Kouvolaan matkamme käy
23.1.2019 12:19 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna matkataan Susien vieraaksi.

Happeen C1- poikien neljän pelin Tammikuu päättyy tulevana lauantaina 26.1. kun joukkue hyppää taas pitkästä aikaa bussin kyytiin, ja koordinaatit asetetaan Kymijoen varrella sijaitsevaa, Kymenlaakson maakunnan keskusta ja Suomen 11. suurinta kaupunkia kohti; kyseessä ei ole Kotka, vaan tietenkin Kouvola! Vastaan asettuu luonnollisesti isäntäjoukkue Sudet SB. Ottelu pelataan Kuusankosken ut:lla (heitän rohkean veikkauksen, että lyhenne tulee sanasta Urheilutalo) ja kick off vihelletään klo 17.00.

Kyseessä on Happeen pojille runkosarjan kolmanneksi viimeinen road trip, ja monelle vierailu tähän mystiseen Kouvolan kaupunkiin on varmasti ensimmäinen elämässä (mukaanlukien allekirjoittaneelle). On siis syytä tutustua tarkemminkin tähän kaupunkiin, joka monille koomikoille on aivan suosikkikaupunkeja heti Turun ja Riihimäen vanavedessä. Ja mikäs parempi ja relevantimpi (muuten ensimmäinen kerta koskaan, kun käytän sanaa "relevantimpi" #torille) tietolähde olisikaan, kun Facebookista löytyvä sivu Kouvola Memes (joskin materiaali on vuosia vanhaa, joten pieni virheinformaation vara näissä on). Yleinen mielikuva näyttää olevan, että Kouvolassa (tai toiselta kutsumanimeltään Kouvostoliitossa) asuminen masentaa ja mietelause "Kouvola on vain mielentila" onkin hienoimpia kuulemiani filosofisia lausahduksia, mitä olen eläessäni kuullut. Kouvolan keskustan suosituimpia liikkeitä ovat näköjään "Loppuunmyynti" ja "Vuokrataan". Lisäksi Kuusankoskella, jossa pelihallimmekin sijaitsee, on mahdollista saada kesken rauhallisen päivän auto olohuoneeseen, suoraan seinästä läpi. Kaiken kaikkiaan erittäin värikäs kaupunki siis on kyseessä, joten suurin odotuksin kohti tätä positiivisuuden synnyinkaupunkia lauantaina lähdemme. Niin joo ja unohtui mainita, että Kuusankosken urheilutalon alusta on Happeelaisille erittäin rakas parketti!

Joukkueiden edellinen kohtaaminen 1.Divisioonassa nähtiin Lokakuun lopulla Palokassa, jolloin Happee vei todella "värikkään" kamppailun nimiinsä loppuluvuin 9-8. Tuota kamppailua ei Jyväskylässä erityisemmällä lämmöllä ole muisteltu oikein miltään kantilta, vaikkakin maalinteko kulki tuossa pelissä koko kolmen kentän voimalla. Oman alueen pelaaminen oli kuitenkin aikamoista höntyilyä ja etenkin päätöserän pelaaminen oli hirvipaidoilta täysin luokatonta. Noista ajoista lienee kuitenkin toivottavasti opittu.

Joukkueet lähtevät kamppailuun runkosarjan sijoilta kaksi ja viisi, Sudet 14 pistettä Happeen takana. Kouvolalaiset ovat kuitenkin olleet heikon sarjan alkunsa jälkeen Divarin kovakuntoisimpia joukkueita, sillä kymmenestä viime pelistä joukkue on hävinnyt ainoastaan kaksi, ja nekin sarjan kärkijoukkueille ÅIF/PSS:lle ja M-Teamille (näistäkin toinen tuli 04- poikien FBA- leirin aikaan, jolloin Susilla ei ollut terävintä kärkeä käytettävissä lainkaan), ja kotikaukalossaan Sudet on murjonut esimerkiksi Kooveen, RSS Panthers/FoSun ja viimeisimpänä Merikosken, joten viime viikonlopusta ei Happeen haaste tule ainakaan helpottumaan; päinvastoin.

1.Divisioonan tilastot


Sudet on tosiaan hieman totuttelevan sarjan alkunsa jälkeen löytänyt todella kovan vireen ja on osoittanut kuuluvansa ehdottomasti siihen porukkaan, joka vääntää viimeisille kierroksille saakka jatkopeleihin oikeuttavista kuuden parhaan joukkueen sijoituksista. Joukkue on ollut sarjan runsasmaalisimpia molempiin suuntiin Steelersin ohella eivätkä yhteensä noin 20 maalin pelit ole olleet mikään harvinaisuus. Susien hyökkäyskalusto on ehdottomasti sarjan kovimpia, siitäkin huolimatta, että suuri osa joukkueesta on 04- ikäluokkaa. Joukkue on kuitenkin pelannut yhdessä jo todella pitkään, ja valmentajansa Erno Kujalan alaisuudessa Sudet on tehnyt pitkäjänteistä työtä, joka on tällä kaudella jo hienosti näkynyt myös menestyksessä. Susien hyökkäyksen terävin kärki on ykköskentän tuhoisa tutkapari #17 Pyry Makkonen (24+13) - #97 Juuso Suotula (22+18), joista Makkonen kuritti viimeksi Happeeta pörsseillä 5+1, Suotulankin säestäessä tehoilla 1+2. Tämä parivaljakko on vastannut yksin yli kolmasosasta Susien maaleista, joten heitä ei Happee saa päästää huseeraamaan lauantaina ihan miten haluavat. Tulitukeakin kaksikolle löytyy molemmista alemmista kentistä, etenkin kakkoskenttä #72 Nuutti Ikonen (14+9) - #23 Tarmo Ek (8+5) - #7 Eetu Harju (9+9) on kehittynyt kauden edetessä erittäin paljon. Puolustuksesta löytyy erittäin kova kaksikko #10 Olli Joutjärvi (8+1) ja #46 Ossi Ekroth (4+9), jotka varmasti eivät tee vastustajien oloa Susien alueella mukavaksi. Maalissa melko tasan ovat pelanneet hyvin peittävä #15 Jere Vainonen (75,29%) ja erinomaisesti liikkuva #35 Eemeli Floman (71,83%).

Happee puolestaan on aloittanut myös vuotensa tuloksellisesti ihan hyvin, kun kaikista kolmesta pelistä on raavittu täydet pisteet. Vaajakosken pelit nyt olivat pelillisesti mitä olivat, mutta viime sunnuntaina joukkue pelasi todella mallikkaan ottelun Panttereita vastaan, ja etenkin kypsyys pallon kanssa pelaamiseen oli todella hienoa katseltavaa johtoasemassa. Maalinteon tehokkuus ei edelleenkään ole tosin toivotulla tasolla, mutta paranemaan päin sekin oli nyt verrattuna TPS FT- ja Steelers- otteluihin. Toive onkin, että samanlainen fiksu esitys pystytään nytkin esittämään, vaikka pelataankin (erittäin vieraassa) vieraskaukalossa, koska vastus tulee olemaan vähintään yhtä kova kuin se oli sunnuntainakin! Pelaajista etenkin ykkösen duo #90 Roope Sihvola (10+18) - #17 Nikolas Ilomäki (14+9) on ollut viime aikoina todella hyvässä liidossa, unohtamatta sarjan parhaisiin pallollisiin puolustajiin kuuluvia #16 Joel Paanasta (11+12) ja #98 Aapo Heiskaa (6+10), joista todennäköisesti vähintään toinen tällää lauantaina viivasta yhden maalin.

Ottelun Seuraa Häntä- pelaajat:

#17 Pyry Makkonen, Sudet SB

Isäntien pörssikakkonen Makkonen (heh, mikä sanapari!) on noussut viimeistään tällä kaudella 04- ikäluokan kärkipelaajien joukkueen todella kypsillä ja taitavilla oteillaan vuotta vanhempien 1.Divisioonassa. Sentterinä pelaava Makkonen on todella monipuolinen talentti, kuten tehot 24+13=37 kertovatkin; sen lisäksi, että tutkapari Suotula saa nauttia hyvästä tarjoilusta ottelusta toiseen, osaa Makkonen ratkoa pelejä myös yksin, kuten viime Happee- kohtaamisen 5 maalia osoittivat. Ihan samanlaista pörssipäivää emme tällä kertaa haluaisi Pyrylle suoda, mutta sen eteen pitää puolustuksen olla kyllä kunnossa eikä siitä silloinkaan helppoa tule!

#27 Iivari Saikkonen, Happee

Happeelta valkataan spotlightiin tällä kertaa niinikään 04- ikäluokan kärkikastiin kuuluva Iikku. Alkukauden leikkauksen takia missannut Iikku palasi kaukaloon viime vuoden lopulla kuin ei olisi sieltä päivääkään pois ollut ja jälki on ollut tasaisen tuhoisaa ja yhdeksän ottelua on mennyt yli piste per peli tahtia. Iikku nousi myös viime FBA- tapahtumassa Maajoukkuetiellä jo ansaitusti United 2- porukkaan, mikä kertoo todella kovasta kehityskaaresta. Paluunsa jälkeen koko joukkueen parhaimmistoon kuulunut Saikkonen on pallollisesti erittäin lahjakas, taitava sekä monipuolinen pelaaja, ja tulee varmasti aiheuttamaan huolia Susien puolustukselle myös lauantaina!

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Kouvolan sanomien urheilusivut ovat varmasti pursunneet jo pitkin viikkoa infoa tulevasta kamppailusta, ja ainakin seuraavat asiat ovat puhuttaneet keskustan vuokralla olevissa kahvipöydissä (materiaali saatavilla ainoastaan tilaajille digitaalisena näköisliitteenä kanavapaketin ja liittymän oston yhteydessä, kun ostat samalla omakotitalon ja purjeveneen, kalusto myydään erikseen):

Mikä on #98 pelikenkien kunto sunnuntain äksidentin jäljiltä?

#8 napsautti pitkästä aikaa varren viime pelissä, mikä tikku löytyy kädestä lauantaina?

Tuuletteleeko #9 vieläkin edellisen pelin ylärimalaukausta?

Mikä on lauantain kuunneluin kappale kajarista?

Montako paikkaa #17 kerkeää tuhlata ennen kuin osuu?

Pystyykö napero- osasto #18 & #27 vastaamaan vieraiden junnujen tulitukseen?

Jatkaako aivan käsittämättömässä yhden pelin maaliputkessa oleva #91 siitä, mihin Steelersiä vastaan jäi?

Jatkaako #16 uudella gripillä varustettu Zone pörssitehtailua?

Saako #31 juomapulloonsa riittävän kylmää vettä?

Minkä arvosanan Kouvola saa kaupunkina?

Miten pitkälle päästään matkalla, ennen kun bussin pistokerasioista tulee riitaa?

Moniko joutuu käyttämään joukkueen varasuojalasi- varaston palveluita?

Kuka valittaa pelialustasta ensimmäisenä?

Toimiiko hallilla netti ja joutuuko vetämään kaapelin Jyväskylästä asti?

Käykö Kouvolassa eurot vai pitääkö vaihtaa valuuttaa?

Lauantaina lähdetään siis tien päälle pitkästä aikaa, matkaa voit seurailla jälleen joukkueen Instagramista happee_c1 tililtä, niin tiedät mitä musaa bussissa kuunnellaan, montako kertaa Aapo hukkaa puhelimen ja mihin kokeisiin etupenkissä luetaan! Lupaan myös yhden maisemakuvan, ihan siksikin, että kyseessä on ensimmäinen (onko myös viimeinen?) vierailu Kouvolaan ikinä (kävin kuitenkin Chemnitzissä kesällä, joten Kouvola tulee hyvänä jatkumona matkapäiväkirjaan)!

"Sorge macht vor Zeiten grau"

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat