Runkosarjan kotipelit päätökseen
25.2.2019 11:13 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Vieraaksi saadaan tärkeistä pisteistä taisteleva Josba

C1- poikien 1.Divisioonan runkosarja alkaa lähestyä loppuaan, kun joukkueilla on jäljellä vielä 2-3 ottelua (pl. USB jolla 4). Sarja kärjen osalta tilanne on selvä: ÅIF/PSS varmisti viime viikonlopun kahdella voitolllaan sarjan ykköspaikan, ja kun toinen voitto tuli meidän ainoata uhkaajaa Hatsinaa vastaan, varmistui myös Happeen kakkostila! Ilman suurempia paineita päästään siis kauden kahteen viimeiseen runkosarjan otteluun. Niistä ensimmäinen on edessä tulevana lauantaina 2.3.2019 kun saamme vieraaksi Josban Joensuusta. Josba on yksi niistä kuudesta joukkueesta, jotka ovat sijoilla 3-8 ainoastaan neljän pisteen sisällä. Sijoilta 3-6 tosiaan pääsevät joukkueet jatkopeleihin runkosarjan jälkeen, joten lauantain vierailta ei panosta kyllä puutu! Happeekin toki otteluun lähtee voittavalla asenteella, sillä kokoonpano tulee olemaan todennäköisesti aavituksen erilainen kuin normaalisti, ja tavoitteena on, että valmennusjohto saa nyt entistä paremmin tietoa toimivista viisikoista ja siitä, ketkä ovat joukkueen kokoonpanossa myös pudotuspelikarsinnoissa, joissa joukkue tosiaan kakkossijan mukana tulleella varmuudella pelaa.


1.Divisioonan tilastot

Joukkueen kohtasivat edellisen kerran marraskuussa Joensuussa, ja tuolloin Josba nappasi hienolla esityksellä 9-8 voiton rangaistuslaukauskisan jälkeen. Tuossa pelissä Happeen peli oli kaksi erää melko täysin kohmeessa, eikä joukkue oikein tuntunut ottavan ottelua tosissaan. Päätöserän koneen käynnistyminen toi lopulta vain tasapelin, ja rankkareilla isännät olivat sitten etevämpiä. Nyt ei samanlaiseen aliarviointiin ole joukkueella varaa, sillä Josba on tällä kaudella osoittanut useaan otteeseen olevansa parhaimmillaan nimenomaan sarjan kärkijoukkueita vastaan ja esimerkiksi ÅIF/PSS:ää joukkue on pitänyt todella tiukilla molemmissa joukkueiden kohtaamisissa.

Josba pelaa todella hienoa, aktiiviseen pallolliseen pelaamiseen pohjautuvaa salibandya, ja joukkue saa luotua maalipaikkoja nimenomaan viisikon tekemän työn myötä, sen sijaan että yksilöt haastaisivat niin paljoa maalipaikoille itsekseen. Josbasta ei ehkä ikäluokan superstaroja löydy 1.divisioonan puolella, mutta se ei ole joukkueen pelaamisesta juuri näkynyt; päinvastoin, joukkue takoo ottelusta toiseen maaleja kolmen kentän laajuudella, ja uusia ratkaisijoita löytyy koko ajan. Joukkueen pistekärki on tällä kaudella ollut niin hyökkääjänä kuin pakkinakin pelannut #70 Miro Moilanen (18+19), ja hyvää taustatukea ovat tarjonneet etenkin #50 Sampo Siponen (19+13) sekä yli 20 maalia sarjassa iskeneet #64 Juuso Määttä (25+9) ja #96 Jaakko Reijonen (21+6). Puolustuspäästä esille on syytä nostaa ainakin joukkueen kapteeni #24 Tuukka Korhonen (7+15) joka viimeksi sivalsi Happeeta vastaan peräti kolme maalia ja kaikki vieläpä melko komeilla laukauksilla. Josban maalia kauden jokaisessa ottelussa on vartioinut #12 Henrik Rabin (19 ottelua, 72,87%).

Happee pystyy lähtemään otteluun siis rennoin mielin, mutta se ei saa missään nimessä näkyä löysäilynä, vaan nyt täytyy joukkueen hakea jo sitä asennetta, jolla lähdetään runkosarjan jälkeen myös pudotuspelikarsintoihin pelaamaan; silloin kun ei ole varaa enää minkäänlaiseen epävarmuuteen, koska pelit pelataan sudden death- systeemillä eli tappiosta katsellaan sitten rantapalloja ja Tjäreborgin matkaesitteitä. Viime kaudella kun kesäloma aloitettiin jo maaliskussa, niin opittiin jo, ettei se kovin mukavaa ole, ja tänä vuonna sitä halutaan venyttää mahdollisimman pitkälle kevääseen. Ja toki fakta on tällä hetkellä se, että joukkueen edellinen pelituntuma on todella kaukaa, kolmen viikon takaa, joten senkin kannalta esityksen tulee olla nyt erityisen vahva alusta lähtien, jos pisteet meinataan kotona pitää! Katseita kannattaa kinnittää etenkin uusittuun kolmikkoon #90 Roope Sihvola - #22 Santeri Kujala - #5 Eelis Kovala joka on treenipelissä ja treenikentillä esittänyt jo erittäin lupaavia otteita.

Ottelun Seuraa Häntä- Pelaajat:

#5 Eelis Kovala, Happee

Hurjia kehitysaskelia viime kaudesta ottanut ja viime otteluissa jopa Happeen parhaana pelaajana esiintynyt Eelis on kentällä todella ihanteellinen Happee- pelaaja (tai Rytke- pelaaja), sillä hänellä riittää jalkaa ja ennen kaikkea tahtoa ja asennetta joka ikisessä tilanteessa. Pallottomana Eelis aiheuttaa vastustajalle harmaita hiuksia aktiivisella karvauspelaamisellaan, ja pallollisena puolestaan häntä ei juurikaan kukaan kiinni kentällä saa, askeleet ovat nimittäin sen verran teräviä! Vasta viime kaudella pysyvämmin hyökkääjän rooliin siirtynyt Eelis on tällä kaudella iskenyt myös erittäin mallikkaat tehot 13+4, vaikka hänen suurin arvonsa joukkueelle on se, mitä hän tekee pisteiden takana.

#24 Tuukka Korhonen Josba

Josban kapteeni ja puoluksen liideripelaajiin kuuluva Korhonen on ollut tällä kaudella Josban parhaimmistoa yksittäisistä pelaajista. Kaudella on syntynyt oikein malikkaat tehot 7+15, maaleista kolme tosiaan viimeksi Happeen verkkoon. Korhonen ei kentällä ole ehkä se räiskyvin pelaaja, mutta on todella varmaotteinen ja omaa myös hyvät kädet sekä terävän laukauksen. Josban taistellessa edelleen kynsin ja hampain kevään jatkopelipaikoista tulevat Korhosen panos ja johtajuus varmasti olemaan erityisen tärkeitä koko joukkueelle.

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Lauantaina päättyvät myös Yhdistelmäjoukkueen taival Eliittisarjassa, kun päätöskierros pelataan Turun Sport Gardenissa. Happeen osalta panosta ei enää ole, mutta joukkue lähtee silti hakemaan peleistä voitokasta päätöstä, kun vastaan asettuvat OU ja SalBa Sininen. Meiltä mukaan lähtevä pelaajisto on tällä kertaa hieman kapeampi, mukana ainoastaan maalivahti #7 Niko Viljanen (77,45%) sekä Eliittisarjan joukkueen pistekärki #4 Roope Lojander (13+2).

Eliittisarjan seuranta

Runkosarjan päätöskierroksen ympärille leijuu vielä todella kovia puheenaiheita, joita itse Don Cherry on ESPN:n lähetyksissä sivunnut, samalla kun on kyseenalaistanut Patrik Laineen maalintekotaitoja:

Kuinka moni on pelitauon aikana hukannut suojalasinsa?

Kummassa päässä ketjuruletin aiheuttama vaihdos aiheuttaa enemmän tuhoa?

Onko #16 Zone jo plyoff- iskussa?

Kenen kanssa #20 tekee alkulämmöt?

Sattuuko #88:lle pöljä päivä?

Onko molemmat Mustoset ehjänä?

Onko #28 löytänyt lapaa, joka ei petä alta?

Nouseeko #90 pörssikärkeen?

#27 iski viimeksi Josbaa vastaan 2+2; jatkuuko juniorin superkausi?

Mihin suuntiin Suomea neljä veskariamme lauantaina sinkoaa?

Nähdäänkö #5:lla hiuspanta vai ei?

Lauantaina siis vielä Palokkaan tsekkaamaan Hirvilauman runkosarjavirettä kertaalleen kotikaukalossa. Seuraavasta Jyväskylässä pelattavasta pelistä ei vielä ole varmaa tietoutta, joten siltäkin varalta kannattaa nyt täyttää Palokan lehterit oikein kunnolla! Pelin jälkeen voi sitten jatkoksi jäädä katselemaan vaikka miesten Divaria Palokassa tai siirtyä Monnarille katsomaan Happeen miesten runkosarjan päätöskamppailua!

"Jedes Warum hat seinem Darum"

#rytkettä

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat