C1-Divarin Superviikonloppu Palokassa!
5.2.2019 19:43 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Etelä-Suomesta saapuvat vieraiksi M-Team ja ÅIF/PSS.

Super Bowl oli ja meni, mutta todellinen urheilun Superviikonloppu on edessä vasta tulevana viikonloppuna;

9.-10.2.2019 pelataan nimittäin C1- poikien 1.Divisioonan ehdoton ykkösviikonloppu, kun sarjan kakkosena majaileva Happee isännöi kotonaan Palokan koulukeskuksella ensin sarjakolmonen M-Teamia lauantaina ja sunnuntaina vieraaksi saapuu puolestaan sarjakärki ÅIF/PSS. Tähän tapahtumaan emme myyneet lähetysoikeuksia Viasatille, koska salibandy on parasta paikan päällä, ja kutsummekin kaikki Jyväskylän (ja tietysti Helsingin, Porvoon ja Sipoon myös, muualtakin saa tulla) salibandyihmiset katsomaan huippuluokan juniorisalibandya tänä viikonloppuna!

1.Divisioonaa on joukkueesta riippuen jäljellä vielä 4-6 ottelua (pl. Hatsina jolla on vielä 7), ja sarjan kärjen tilanne on todella kutkuttava: ÅIF/PSS pitää sarjan kärkipaikkaa hallussaan 44 pisteellä (16 ottelua), Happee majailee kahden pisteen päässä kakkosena (18 ottelua) ja M-Team löytyy puolestaan komostilalta 34 pisteellään (17 ottelua). Toki myös hurjavireinen Hatsina hengittää vielä niskaan 30 pisteellä, ja heille on tosiaan vielä todella paljon enemmän pisteitä tarjolla kuin muilla sarjan joukkueilla. Mutta anyway, nyt on siis todellinen sarjan kärkimähinäviikonloppu edessä Happeen pojilla, kun taistelu sarjan kahdesta kärkisijasta tiivistyy entisestään. Tokihan sarjasta kuusi kärkijoukkuetta jatkavat pelejään runkosarjan jälkeen, mutta 1-2 sijoittuneille on tarjolla aavistuksen verran kevyempää jatko- ohjelmaa. ÅIF/PSS on jo melko hyvissä asemissa sarjan voiton kannalta, mutta onnistuneella viikonlopulla Happeella on vielä oiva mahdollisuus yhdistelmää härnätä, ja vähintäänkin parannella asemiaan sarjan kakkostilalla.

1.Divisioonan tilastot

LA 9.2. Happee - M-Team

Lauantaina vieraaksemme saapuu siis M-Team Helsingistä. Edellinen kohtaaminen Marraskuussa oli todellinen trilleri, kun "Tiimi" nousi ottelussa jo 2-6 tilanteesta tasoihin, mutta Happee iski voittomaalin ajassa 59.33, ja nappasi lopulta todella kovan vierasryöstön ja täydet pisteet mukaansa. M-Teamia ei moni nostanut ennakkoon sarjan kärkijoukkueiden joukkoon syyskaudella, mutta Rusalaiset näpäyttivät epäilijöitään ollen sarjan ehdotonta kärkeä etenkin syyskaudella. Tämän vuoden puolella Tiimillä on ollutkin sitten hieman vaikeampaa, kun neljän pelin pistesaldo näyttää ainoastaan kahta pistettä, viimesimpänä joukkue kärsi kotikaukalossaan 3-6 tappion Kooveelle. Siitäkin huolimatta joukkue kuuluu ehdottomasti Divarin kärkieliittiin, ja Tiimissä on tehty todella hyvää työtä pelaajien kehityksen eteen, kun etenkin viimesen kahden vuoden aikana kehityskaari on ollut todella huima. M-Team on siinä hyvin samankaltainen joukkue kuin Happee, että vaikka "majustaroja" ei joukkueesta löydy, on joukkueella silti kolmen kentän verran todella laadukkaita pelaajia heittää kentälle. Tiimin pistekärki on tällä kaudella ollut viime kaudella Esport Oilersissa SM- hopeaa saavuttanut #9 Rasmus Karmanto (18+30), joka on ollut tällä kaudella ehdottomasti yksi Divarin parhaita yksittäisiä pelaajia. Tulitukeakin löytyy takaa todella hyvin, esimerkiksi huippuluokan maalintekijä #64 Eemil Puupponen (28+8) sekä 04- ikäluokan liukasliikkeinen #37 Sisu Heikkeri (22+12), jotka molemmat ovat vieläpä pelanneet tällä' kaudella huomattavasti vähemmän kuin muut joukkueesta. Joukkueen puolustus on myös erittäin isokokoinen ja fyysinen, ja sitä johtaa Tiimin kapteeni #17 Oliver Huhtio (5+17), apunaan muun muassa #33 Vili Heinänen (3+7), #16 Otto Pulkkinen (5+3) sekä #29 Julius Lehtikanto (2+3). Joukkueen maalia on vartioinut yhtä vaille kaikissa otteluissa Divarin ehdottomasti Top-3 torjujiin kuuluva #35 Jaakko Raja (80,8%).

Ottelun seuranta

SU 10.2. Happee - ÅIF/PSS

Ja sunnuntaina on sitten edessä viikonlopun todellinen huipennus, kun sarjan ykkönen ja kakkonen iskevät yhteen ÅIF/PSS:n saapuessa vieraaksi. Edellinen kohtaaminen Porvoon salibandypyhätössä päättyi lopulta todella vaiherikkaan ottelun päätteeksi yhdistelmän 7-5 kotivoittoon. 1.Divisioonaan ylivoimaisena voittajasuosikkina lähtenyt ÅIF/PSS on kestänyt suosikin paineet moitteitta läpi kauden ja tappioita joukkue on kauden aikana kärsinyt ainoastaan kaksi, nekin molemmat vasta rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi. Ja tämä siitäkin huolimatta, että osa joukkueen pelaajista mättää samalla myös C- poikien SM- sarjaa Viikinkien riveissä jääkiekossa! Joukkue on todellinen malliesimerkki salibandyn puolella, sillä kaikki pelaajat ovat ennen kaikkea urheilijoita eivätkä vain salibandypelaajia. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että joukkue pelannut oikeastaan kaikki ottelut alle kolmella kentällä eikä kaikille tule varmaan edes hiki :D Joukkueen kaksi kärkikenttää mahtuisivat heittämällä lähes mihin tahansa SM- sarjan joukkueenseenkin, ja he ovatkin takoneet todella kovaa tulosta pitkin kautta, ompahan pari pelaajaa ollut jo myös ÅIF:n miesten peleissä Divarissa mukana! Ykköskenttää johtaa sarjan parhaisiin senttereihin lukeutuva #30 Miko Melender (14+27), laidoillaan joukkueen pistekärki ja armoitettu maalintekijä #20 Patrik Korpiniemi (34+17) ja todella kovajalkainen ja todella vaarallinen kärkikarvaaja #61 Sisu Ruohonen (19+4). Kakkosesta löytyvät puolestaan joukkueen lätkäjätkät, United 1- FBA kokoelmaan kuuluva #21 Sampo Nieminen (12+18) sekä todella fyysinen pelote #98 Joakim Lajunen (13+11). Viidessä ottelussa on mukana viilettänyt myös järkyttävän nopea ja taitava #88 Matias Rantonen (9+6), mutta häntä ei ole viime aikoina joukkueen kokoonpanossa näkynyt. Puolustuksesta löytyy myös todella paljon pallollista taitoa etenkin ykköspakki #26 Otto Lintulan (5+5), #15 Robert Brusaksen (5+3) ja #23 Anton Sjöfeltin (8+12) tarjoamana. Joukkueen maalia vartioi sunnuntaina erittäin todennäköisesti Divarin tämän kauden paras maalivahti #94 Roni Serenius (87,65%).

Ottelun seuranta

Happee nappasi viime viikonloppuna todella tärkeän vierasvoiton Steelersiä vastaan lukemin 1-9. Joukkueen esitykset vieraskaukalossa eivät ennen tuota peliä olleet vakuuttaneet kovinkaan paljon, mutta nyt pystyttiin pelaamaan ehjä ja fiksu ottelu, ja etenkin vastustajien todella vaarallinen kärkikenttä saatiin tylsytettyä täysin. Nyt joukkueella on tavoitteena jatkaa samaa kulkua hyvän treeniviikon muodossa. Torstaina pelataan vielä hyvä harjoitusottelu O2-Jyväskylän B- poikia vastaan, ja haetaan kova rytke päälle viikonloppua varten, koska silloin mitään ei saada ilmaiseksi, vaan asenne täytyy olla aivan tapissa, jos Palokan kotitaika meinataan elossa pitää. Joukkue on ainakin tällä hetkellä erittäin hyvin terveenä, ja toivottavasti se myös pysyy, sillä vastustajat tulevat varmasti iskemään Happeeta vastaan aivan ykkösrostereillaan, ja siihen pitää pystyä vastaamaan!

Viikonlopun Seuraa Häntä- pelaajat:

#98 Aapo Heiska, Happee

Aapo kuuluu Happeen sekä koko sarjan johtaviin puolustuspään pelaajiin, ja on myös koko ikäluokan suurimpia fyysisiä pelotteita. Moni on tälläkin kaudella Aapolta yrittänyt palloa riistää (ehkä pari on onnistunut hyvänä päivänä), mutta kyllä siinä on iso homma on ikäluokan kärkijätkilläkin. Aapo on ennen kaikkea johtava pelaaja kentässään, ja rakentaa koko viisikon peliä loistavasti, joskus rauhallisesti ja joskus vähemmän rauhallisesti :D Myös laukaus on aivan hirmuinen hyvin lähteässään, tällä kaudella on syntynyt tehot 6+11. Heiska on myös joukkueen ykkösvalinta rankkareihin, muutama veskari on tällä kaudella edelleen etsimässä tietään kotiin dönerkioskilta, johon Aapo on heidät veiveillään lähettänyt.

# 17 Oliver Huhtio, M-Team

Tiimin kapteeni Huhtio on kehittynyt viimeisen vuoden aikana koko joukkueen mukana aivan huimasti, ja Oliver onkin nostanut otteillaan itsensä koko Divarin pakkieliittiin. Rauhallinen puolustaja omaa myös todella hyvän laukauksen, ja poikittaisliikkeestä lähtevä rightin puolen kantti on parhaimmillaan myös todella vaarallinen. Tiimin ykköskentän takana peliä rakentava Huhtio ei ole ehkä kentän räiskyvin persoona, mutta tekee viisikostaan peli toisestaan jälkeen paremman pelillisillä otteillaan

#26 Otto Lintula, ÅIF/PSS

Myös sunnuntain vastustajalta nostetaan esiin joukkueen puolustusosaston johtaja, hän on Miesten Divarin tunnelmaakin tällä kaudella ÅIF:ssa haistelemaan päässyt Otto Lintula. Urheilullinen, hyvin liikkuva ja erittäin hyvät kädet omaava Lintula ei välttämättä ole ollut tämän kauden puolustajista se pörssipakki, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen nostaa hänet koko sarjan Top-3 puolustajiin ainakin allekirjoittaneen papereissa. Edellisessä Happee- kohtaamisessa nähtiin osoitus myös erittäin hyvistä käsistä hyökkäyspäässä, kun Lintula näpäytti koko Happee- viisikkoa komella nousulla ja maailmanluokan Forsberg- viimeistelyllä.

Live- Streamit (YouTube)

Tulevasta viikonlopusta ovat kuhisseet jo niin Pääkallon keskustelupalsta, Telian Liigastudio, New York Times kuin myös varmasti pelaajien Snapchat- ryhmät, tässä viikonlopun puhutuimpia aihioita:

Ovatko Mirot #7 & #8 pörssipäällä?

Kuinka isot lapaset #25 kaivaa alkulämmittelyyn mukaan?

Saako sarjan ylivoimaisin karvaaja #5 taas ketsuppipulloa auki?

Onko M-Teamin puolustajajätti taas luvannut #98:lle murskaavansa Happeen?

Miten #17 koeviikko meni?

Löysikö #90 parturin tuoliin?

Kelpaako koulukeskuksen sali vähän fiinimpään tottuneille vieraille?

Nostaako #21 taas #88:n MVP:ksi?

Toimiiko YV?

Missä vaiheessa tuomaristo puhuttelee ensimmäisen kerran?

Ja puhutellaanko heitä ensin?

Mikä on päivän vaparikuvioista tehokkain/tuhokkain?

Viikonloppuna Palokassa nähdään kaikki Divarin kärkiveskarit; kuka koppaa parhaiten?

Nähdäänkö Palokassa yleisöryntäys?

Pitääkö joukkueen official fan group katsomossa isoa mekkalaa?

Onko Sipoon lätkäjätkillä tarjota vinkkejä hiustyylin suhteen?

Onko futis jäisellä pihalla ja vankilasäännöillä paras mahdollinen alkulämppä?

Saadaanko penkin taakse täytettä viime peleihin verrattuna?

Måste jag talar svenska? Det skulle vara inte bra.

Viikonloppuna siis sankoin joukoin Palokan lehtereille kannustamaan Happeen pojat voittoon ja nauttimaan huipputason juniorisalibandystä; näitä pelejä et todellakaan halua missata! Äänikanavat kannattaa myös virittää sellaiselle tasolle, että kannustus kuuluu Palokan keskustaan saakka (kelle toimii äänenavaus, kelle perjatai ja lauantai- iltojen muut menot, tyyli on vapaa). Koitetaan pitää myös Instagram aktiivisena pitkin viikonloppua, että saadaan hyvää materiaalia myös lähes tuhannelle (=945) seuraajallemme (käyhän sinäkin seuraamassa happee_c1 tiliä, jos et ole sitä vielä tehnyt, tuhat seuraajaa jos saadaan rikki tämän kauden aikana, niin se olisi todella hieno juttu!).

"Besser ein Spatz in der Hand, als eine Taube auf dem dach."

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat