:n juniorituotannon helmiin kuuluva fyysinen hyökkääjäkolossi #20 Mikko Yli-Hakala (23+15). Maalia vartioi Nurmon kovin veskariduo #32 Elias Rautava - #77 Miro Rantala, joista Rautava torjui tällä kaudella nollapelin TPS:ää vastaan ja Rantala puolestaan torjui erittäin isot voitot Classicia ja OLS:ia vastaan.

Sunnuntain pelin seurantaan linkit:

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Viikonlopun Seuraa Häntä- pelaajat:

#16 Joel Paananen, Happee

Nostetaan viikonlopulta esille kaikkien joukkueiden kärkipuolustajia. Happeen puolelta esiin on nostettava joukkueen huipputehokkaan ykköskentän peliä johtava ja viimeistään tällä kaudella ikäluokan kärkipakkien joukkoon kehittynyt Jokke. Pallollisesti erittäin ruhallinen ja hyvin peliä lukeva Jokke liikkuu kentällä erittäin sulavasti ja pallokontrolli on todella huikealla tasolla, eipä moni pelaaja ole tällä kaudella Jokeltakaan saanut palloa riistettyä. Aikaisemmilla kausilla enemmän näkymätöntä duunia joukkueen eteen tehnyt Jokke otti tälle kaudelle myös pallollisesti isoja harpaauksia, ja siitä todisteena joukkueen sisäisen pistepörssin kolmas tila tehoin 13+16=29. Tuurasi myös kapteenina Niken poissaollessa ja muisti kätellä tuomarit joka pelissä, Happyhills voisi tavat myös aina muistaa, vai mitä?

#29 Veeti Salminen, Koovee

Aikaisemmilla kausilla hyökkääjän tontilla enemmän pelannut Salminen siirtyi täksi kaudeksi puolustajaksi, ja jälki on kin ollut tuhoisaa, 1.Divisioonassa syntyi tehot 24+9. Salmisen laukaus on todella laadukas ja hän osaa pakinkin tontilta hakeutua jatkuvasti vaarallisiin vetopaikkoihin. Osumia syntyi paljon ylivoimallakin, ja Salmisen rooli ylivoiman keskustassa tuotti tuhoa todella paljon. Myös puolustuspäässä fyysinen Salminen on joukkueelleen tärkeä pelaaja eikä juuri armoa tunne kaksinkamppailuissa.

#89 Santeri Uusi-Laitila, SPV/NJ

SpeveJymyn ykköspuolustaja on ylivoimaisesti myös koko ikäluokan Top-6 puolustajiin kuuluva vaasalaislähtöinen Uusi-Laitila. Maajoukkueringissäkin mukana ensimmäisellä leirityksellä ollut Uusi-Laitila on erittäin hyvin liikkuva ja pallollisesti taitava, moderni puolustaja, joka johtaa koko viisikkonsa peliä todella rauhallisilla, mutta myös peliä edistävillä otteilla. Laukaus on myös erittäin laadukas, ja se teki tällä kaudella tuhoa peräti 17 maalin ja 21 pörssin verran SM- sarjan puolella. Debyytti tapahtui myös B- poikien SM-sarjassa todella kovassa SPV:n jengissä, jossa kahteen peliin syntyi jo tehot 1+1.


Happee lähtee viikonloppuun ainakin tämän jutun kirjoittamisen aikaan täysin terveellä rosterilla ja muutenkin hyvin valmistautuneena. Tiedetään, että Kooveella on varmasti iso etu puolellaan, kun he saivat viime viikonloppuna pelata jo kaksi kerrasta poikki- peliä, mutta pelituntumaa on tällä viikolla haettu erittäin onnistuneesti seuramme B- poikia vastaan kahdessa ottelussa. Aletaan olla siinä tilanteessa, että kaikki tällä kaudella opittava on nyt opiskeltu, ja nyt ei enää muuta kun nautita, kun kevään parhaat pelit käynnistyvät! On siis aika käydä C- junioriajan viimeiselle matkalle, jonka pituus ja menestyksellisyys ovat vielä täysi mysteeri - ja sehän se tämän urheilun hienous onkin!

Telian Liigastudion asiantuntevat, jo potkut saaneet entiset valmentajat, nostivat viimeisimmässä podcastissaan (kuunneltavissa vain Nelonen Pron, ja Viasatin kanavapakettien tilaajille, jos olet myös ESPN:n kuukausitilaaja ja omistat Saunalahden mokkulapaketin) esille seuraavat kuumat pointit viikonlopulta:

Montako Zonen tikkua #98 saa ennen pelin alkua poikki?

Onko veskareiden paluun tehnyt lierihattu paikalla myös Tampereella?

Syttyykö Palokan tehokaksikon #22 & #90 pörssivalot päälle?

Saako #7 mailansa valmentajalta takaisin?

Mikä on #8 tarjoama päivän Kummeli- vitsi?

Jaksaako kapteeni #17 ääni avauserää pidemmälle?

Menikö #21 koe hyvin?

Minkälaisen vastauksen junioriduomme #18 & #27 antavat Kooveen ja SPV/NJ:n taapero- osastoille?

Kuinka likaisilla kikoilla #77 pelaa vastustajia solmuun?

Onko pleijjaritukat mintissä?

Mikä on musiikkivastaavien valitsema voimabiisi viikonloppuun?

Mikä on pelipäivän pastaan eksynyt proteiini tällä kertaa?

Entä mikä on mausteiden taso?

Mitä vichyä sommelier suosittelee kerrasta poikki- tyylisiin pelitapahtumiin?

Kaikki yleisön tuki otetaan mielelllään vastaan, joten eksyhän viikonloppuna AutoCenterin suuntaan kannustamanaan Hirvet viikonlopulta jatkoon ja kohti kevään ykköskarkeloita; viikonlopun jälkeen joukkueita on jäljellä enää kahdeksan!

Nautitaan yhdessä näistä hetkistä ja lähdetään hakemaan tälle C- poikien tarinalle sen ansaitsemaa onnellista loppua!

"Keiner weiss wo dem Andern der Schuh drückt."

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat