Divari-Eliitti Tupla jälleen edessä!
30.1.2019 12:51 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Eliittisarjan pelipäivä Killerillä, 1.Divisioonassa tie vie Hämeeseen.

Tulevana viikonloppuna olisi edessä jälleen pleit molemmilla peliryhmillä. Happee Valkoinen aloittaa viikonlopun Eliittisarjan kotiturnauksella lauantaina 2.2. Buugin liikuntakeskuksella joukkuetta vastaan asettuvat aamupelissä ensin sarjan voittajasuosikkeihin kuuluva FBC Turku ja iltapelissä kohdataan yhdistelmänippu SBS Masku/SBS Wirmo, joka majailee tällä hetkellä sarjan kärkipaikalla tasapisteissä KaKon kanssa ja pisteen "Beeceetä" edellä. Ja sunnuntaina jatkuu puolestaan 1.Divisioona, kun murheellisen viime viikonlopun jälkeen Happee lähtee puhdistamaan peli- ilmettään Steelersin vieraaksi Iittala- halliin. Steelers tarjosi vuoden alussa erinomaisen vastuksen Vaajakoskella, ja todella hyvää salibandypeliä on syytä odottaa nytkin.

Eliittisarjan tilastot

1.Divisioonan tilastot

Alkaako voittoputki Killerillä?


Happee Valkoinen nappasi edellisistä peleistään viime pelipäivänä sarjan avausvoittonsa, kun OU kaatui näytöstyyliin 1-10. Sarjakärki KaKo oli kuitenkin avauspelissä vahvempi peräti 1-9, ja nyt lauantaina vastukset tulevatkin olemaan melko samaa kaliiberia, kun kohtaamme sarjan kärkipaikalle viime peleissä nousseen SBS Masku/SBS Wirmon sekä pisteen perässä sarjan kärkikaksikkoa olevan, ja edelleen sarjan yköössuosikin viittaa kantavan FBC Turun. Molemmat joukkueet on kohdattu tällä kaudella kertaalleen, sarjan avauspeleissä Marraskuussa Masku/Wirmo oli vahvempi lukemin 6-3 ja tämän vuoden ensimmäisissä peleissä "Beecee" nousi lopulta 5-8 voittoon.

Aamupelissä kohtaamme ensin Turun keltasiniset. Edellinen kohtaaminen Tammikuussa oli jo kääntyä superyllätykseksi, kun Happee johti Mynämäellä peliä puolessa välissä vielä 5-3. Sitten kuitenkin Beeceen penkilläkin laitettiin takin napit kiinni, ja alettiin pelaamaan, ja loppupelin he veivätkin 0-5. FBC on pelannut läpi kauden todella kapealla rosterilla, kun se SM- karsintojen jälkeen vielä kapeni kahdella USB:hen siirtyneellä nimellä. Joukkueen pelaajat ovat kuitenkin Eliitin tasolle todella laadukkaita, ja kahdeksallakin kenttäpelaajalla on joukkue voiton tällä kaudella jo raapinut! Beeceen pistekärki on sarjassa ollut #16 Heikki Aho tehoin 5+10, heti perässä tulee 04- ikäinen huippuvaarallinen maalintekijä #3 Verneri Tuononen pörsseillä 10+4. Kovia pelaajia ovat olleet myös ykkössentteri #91 Rasmus Pakarinen (4+1) sekä viime kaudella SM- sarjaa pelannut puolustaja #19 Rasmus Rintala (4+2). Joukkueen ykkösvahti #13 Jerry Johansson on kuulunut Eliitin parhaisiin maalivahteihin tällä kaudella (8 peliä, 76,67%).

Toisessa pelissä kohdattava SBS Masku/SBS Wirmo nousi tosiaan viime peleissä sarjan kärkeen voittamalla kärkipelissä KaKon lukemin 4-5. Hirmuinen vastus on siis iltapelissäkin vastassa. Pääosin 04- ikäluokasta, mutta myös nuoremmista, koostuva Masku/Wirmo on pelannut tällä kaudella myös C2- poikien SM- sarjaa, ja sielläkin joukkue kuuluu sarjan voittajasuosikkeihin. Joukkue on pystynyt kierrättämään Eliitissä isoa rosteria, ja jo 29 pelaajaa on Masku/Wirmossa kerännyt peliminuutteja tällä kaudella Eliittisarjassa. Joukkueen tehokkaimpia ovat olleet laitureista sarjan pistepörssiäkin johtava #8 Lauri Eloluoto (19+10) sekä #92 Mico Hellén (8+8) ja sentteri #64 Elias Nummelin (2+8). Maalissa #36 Antero Survonen (6 peliä, 80,34%) on pelannut tasaisen hyvän kauden ja antaa joka pelissä joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta hyvillä otteillaan.

Otteluiden seuranta:

FBC Turku - Happee Valkoinen

Happee Valkoinen - SBS Masku/SBS Wirmo

Seuraa Häntä- pelaajat:

#4 Roope Lojander, Happee

Happeen pistekärki todella kovatasoisessa Eliittisarjassa on ollut hieman yllättäenkin Roope. Viime kaudella hän ei vielä pisteillä juhlinut, vaikka osaamista hyökkäyspäässä väläyttelikin ajoittain. Kuitenkin tällä kaudella pelipaikka on siirtynyt yhä useammin pakista sentteriksi ja tulos on ollut sen mukaista, kahdeksaan peliin on syntynyt jo peräti yhdeksän maalia. Roopen suoraviivainen ja fyysinen pelityyli tulee aiheuttamaan vastustajille vielä paljon harmaita hiuksia tällä kaudella, ja tehoja on odotettavissa myös lauantaina!

#16 Heikki Aho, FBC Turku

Beeceen kantavia voimia on ollut tälläkin kaudella joukkueen pistekärki Heikki Aho, jolle on kertynyt hyvien otteiden johdosta peliminuutteja jo FBC Turun B- poikien joukkueessakin. Usein oikean laidan tontilla viihtyvä Aho on enemmän peliä rakentava pelaaja kuin maalintekijä, ja omaakin todella hyvän pelisilmän ja hyvät kädet. Aho on helposti sarjan parhaita pelaajia, ja vakuutti jo syksyn SM- karsinnoissa Happeen C1- edustusta vastaan.

#8 Lauri Eloluoto, SBS Masku/SBS Wirmo

Yhdistelmänipun vasemman laidan taituri Lauri Eloluoto on ollut tämän kauden Eliittisarjan tehokkain pelaaja, kun seitsemään peliin on syntynyt aivan hirmutehot 19+10. Myös C2- poikien SM- sarjassa on syntynyt yhdeksään peliin pörssit 12+12, joten todella kovasta sählylupauksesta on kyse, ja jos on lauantaina Buugissa buugi päällä, niin kyllä tulee Happeenkin puolustukselle hikinen iltapeli.


Iso ja tärkeä peli edessä Hämeenlinnassa


Hämeenlinnassa nähdään toisen kerran Tammikuussa Happeen ja Steelersin kohtaaminen, kun terämiehet vierailivat alkuvuodesta tosiaan jo Vaajakoskella. Tuo peli päättyi Happeen niukkaan 8-6 voittoon, ja varmasti tiukka peli on nytkin edessä (koska me emme juuri muunlaisia pelaa :D). Tuota peliähän edelsi hämeenlinnalaisten suunnalta koko sarjan valtamedian tietoisuuteen nostanut frisbeegolf- case, mikä aiheuttaa edelleen pientä hilpeyttä ainakin Jyväskylässä. Mutta varmuuden vuoksi säästetään ne vitsit vaikka myöhemmälle.

Pelialustaksi vaihtuu taas viime viikonlopun parketin jälkeen matto, kun astumme Iittala- hallin maaperälle pelaamaan. Hallista ei meillä kokemuksia vielä historian aikana ole, mutta on siellä melkoisen paljon korkeankin tason pelejä pelattu, joten eiköhän se meidän hienohelmoillekin kelpaa. Edellisestä Hämeenlinnan vierailustakin on aikaa jo aika pitkä tovi, ja nekin taitavat kaikki olla historian saatossa Jukolan koululla (allekirjoittanut on tosin Eerikkilään kurvannut tuota kautta useastikin, ja esim. kylä nimeltä Porras on reissuilta noussut ison maailman tietoisuuteen, mutten sen olemassaolo saattaisi olla edelleen täysi myytti). Taas saadaan siis merkata päiväkirjaan uusi merkintä. Ja itseasiassa hallihan taitaa sijaita Kalvolan puolella, mutta koska Kalvola on paikka, josta olemme ihan neva höörd, niin kutsutaan paikkaa kuitenkin Hämeenlinnaksi meidän puolelta, joku paikallinen loukkaantukoon ja korjatkoon. Pienen huumorihetken allekirjoittaneelle tarjosi muuten internetistä kaivettu faktapläjäys Hämeenlinnasta; kaupungin 23. kaupunginosa on nimittäin nimeltään Munakas! :D Löytyy sieltä myös esimerkiksi Mäskälä, joka taas kuulostaa niin hc- naapurustolta, että en yöllä siellä yksikseen tallustelisi.

No mutta, maantiede sikseen, paltaas vaikka läpällä aiheeseenkin takaisin:

Steelersin kausi ei ole tuloksellisesti ollut erityisen voittoisa, sillä joukkue löytyy sarjataulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta kolmella voitolla 16:sta pelistä, ja teoreettisetkin mahdollisuudet jatkopeleihin oikeuttavaan kutossijaan alkavat olla melko pienet. Tämän ei kuitenkaan saa missään nimessä antaa hämätä, sillä Steelers on pitänyt kauden lähes jokaisessa ottelussa kaikkia kärkijoukkueita todella tiukilla etenkin kotikaukalossaan. Ja isoin syy tähän löytyy joukkueen ykköskentästä, jossa pelaavat sarjan pistepörssin ylivoimainen ykkönen #96 Veeti Hiltunen (40+31), pörssinelonen #18 Elmeri Tuomainen (30+26) sekä sijalta 16 löytyvä #19 Vilho Kekki (18+17). Kolmikko on ollut koko sarjan pelätyin trio ja kylvänyt tuhoa jokaisen joukkueen päädyssä tällä kaudella. Yhteispeli on parhaimmillaan saumatonta, ja jos heille yhtään ylimääräistä tilaa tai aikaa antaa, soi omissa hyvinkin nopeasti. Hyvää taustatukea ovat tuoneet myös rightin puolen laituri #98 Eero Saarinen (11+17), puolustajan tontilta pommittava #9 Eetu Pietilä (16+6) sekä salamannopea #97 Nuutti Paakkari (9+5). Joukkue on peluuttanut koko maalivahtikolmikkoaan tällä kaudella, isoimmat minuutit ovat kertyneet 11 peliä pelanneelle #4 Aleksi Rantaselle (72,32%).

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Ottelun Seuraa Häntä- pelaajat:

#98 Eero Saarinen, Steelers

Vaikka Saarinen ei kuulukkaan yleensä tuohon Steelersin pelättyyn ykköstrioon, pelasi hän siinä Vaajakoskella Hiltusen tilalla, ja onnistuipa oikein hyvinkin, nakutti vieläpä tehot 1+3. Koko kauden pörssit ovat vakuuttavat 11+17, ja myös B- poikien Eliittisarjassa on syntynyt kuuteen peliin 4+3. Saarinen on kentällä erittäin liukkaasti liikkuva ja vaarallinen pelaaja, jolta löytyy laukaisuvarastosta todella tulinen kantti, mikä lähtee pitkästäkin poikittaisliikkeestä. Ykköskentän kolmiko lisäksi Saarinen onkin ollut niitä Steelersin pelaajia tällä kaudella, jotka ovat maaleillaan antaneet joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta ottelusta toiseen, vaikka ihan koko joukkueelta ei olekaan aina riittävästi apuja tullut.

#8 Miro Oksanen, Happee

Otetaan Happeltakin seurantaan meidän rightin snaipperi, tällä kaudella 12 maalia iskenyt Oksasen Miro. Ennen melkeimpä puhtaana maalintekijänä pidetty Miro on tällä kaudella ottanut isoja harppauksia pelaamisessaan myös puolustus- ja karvauspelaamisen puolella, ja nykyään maalinteon lisäksi tämä Duracell- duon toinen osa tekee kentällä entistäkin enemmän duunia myös pallottomana eikä anna vastustajan pakeille hetken rauhaa pallon kanssa kentällä ollessaan. Toki laukauskin on edelleen joukkueen vaarallisimpia ja se lähtee hyvin juusoheikkismäisesti asennosta kuin asennosta, ja tarvittaessa pallo runnotaan maaliin ihan siitä veskarin ulottuvilta.

Happee lähtee siis kirkastamaan edellisen viikonlopun jäljiltä peli- ilmettään, ja ennen kaikkea pallollinen pelaaminen pitää saada parempaan kuosiin kuin mitä se Kuusankoskella oli. Taikatemppuja ei kuitenkaan onneksi tarvitse tehdä (on nimittäin vielä opinnot Tylypahkassa sen verran alkuvaiheessa, että ei välttis onnistuis), vaan oman rennon tekemisen kautta sen taas pitää lähteä. Ja asenteen tulee tietysti myös olla kunnossa! Sitä se oli ainakin loppuviikon treeneissä, joten lähtökohdat näyttävät erittäin positiivisilta.

Ottelun kuumimmat puheenaiheet löydät tällä viikolla Washington Postin tilaajien kulttuuriliitteestä, tässä niistä parhaat:

Onko posteljooni tuonut jo #98:lle pelikengät Eerikkilästä?

Millainen on #8 uuden mailan osumisprosentti?

Onko #16 löytänyt jälleen yhteisen harmonian Zone Airlightinsa kanssa?

Onko Divarikokoonpanoon palaava #87 täysin kiinnisaamaton?

Onko #20 opettanut muille veskareillemme heittonsa salaisuudet?

Pääsevätkö #5 uudet tuuletus- dancemovet käytäntöön?

Mikä on case #24 pelipaidan kanssa?

Aukeaako #28 maalitili vihdoin vai iskeekö #88 verbaalisella lahjakkuudellaan?

Jatkaako #4 hurjaa pistetehtailua Eliittissä?

Sattuuko #91:lle pörssipäivä Killerillä?

Onko Newcastlella mitään tsäänssejä Spursia vastaan?

Onko pelipäivän pastassa makua?

Saadaanko sunnuntain pelin isänniltä frisbeegolf- vinkkejä?

Onko kukaan opetellut jenkkifutiksen sääntöjä Super Bowlia varten?

Viikonlopun suunnitelmat jos ovat siis Laajavuoren Red Bull Crashed Icea lukuunottamatta auki, niin suuntaahan lauantaina ensin Killerille kannustamaan Happee Valkoinen sarjan ensimmäisen voittoputken aloitukseen, ja sunnuntaina hyppää joko maakuntamatkalle Hämeenlinnaan (tai Kalvolaan, whatevö) tai vähintäänkin jännitä matsia sunnuntaipizzan ääressä live- streamin välityksellä YouTuben ihmeellisestä maailmasta (älä eksy söpöjä kissavideoita katsomaan, niissä menee koko päivä). Vaikka Viasatin vapaaviikonloppu varmasti aiheuttaakin houkutuksia Tottenhamin matsin, Bundesliigavääntöjen ja Jokerien pelin osalta, niin muistakaahan, että urheilu on parasta paikan päällä!

"Schande dem, der schlecht davon denkt"

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat